שרגא פייביש זלמנוב (אדמו"ר): הבדלים בין גרסאות בדף

(הוספת ערך)
 
 
(10 גרסאות ביניים של 6 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 3: שורה 3:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד לאביו הרב החסיד ר' [[ישראל יוסף זלמנוב]] מנכבדי קהילת חב"ד ב[[פתח תקווה]] ומזקני חסידי חב"ד בארץ הקודש שזכה לקירובים רבים מרבותינו נשיאינו אדמו"רי חב"ד. נכדו של ר' [[שמואל זלמנוב]] עורך [[ספר הניגונים]] ומנהלה של מקהלת [[ניח"ח]].
נולד ב[[כ"ב ניסן]], [[איסרו חג]] [[פסח]] [[תשל"ג]] ב[[פתח תקווה]] לאביו הרב החסיד ר' [[ישראל יוסף זלמנוב]] מנכבדי קהילת חב"ד ומזקני חסידי חב"ד בארץ הקודש, שזכה לקירובים רבים מרבותינו נשיאינו אדמו"רי חב"ד. נכדו של ר' [[שמואל זלמנוב]] עורך [[ספר הניגונים]] ומנהלה של מקהלת [[ניח"ח]].


מצד אמו מרת יעל, הוא נינו של רבי ירמיה קאליש (תרל"ב - אלול תש"ב) בנו הצעיר של רבי יעקב דוד קאליש מ[[אמשינוב]] שכיהן האדמו"ר מאופלע.
אמו מרת יעל היא בתו של רבי אריה לייב בן רבי ירמיה קאליש ([[תרל"ב]]-[[תש"ב]]) בנו הצעיר של רבי יעקב דוד קאליש מ[[אמשינוב]] שכיהן כהאדמו"ר מאופלע.


נישא לרעייתו בתו של רבי [[חיים שאול טאוב]] האדמו"ר החמישי והנוכחי של [[חסידות מודז'יץ]]. חבר [[מועצת גדולי התורה]] של [[אגודת ישראל]].
בהיותו בן 9 נפטרה אימו בתאונת דרכים. בבחרותו למד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]], ולאחר כשנה עבר לישיבת שם עולם של חסידי אמשינוב בבית וגן בירושלים. בישיבה למד חסידות בחברותא עם ידידו הרב [[שמעון וייצהנדלר]] שבהמשך הפך לחסיד חב"ד וכיום מכהן כראש ישיבת [[תומכי תמימים ראשון לציון]].
נישא לרעייתו הרבנית שפרה{{הערה|דור תשיעי ל[[אדמו"ר הזקן]]}} בתו של רבי [[חיים שאול טאוב]] האדמו"ר החמישי והנוכחי של [[חסידות מודז'יץ]]. חבר [[מועצת גדולי התורה]] של [[אגודת ישראל]].


ייסד את בית הכנסת ובית המדרש של החסידות, "בית החסידים "תפארת ירמי' - אפאלע" ברחוב הירדן בבני ברק, שם מכהן באדמו"רות.
בשנת [[תש"ע]] חנך את בית הכנסת ובית המדרש של החסידות, "בית החסידים "תפארת ירמי' - אפאלע" ברחוב הירדן בבני ברק, שם מכהן כאדמו"ר.


==הוצאה לאור==
הקים את המוסד "לב אריה" להפצת תורת וורקא.
הוציא לאור את הספרים:
*'''שמועות יצחק''' - לקט מדברי תורתו של רבי יצחק מווארקא.
*'''יד דוד''' - מדברי תורתו של בנו רבי יעקב דוד הראשון מאמשינוב.
*'''דברי ירמיה''' - מתורתו של בנו רבי ירמיה מאופולה.
*'''ישרש יעקב''' - מתורתו של רבי יעקב יהודה מנאדרז'ין, ועוד.
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:זלמנוב, שרגא פייביש}}
[[קטגוריה:אדמו"רים]]
[[קטגוריה:אדמו"רים]]
[[קטגוריה:צאצאי אדמו"ר הזקן המשמשים כאדמו"רים]]
[[קטגוריה:משפחת זלמנוב]]
[[קטגוריה:משפחת זלמנוב]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים לוד]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשל"ג]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]
[[קטגוריה:אישים בבני ברק]]

גרסה אחרונה מ־14:38, 25 ביולי 2024

רבי שרגא פייביש זלמנוב הוא האדמו"ר מאופלע בבני ברק.

האדמו"ר מאופלע במסירות שיעור בגאולה ומשיח במסגרת יום עיון בענייני גאולה ומשיח "ישיבה ליום אחד" בארגון מכון מלכות שבתפארת, בני ברק תשע"ג.

תולדות חייםעריכה

נולד בכ"ב ניסן, איסרו חג פסח תשל"ג בפתח תקווה לאביו הרב החסיד ר' ישראל יוסף זלמנוב מנכבדי קהילת חב"ד ומזקני חסידי חב"ד בארץ הקודש, שזכה לקירובים רבים מרבותינו נשיאינו אדמו"רי חב"ד. נכדו של ר' שמואל זלמנוב עורך ספר הניגונים ומנהלה של מקהלת ניח"ח.

אמו מרת יעל היא בתו של רבי אריה לייב בן רבי ירמיה קאליש (תרל"ב-תש"ב) בנו הצעיר של רבי יעקב דוד קאליש מאמשינוב שכיהן כהאדמו"ר מאופלע.

בהיותו בן 9 נפטרה אימו בתאונת דרכים. בבחרותו למד בישיבת תומכי תמימים לוד, ולאחר כשנה עבר לישיבת שם עולם של חסידי אמשינוב בבית וגן בירושלים. בישיבה למד חסידות בחברותא עם ידידו הרב שמעון וייצהנדלר שבהמשך הפך לחסיד חב"ד וכיום מכהן כראש ישיבת תומכי תמימים ראשון לציון.

נישא לרעייתו הרבנית שפרה[1] בתו של רבי חיים שאול טאוב האדמו"ר החמישי והנוכחי של חסידות מודז'יץ. חבר מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל.

בשנת תש"ע חנך את בית הכנסת ובית המדרש של החסידות, "בית החסידים "תפארת ירמי' - אפאלע" ברחוב הירדן בבני ברק, שם מכהן כאדמו"ר.

הוצאה לאורעריכה

הקים את המוסד "לב אריה" להפצת תורת וורקא. הוציא לאור את הספרים:

  • שמועות יצחק - לקט מדברי תורתו של רבי יצחק מווארקא.
  • יד דוד - מדברי תורתו של בנו רבי יעקב דוד הראשון מאמשינוב.
  • דברי ירמיה - מתורתו של בנו רבי ירמיה מאופולה.
  • ישרש יעקב - מתורתו של רבי יעקב יהודה מנאדרז'ין, ועוד.

הערות שוליים

  1. דור תשיעי לאדמו"ר הזקן