דוד לוי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה מתקדמת מהנייד
 
(30 גרסאות ביניים של 7 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:דוד לוי.jpeg|שמאל|ממוזער|250px|מר דוד לוי]]
מר '''דוד לוי''' ([[י"ז טבת]] [[תרח"צ]] - [[כ"ה אייר]] [[תשפ"ד]]) היה פוליטיקאי, חבר כנסת שומר תורה ומצוות, ובעל קשרים חמים עם חסידות חב"ד.
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
מר דוד לוי נולד ברבאט שבמרוקו. עלה לארץ בשנת תשי"ז, והחל את דרכו בפוליטיקה הישראלית, עד שבשנת תשכ"ט נבחר לראשונה לחבר כנסת ברשימת גח"ל הימנית.
מר דוד לוי נולד ברבאט שב[[מרוקו]]. עלה לארץ בשנת [[תשי"ז]], והחל את דרכו בפוליטיקה הישראלית, עד שבשנת [[תשכ"ט]] נבחר לראשונה לחבר כנסת ברשימת גח"ל הימנית. נחשב מקורב לחסידות חב"ד ובעל קשרים חמים עם [[הרבי]].
היה נחשב כמקורב לחב"ד ובעל קשרים חמים עם הרבי.
 
==קשריו עם חב"ד==
==קשריו עם הרבי==
במהלך כהונתו הראשונה  החל המאבק על תיקון חוק "מיהו יהודי"
[[קובץ:דוד לוי עם הרבי.jpeg|שמאל|ממוזער|מר דוד לוי אצל הרבי]]
ודוד לוי שהגיע  ממשפחה מסורתית ובעצמו היה שומר תורה ומצוות, היה מחברי הכנסת שלאורך השנים תמכו בתיקון החוק כרצון הרבי.  
במהלך כהונתו הראשונה  החל המאבק על תיקון חוק "מיהו יהודי" ודוד לוי שהגיע  ממשפחה מסורתית ובעצמו היה שומר תורה ומצוות, היה מחברי הכנסת שלאורך השנים תמכו בתיקון החוק כרצון הרבי.  
כמו כן במכתב של הרב שלויימק'ה מיידנצ'יק לראש הממשלה מר מנחם בגין בקשר לתיקון החוק, בשנת תשמ"א, הוא מוכיח לו כי יש רוב בין חברי הכנסת התומכים בתיקון החוק, ובין השמות הוא מונה את דוד לוי כאחד התומכים.
 
===המסר של הרבי, והתוקף היהודי בוושינגטון===
אחד מאנשי הקשר העיקריים שלו עם חסידות חב"ד, היה העיתונאי החב"די ר' [[זוהר אייזנברג]].
בחודש ניסן תש"נ התגלגל ה'[[תרגיל המסריח]]' בו ניסה [[שמעון פרס]] להקים ממשלה עם הסיעות החרדיות, ולאחר שהמהלך כשל - הקים יצחק שמיר ממשלת ימין צרה, ומינה את דוד לוי לכהן כשר החוץ בממשלתו.
 
באלול תש"נ נסע דוד לוי לביקור מדיני ראשון בארה"ב לפגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי, מר ג'יימס בייקר. בתקופה ההיא פעלה ארה"ב נגד הישובים היהודיים בשטחי יש"ע, ובייקר נחשב אז לאחד הסמנים השמאליים בממשל האמריקאי.  
כמו כן במכתב של הרב [[שלמה מיידנצ'יק]] לראש הממשלה מר מנחם בגין בקשר לתיקון החוק בשנת [[תשמ"א]], הוא הוכיח לו כי יש רוב בין חברי הכנסת התומכים בתיקון החוק, ובין השמות הוא מונה את דוד לוי כאחד התומכים.
במסדרונות הממשל האמריקני התכוננו לפגישה קשה מאוד בין שר החוץ הישראלי למקבילו האמריקאי,
 
====המסר של הרבי, והתוקף היהודי בוושינגטון====
בחודש [[ניסן]] [[תש"נ]] התגלגל [[התרגיל המסריח]] בו ניסה [[שמעון פרס]] להקים ממשלה עם הסיעות החרדיות, ולאחר שהמהלך כשל - הקים [[יצחק שמיר]] ממשלת ימין צרה, ומינה את דוד לוי לכהן כשר החוץ בממשלתו.
ב[[אלול]] [[תש"נ]] נסע לביקור מדיני ראשון בארה"ב לפגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי, מר ג'יימס בייקר. בתקופה ההיא פעלה ארה"ב נגד הישובים היהודיים בשטחי יש"ע, ובייקר נחשב אז לאחד הסמנים השמאליים בממשל האמריקאי.  
במסדרונות הממשל האמריקני התכוננו לפגישה קשה מאוד בין שר החוץ הישראלי למקבילו האמריקאי, בשבת שלפני הפגישה, הרב משה אוירכמן היה בבית חיינו, וכאשר שמע מהרבי ש{{ציטוטון|מגיע עכשיו מישהו לפגישה עם השלטונות של ארה"ב וצריך לעמוד בתוקף על ענייני ארץ ישראל ולא לוותר}} הוא הבין מזה שעליו להעביר את המסר הזה לשר החוץ דאז דוד לוי.
ואכן הוא העביר לו את דברי הרבי, ובזכות זה דוד לוי עמד בתוקף מול הממשל האמריקאי בכל נושאי [[ארץ ישראל]].
====פגישתו עם הרבי====
ארבעה ימים לאחר ביקורו בבית הלבן הגיע לקבל את ברכתו של הרבי.
לאחר שהרב יקותיאל ראפ הציג אותו , קיבלו הרבי במאור פנים, לחץ את ידו בחמימות ואמר כי דוד לוי מפורסם בחב"ד במרוקו.  הרבי העניק לו שלושה דולרים  - הראשון לצדקה שמוסיפה בברכת ה', השני ל"כפליים לתושיה עבור כל הברכות" והשלישי "בשביל הממשלה".
 
==לקריאה נוספת==
[[אברהם רייניץ]], כתבה לזכרו ב[[שבועון בית משיח]] גיליון מס' 1413 עמודים 30 - 35.
 
==קישורים חיצוניים ==
*[https://col.org.il/news/162494 הביקור של דוד לוי אצל הרבי{{וידאו}}{{COL}}]
 
[[קטגוריה:חברי כנסת]]
[[קטגוריה:ידידי חב"ד]]

גרסה אחרונה מ־12:17, 30 ביולי 2024

מר דוד לוי

מר דוד לוי (י"ז טבת תרח"צ - כ"ה אייר תשפ"ד) היה פוליטיקאי, חבר כנסת שומר תורה ומצוות, ובעל קשרים חמים עם חסידות חב"ד.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

מר דוד לוי נולד ברבאט שבמרוקו. עלה לארץ בשנת תשי"ז, והחל את דרכו בפוליטיקה הישראלית, עד שבשנת תשכ"ט נבחר לראשונה לחבר כנסת ברשימת גח"ל הימנית. נחשב מקורב לחסידות חב"ד ובעל קשרים חמים עם הרבי.

קשריו עם הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]

מר דוד לוי אצל הרבי

במהלך כהונתו הראשונה החל המאבק על תיקון חוק "מיהו יהודי" ודוד לוי שהגיע ממשפחה מסורתית ובעצמו היה שומר תורה ומצוות, היה מחברי הכנסת שלאורך השנים תמכו בתיקון החוק כרצון הרבי.

אחד מאנשי הקשר העיקריים שלו עם חסידות חב"ד, היה העיתונאי החב"די ר' זוהר אייזנברג.

כמו כן במכתב של הרב שלמה מיידנצ'יק לראש הממשלה מר מנחם בגין בקשר לתיקון החוק בשנת תשמ"א, הוא הוכיח לו כי יש רוב בין חברי הכנסת התומכים בתיקון החוק, ובין השמות הוא מונה את דוד לוי כאחד התומכים.

המסר של הרבי, והתוקף היהודי בוושינגטון[עריכה | עריכת קוד מקור]

בחודש ניסן תש"נ התגלגל התרגיל המסריח בו ניסה שמעון פרס להקים ממשלה עם הסיעות החרדיות, ולאחר שהמהלך כשל - הקים יצחק שמיר ממשלת ימין צרה, ומינה את דוד לוי לכהן כשר החוץ בממשלתו. באלול תש"נ נסע לביקור מדיני ראשון בארה"ב לפגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי, מר ג'יימס בייקר. בתקופה ההיא פעלה ארה"ב נגד הישובים היהודיים בשטחי יש"ע, ובייקר נחשב אז לאחד הסמנים השמאליים בממשל האמריקאי. במסדרונות הממשל האמריקני התכוננו לפגישה קשה מאוד בין שר החוץ הישראלי למקבילו האמריקאי, בשבת שלפני הפגישה, הרב משה אוירכמן היה בבית חיינו, וכאשר שמע מהרבי ש"מגיע עכשיו מישהו לפגישה עם השלטונות של ארה"ב וצריך לעמוד בתוקף על ענייני ארץ ישראל ולא לוותר" הוא הבין מזה שעליו להעביר את המסר הזה לשר החוץ דאז דוד לוי. ואכן הוא העביר לו את דברי הרבי, ובזכות זה דוד לוי עמד בתוקף מול הממשל האמריקאי בכל נושאי ארץ ישראל.

פגישתו עם הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]

ארבעה ימים לאחר ביקורו בבית הלבן הגיע לקבל את ברכתו של הרבי. לאחר שהרב יקותיאל ראפ הציג אותו , קיבלו הרבי במאור פנים, לחץ את ידו בחמימות ואמר כי דוד לוי מפורסם בחב"ד במרוקו. הרבי העניק לו שלושה דולרים - הראשון לצדקה שמוסיפה בברכת ה', השני ל"כפליים לתושיה עבור כל הברכות" והשלישי "בשביל הממשלה".

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

אברהם רייניץ, כתבה לזכרו בשבועון בית משיח גיליון מס' 1413 עמודים 30 - 35.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]