יצחק יהודה הולצמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך)
 
אין תקציר עריכה
 
(30 גרסאות ביניים של 25 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''יצחק יהודה הולצמן''' הינו סופר חסידי תושב [[כפר חב"ד]], חבר צוות כתבי [[שבועון כפר חב"ד]].
[[קובץ:הרב יצחק יהודה הולצמן.jpeg|ממוזער|ר' יצחק יהודה הולצמן]]
הרב '''יצחק יהודה הולצמן''' (יליד שנת [[תשי"ד]]) הינו מראשי [[הוועד למען שלימות העם]], עיתונאי וסופר חסידי תושב [[כפר חב"ד]] וחבר צוות כתבי [[שבועון כפר חב"ד]].


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תשט"ו]] לאביו הרב שלמה אליקים געצל הולצמן, במשפחה שנמנתה על חוגי [[הציונות הדתית]].
נולד ב[[כ"א שבט]] [[תשי"ד]] לאביו הרב שלמה אליקים געצל הולצמן, במשפחה שנמנתה על חוגי [[הציונות הדתית]].


בשנת [[תשל"ב]] בהיותו תלמיד בישיבת נחלים בגיל 17 החל להתקרב לחסידות חב"ד וכתב לרבי, וזכה למענה בו עודד אותו הרבי להתעסק בהפצת מעיינות החסידות.
בשנת [[תשל"ב]] בהיותו תלמיד בישיבת נחלים בגיל 17 החל להתקרב לחסידות חב"ד וכתב לרבי, וזכה למענה בו עודד אותו הרבי להתעסק בהפצת מעיינות החסידות.


בהמשך עבר ללמוד בעידוד הרבי בישיבת תומכי תמימים, וכאשר אביו כתב על כך לרבי, תמך הרבי במעבר של הבן לישיבת חב"ד על פי מאמר חז"ל "לעולם ילמד אדם במקום שליבו חפץ".
בהמשך עבר ללמוד בעידוד הרבי בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]], וכאשר אביו כתב על כך לרבי, תמך הרבי במעבר של הבן לישיבת חב"ד על פי מאמר חז"ל "לעולם ילמד אדם במקום שליבו חפץ".


לאחר נישואיו החל לפעולב שליחות הרבי לתיקון חוק [[מיהודי יהודי]], ובמסגרת פעולותיו השונות בנושא שימש כמזכירו של הרב [[יהודה פלדי]], ובהמשך אף שימש בעצמו כאחד מראשי [[הועד למען שלימות העם]], ובין השנים [[תשד"מ]] - [[תשמ"ז]] ערך ביחד עם הרב [[טוביה בלוי]] את הירחון [[שלימות]].
בחודש [[אדר]] [[תשל"ו]] נכנס ל[[יחידות]] אל הרבי, במהלך היחידות שאל בכתב לגבי התוועדויות עם 'משקה' בישיבות תיכוניות. הרבי הרים את שתי ידיו על השולחן, הגביה את עיניו, דפק בחוזקה על שולחנו ואמר שאין צורך ב'משקה', אף לא ביין, ואפשר פשוט להתוועד עם סודה{{הערה|בקהילות החסידים מקובל בשם רבי ישעיה מקרעסטיר ראיה בדרך צחות, שאפשר לומר 'לחיים' על מי סודה, ממאמר הפסוק "ברוך אתה בעיר" - מלשון 'ביר' (-בירה), "וברוך אתה בשׂדה" - לשון סודה. שאפשר לברך ולומר לחיים גם על 'ביר', וגם על 'סודה' (מרא דשמתתא אות תרטו).}}.
 
לאחר נישואיו לברוריה בת ר' [[חיים ריבקין]] ומרת יונה החל לפעול בשליחות הרבי לתיקון חוק [[מיהו יהודי]], ובמסגרת פעולותיו השונות בנושא שימש כמזכירו של הרב [[יהודה פלדי]], ובהמשך אף שימש בעצמו כאחד מראשי [[הועד למען שלימות העם]], ובין השנים [[תשד"מ]] - [[תשמ"ז]] ערך ביחד עם הרב [[טוביה בלוי]] את הירחון [[שלימות]].


עם הקמתו של [[שבועון כפר חב"ד]] הצטרף לצוות הכתבים, ומשמש לאורך השנים כאחד מראשי העורכים ומתווי הדרך בהוצאה לאור של העיתון.
עם הקמתו של [[שבועון כפר חב"ד]] הצטרף לצוות הכתבים, ומשמש לאורך השנים כאחד מראשי העורכים ומתווי הדרך בהוצאה לאור של העיתון.


לאחר שנפגעה ראייתו בשל בעיה בקרנית, זכה בשנת תש"פ לקבל את מאור עיניו בחזרה בזכות תרומת קרנית{{הערה|1=[http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=103034 קטע מתוך ראיון בחדשות 12], שטורעם.}}.
לאחר שנפגעה ראייתו בשל בעיה בקרנית, זכה בשנת תש"פ לקבל את מאור עיניו בחזרה בזכות תרומת קרנית{{הערה|1=[http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=103034 קטע מתוך ראיון בחדשות 12], שטורעם {{קישור שבור|כ"א אייר תשפ"ג}}.}}.
 
בשנת [[תש"פ]] הקים בשכונתו את בית הכנסת תפארת שלמה הולצמן שול, בבית הכנסת מכהנים הרבנים [[מיכאל מויאל]] והרב [[ניסים כהן]] כרבנים, והרב [[אליהו קריצ'בסקי]] כ[[משפיע]].


==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו, ר' מנחם מענדל הולצמן - כפר חב"ד
* בנו, ר' אלעזר ניסן הולצמן - כפר חב"ד
*חתנו, הרב [[אליהו קריצבסקי]] - מנכ"ל [[רשת אהלי יוסף יצחק ארץ הקודש]]
* בנו, ר' מנחם מענדל הולצמן - כפר חב"ד
*חתנו, הרב שניאור זלמן וולוסוב - משלוחי הרבי, רמת ישי
* חתנו, הרב [[שניאור זלמן וולוסוב]] - משלוחי הרבי, רמת ישי
* חתנו, ר' דוד קוק - כפר חב"ד
* חתנו, הרב [[אליהו קריצבסקי]] - מנכ"ל [[רשת אהלי יוסף יצחק ארץ הקודש]]
* חתנו, ר' דב בער ירוסלבסקי - כפר חב"ד
* אחותו, מרים קרפנשיף
* אחיו, אפרים הולצמן


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
*'''אפשר להתוועד עם סודה''', בתוך שבועון כפר חב"ד 1852 עמוד 39
*'''אפשר להתוועד עם סודה''', בתוך שבועון כפר חב"ד 1852 עמוד 39
==קישורים חיצוניים==
*יצחק יהודה הולצמן, [https://col.org.il/news/139289 מכתב גלוי ליו"ר הסוכנות היהודית], באתר {{COL}}, כ"ז סיון ה'תשפ"ב


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:הולצמן, יצחק יהודה}}
{{מיון רגיל:הולצמן, יצחק יהודה}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:שבועון כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:סגל שבועון כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:אנשי תקשורת]]
[[קטגוריה:אישים בכפר חב"ד]]
[[קטגוריה:אישים בכפר חב"ד]]
[[קטגוריה:סופרים חב"דיים]]
[[קטגוריה:סופרים חב"דיים]]
[[קטגוריה:חברי הועד למען שלימות העם]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשט"ו]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשט"ו]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת נחלים]]
[[קטגוריה:קבוצה תשל"ה]]

גרסה אחרונה מ־18:32, 10 בנובמבר 2024

ר' יצחק יהודה הולצמן

הרב יצחק יהודה הולצמן (יליד שנת תשי"ד) הינו מראשי הוועד למען שלימות העם, עיתונאי וסופר חסידי תושב כפר חב"ד וחבר צוות כתבי שבועון כפר חב"ד.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בכ"א שבט תשי"ד לאביו הרב שלמה אליקים געצל הולצמן, במשפחה שנמנתה על חוגי הציונות הדתית.

בשנת תשל"ב בהיותו תלמיד בישיבת נחלים בגיל 17 החל להתקרב לחסידות חב"ד וכתב לרבי, וזכה למענה בו עודד אותו הרבי להתעסק בהפצת מעיינות החסידות.

בהמשך עבר ללמוד בעידוד הרבי בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד, וכאשר אביו כתב על כך לרבי, תמך הרבי במעבר של הבן לישיבת חב"ד על פי מאמר חז"ל "לעולם ילמד אדם במקום שליבו חפץ".

בחודש אדר תשל"ו נכנס ליחידות אל הרבי, במהלך היחידות שאל בכתב לגבי התוועדויות עם 'משקה' בישיבות תיכוניות. הרבי הרים את שתי ידיו על השולחן, הגביה את עיניו, דפק בחוזקה על שולחנו ואמר שאין צורך ב'משקה', אף לא ביין, ואפשר פשוט להתוועד עם סודה[1].

לאחר נישואיו לברוריה בת ר' חיים ריבקין ומרת יונה החל לפעול בשליחות הרבי לתיקון חוק מיהו יהודי, ובמסגרת פעולותיו השונות בנושא שימש כמזכירו של הרב יהודה פלדי, ובהמשך אף שימש בעצמו כאחד מראשי הועד למען שלימות העם, ובין השנים תשד"מ - תשמ"ז ערך ביחד עם הרב טוביה בלוי את הירחון שלימות.

עם הקמתו של שבועון כפר חב"ד הצטרף לצוות הכתבים, ומשמש לאורך השנים כאחד מראשי העורכים ומתווי הדרך בהוצאה לאור של העיתון.

לאחר שנפגעה ראייתו בשל בעיה בקרנית, זכה בשנת תש"פ לקבל את מאור עיניו בחזרה בזכות תרומת קרנית[2].

בשנת תש"פ הקים בשכונתו את בית הכנסת תפארת שלמה הולצמן שול, בבית הכנסת מכהנים הרבנים מיכאל מויאל והרב ניסים כהן כרבנים, והרב אליהו קריצ'בסקי כמשפיע.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • אפשר להתוועד עם סודה, בתוך שבועון כפר חב"ד 1852 עמוד 39

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. בקהילות החסידים מקובל בשם רבי ישעיה מקרעסטיר ראיה בדרך צחות, שאפשר לומר 'לחיים' על מי סודה, ממאמר הפסוק "ברוך אתה בעיר" - מלשון 'ביר' (-בירה), "וברוך אתה בשׂדה" - לשון סודה. שאפשר לברך ולומר לחיים גם על 'ביר', וגם על 'סודה' (מרא דשמתתא אות תרטו).
  2. קטע מתוך ראיון בחדשות 12, שטורעם (הקישור אינו פעיל, כ"א אייר תשפ"ג).