דעת סופרים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " {{הערה|" ב־"{{הערה|")
 
(4 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
סט הספרים '''דעת סופרים''' הוא פירוש על ה[[תורה]], וחלק מספרי ה[[נביאים]], המיועד ללומדים ולמחנכים, ומסייע להבנה רציפה וחלקה. הפירוש, על כל חלקיו, בנוי ומיוסד על דברי רבותינו ה[[ראשונים]] וה[[אחרונים]].
סט הספרים '''דעת סופרים''' הוא פירוש על ה[[תנ"ך]] המבוסס על דברי רבותינו ה[[ראשונים]] וה[[אחרונים]] בשפה פשוטה ומובנת עבור הקורא בן ימינו.


הפירוש נכתב ע"י הרב [[חיים דב רבינוביץ]] ונדפס ב[[ירושלים]] וב[[ניו יורק]] באיזור שנות היו"דים.
הפירוש נכתב על ידי הרב [[חיים דב רבינוביץ]] מ[[ארץ ישראל]] וזכה לעידודו של [[הרבי]] ועוד גדולי ישראל.


==הסידרה==
בשנת [[תש"ב]] החל הרב חיים דב רבינוביץ הוציא לאור את הכרך הראשון מסדרת דעת סופרים על ספר בראשית, והמשיך להוציא לאור כרכים נוספים עד לשנת [[תש"נ]]. הסדרה כוללת ביאור לכל ספרי ה[[תנ"ך]] מלבד [[חמש מגילות]], וכוללת 23 כרכים.
בנוסף חיבר ביאור ל[[מדרש תנחומא]], ממנו פירסם שני כרכים.
==דעת הרבי על הסדרה==
==דעת הרבי על הסדרה==
ביחידות למורי ומחנכי '[[רשת אהלי יוסף יצחק]]' שהתקיימה בתאריך [[כ"ח אדר]] [[תשכ"ח]], כאשר הועלתה השאלה האם וכיצד ללמד את סיפורי התורה כדוגמת [[דוד המלך]] ו[[בת שבע]] וכיוצא בזה, הורה הרבי שיש ללמדם, והציע להשתמש בספר זה לצורך כך.{{הערה|קובץ '[[דרך המלך]]' ([[התאחדות החסידים]]) גליון מס' 3.}}
הרבי קיבל כמה חלקים מהסדרה, ובשנת [[תשכ"א]] שלח למחבר מכתב המפרט את המעלה בפירוש כזה ומברך אותו {{ציטוטון|מפעלו הנשגב ההמשך בהדפסת פירושו לתנ"ך דעת סופרים מכלול מפירושים המסורתיים של התנ"ך, אשר בכמה פרקים ופרשיות משלימים זא"ז והסבירם בשפה מובנת וקלה}}, אליו צורפו הערות על הפירוש ל[[פרשת ויצא]]{{הערה|ראה [[אגרות קודש]] [https://chabadlibrary.org/books/1200940048 חלק כ' עמוד מט - נ].}}.


בקונטרס התוועדות י"ט כסלו תשט"ו (ב){{הערה|עמ' 27}} נדפס מכתבו של הרבי להרב חרבינוביץ בקשר לספרו 'דעת סופרים' על תנ"ך{{הערה|האגרת נדפסה באגרות קודש חלק כ' עמ' מט-נ. ובהערה 2 העירו מאגרות קודש שם עמ' רמב בשבח הספר. שני האגרות משנת תשכ"ח.}}.
בהמשך לכך כתב הרבי אל הרב [[שלמה יוסף זוין]] על סדרה זו: {{ציטוטון|כדאי הי' להנהיגו בבי"ס הממ(כיון שע"פ השמועה - יש רוצים להכנים לשם דוקא "קנקנים חדשים" ומי יודע מי יהי' זה שיחפש אחריהם ואם יתענין שיין הישן יהי' בתוכם או כו'). ואם ביד כת"ר לפעול בזה - בטח יתענין}}{{הערה|[[אגרות קודש]] [https://chabadlibrary.org/books/1200940216 חלק כ' עמוד רמב - רמג].}}.


ויש להעיר מ[[שיחות קודש]]{{הערה|תשכ"ח ח"א עמ' 506 מתוך ר"ד בעת ביקור משלחת דבית יעקב בורו-פארק ס"ה}} שם המליץ בעד ספר דעת סופרים על תנ"ך מאת הרב רבינוביץ, למורים להשתמש בזה.
ב[[יחידות]] שהתקיימה בתאריך [[כ"ח אדר]] [[תשכ"ח]], התייעצו משלחת מורי ומחנכי בית הספר [[בית יעקב]] מ[[בורו פארק]] עם [[הרבי]] בנוגע להוראת ה[[תנ"ך]] בבתי הספר, והרבי המליץ להשתמש בביאור שבסדרה זו{{הערה|[https://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=4597&st=&pgnum=525 שיחות קודש תשכ"ח ח"א עמ' 506].}}.


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ספרים תורניים]]
[[קטגוריה:ספרים תורניים]]

גרסה אחרונה מ־13:00, 20 בדצמבר 2024

סט הספרים דעת סופרים הוא פירוש על התנ"ך המבוסס על דברי רבותינו הראשונים והאחרונים בשפה פשוטה ומובנת עבור הקורא בן ימינו.

הפירוש נכתב על ידי הרב חיים דב רבינוביץ מארץ ישראל וזכה לעידודו של הרבי ועוד גדולי ישראל.

הסידרה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תש"ב החל הרב חיים דב רבינוביץ הוציא לאור את הכרך הראשון מסדרת דעת סופרים על ספר בראשית, והמשיך להוציא לאור כרכים נוספים עד לשנת תש"נ. הסדרה כוללת ביאור לכל ספרי התנ"ך מלבד חמש מגילות, וכוללת 23 כרכים.

בנוסף חיבר ביאור למדרש תנחומא, ממנו פירסם שני כרכים.

דעת הרבי על הסדרה[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרבי קיבל כמה חלקים מהסדרה, ובשנת תשכ"א שלח למחבר מכתב המפרט את המעלה בפירוש כזה ומברך אותו "מפעלו הנשגב ההמשך בהדפסת פירושו לתנ"ך דעת סופרים מכלול מפירושים המסורתיים של התנ"ך, אשר בכמה פרקים ופרשיות משלימים זא"ז והסבירם בשפה מובנת וקלה", אליו צורפו הערות על הפירוש לפרשת ויצא[1].

בהמשך לכך כתב הרבי אל הרב שלמה יוסף זוין על סדרה זו: "כדאי הי' להנהיגו בבי"ס הממ"ד (כיון שע"פ השמועה - יש רוצים להכנים לשם דוקא "קנקנים חדשים" ומי יודע מי יהי' זה שיחפש אחריהם ואם יתענין שיין הישן יהי' בתוכם או כו'). ואם ביד כת"ר לפעול בזה - בטח יתענין"[2].

ביחידות שהתקיימה בתאריך כ"ח אדר תשכ"ח, התייעצו משלחת מורי ומחנכי בית הספר בית יעקב מבורו פארק עם הרבי בנוגע להוראת התנ"ך בבתי הספר, והרבי המליץ להשתמש בביאור שבסדרה זו[3].

הערות שוליים