דובר חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(16 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''דובר חב"ד''' הוא אדם אשר קיבל מינוי מהרבי שבכל דבר אשר צריך לצאת לעיתונות וכיו"ב הוא מוסמך לומר את דעת הרבי.
'''דובר חב"ד''' הוא חסיד חב"ד אשר קיבל מינוי מ[[הרבי]] שבכל דבר אשר צריך לצאת לעיתונות וכיוצא בזה הוא מוסמך לומר את דעת הרבי בעניין.


==דוברות חב"ד בארץ הקודש==
==דוברות חב"ד בארץ הקודש==
בתפקיד דובר חב"ד שימש הר' [[ברק'ה וולף]] עד ל[[תש"נ]], שלאחרי [[התרגיל המסריח]] כשהוקיעו הרבנים את חברי [[ארגון הגג]] ועוד עסקנים, הוא פוטר מתפקידו. ורבני חב"ד יצאו במכתב המצהיר ש"אין דובר לחב"ד".
בתפקיד דובר חב"ד שימש הר' [[ברק'ה וולף]] עד לשנת [[תש"נ]] (1950), שלאחרי [[התרגיל המסריח]] כשהוקיעו הרבנים את חברי [[ארגון הגג]] ועוד עסקנים, הוא פוטר מתפקידו. עקב כך כתב מזכיר [[בית דין רבני חב"ד]] הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] מכתב לרב [[יוסף יצחק אהרונוב]] שבהיות ואין לחב"ד דובר הוחלט בישיבת הבית דין{{הערה|בה השתתפו הרבנים חנזין, סלונים, ירוסלבסקי, גלוכובסקי וגוראריה}} שעל הנהלת [[צעירי אגודת חב]] לפרסם את כל הוראות הרבי הנוגעות לפעילות צא"ח, כגון [[תהלוכות ל"ג בעומר]] וכיוצא בזה, ועליהם לפרסם זאת בפרסום וההיקף הכי גדול{{הערה|על פי [https://shnior.blogspot.com/search?updated-max=2018-01-06T23:43:00%2B02:00&max-results=20&start=40&by-date=false צילום המכתב]}}.  


על אף שמעולם לא מונה באופן רשמי אף אדם למלא את מקומו של הרב וולף, הרב [[מנחם ברוד]] המכהן רשמית כדובר ארגון [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]] מתואר לעיתים קרובות בתקשורת כדובר תנועת חב"ד בארץ הקודש.
על אף שמעולם לא מונה באופן רשמי אי מי למלא את מקומו של הרב וולף, הרב [[מנחם ברוד]] שכיהן רשמית כדובר ארגון [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]] הופיע פעמים רבות בתקשורת כדובר תנועת חב"ד בארץ הקודש.


==דוברות חב"ד בארצות הברית==
==דוברות חב"ד בארצות הברית==
כדובר חב"ד הרשמי ב[[ארצות הברית]] ומייצגה כלפי חוץ, מינה הרבי את מזכירו הרב [[חיים יהודא קרינסקי]], אשר כונה בשל כך גם "שר החוץ".  
כדובר חב"ד הרשמי ב[[ארצות הברית]] ומייצגה כלפי חוץ, מינה [[הרבי]] את מזכירו הרב [[חיים יהודא קרינסקי]], אשר כונה בשל כך גם "שר החוץ".  


כחלק מתפקידו הוא היה אחראי על כל המודעות שיצאו לעיתונות האמריקאית, והוא היה המכניס והמוציא של אנשי הממשל האמריקאי אשר באו להתקבל אצל הרבי.
כחלק מתפקידו הוא היה אחראי על כל המודעות שיצאו לעיתונות האמריקאית, והוא היה המכניס והמוציא של אנשי הממשל האמריקאי אשר באו להתקבל אצל [[הרבי]].
על תפקיד זה, לו מונה על-ידי הרבי, קמו עוררים בשנת [[תשנ"ג]] לאחר הצהרות מסויימות שהוציא לתקשורת בנוגע למצבו הבריאותי של הרבי.
על תפקיד זה, לו מונה על ידי [[הרבי]], קמו עוררים בשנת [[תשנ"ג]] לאחר הצהרות מסויימות שהוציא לתקשורת בנוגע למצבו הבריאותי של [[הרבי]].


{{ערך חסר}}
{{ערך חסר}}


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
*'''"בלחודוהי"''' - ראיון מקיף עם הרב יהודה קרינסקי, 'תחיינו' גליון ה, [[תשע"ו]].
*'''"בלחודוהי"''' - ראיון מקיף עם הרב יהודה קרינסקי, '[[תחיינו]]' גליון ה, [[תשע"ו]].


{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:תפקידים בקהילה החב"דית]]
[[קטגוריה:תפקידים בקהילה החב"דית]]

גרסה אחרונה מ־11:34, 23 במאי 2024

דובר חב"ד הוא חסיד חב"ד אשר קיבל מינוי מהרבי שבכל דבר אשר צריך לצאת לעיתונות וכיוצא בזה הוא מוסמך לומר את דעת הרבי בעניין.

דוברות חב"ד בארץ הקודש[עריכה | עריכת קוד מקור]

בתפקיד דובר חב"ד שימש הר' ברק'ה וולף עד לשנת תש"נ (1950), שלאחרי התרגיל המסריח כשהוקיעו הרבנים את חברי ארגון הגג ועוד עסקנים, הוא פוטר מתפקידו. עקב כך כתב מזכיר בית דין רבני חב"ד הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי מכתב לרב יוסף יצחק אהרונוב שבהיות ואין לחב"ד דובר הוחלט בישיבת הבית דין[1] שעל הנהלת צעירי אגודת חב"ד לפרסם את כל הוראות הרבי הנוגעות לפעילות צא"ח, כגון תהלוכות ל"ג בעומר וכיוצא בזה, ועליהם לפרסם זאת בפרסום וההיקף הכי גדול[2].

על אף שמעולם לא מונה באופן רשמי אי מי למלא את מקומו של הרב וולף, הרב מנחם ברוד שכיהן רשמית כדובר ארגון צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש הופיע פעמים רבות בתקשורת כדובר תנועת חב"ד בארץ הקודש.

דוברות חב"ד בארצות הברית[עריכה | עריכת קוד מקור]

כדובר חב"ד הרשמי בארצות הברית ומייצגה כלפי חוץ, מינה הרבי את מזכירו הרב חיים יהודא קרינסקי, אשר כונה בשל כך גם "שר החוץ".

כחלק מתפקידו הוא היה אחראי על כל המודעות שיצאו לעיתונות האמריקאית, והוא היה המכניס והמוציא של אנשי הממשל האמריקאי אשר באו להתקבל אצל הרבי. על תפקיד זה, לו מונה על ידי הרבי, קמו עוררים בשנת תשנ"ג לאחר הצהרות מסויימות שהוציא לתקשורת בנוגע למצבו הבריאותי של הרבי.

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • "בלחודוהי" - ראיון מקיף עם הרב יהודה קרינסקי, 'תחיינו' גליון ה, תשע"ו.

הערות שוליים

  1. בה השתתפו הרבנים חנזין, סלונים, ירוסלבסקי, גלוכובסקי וגוראריה
  2. על פי צילום המכתב