דב אלראי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(24 גרסאות ביניים של 11 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:דב אלראי.jpg|left|thumb|280px|ר' דב אלראי בעת קבלת כוס של ברכה]]
[[קובץ:דב אלראי.jpg|שמאל|ממוזער|280px|ר' דב אלראי בעת קבלת כוס של ברכה]]
הרב '''דב אלרואי''' ([[י"ט אדר]] [[תש"ז]]-[[ה' ניסן]] [[תשס"ג]]) היה חבר הצוות החינוכי של בית הספר במושב ברוש שתחת [[רשת אהלי יוסף יצחק]] ופעיל נמרץ בהפצת בשורת הגאולה.
הרב '''דב אלרואי''' ([[י"ט אדר]] [[תש"ז]] [[ה' ניסן]] [[תשס"ג]]) היה חבר הצוות החינוכי של בית הספר במושב ברוש שתחת [[רשת אהלי יוסף יצחק]] ופעיל נמרץ בהפצת בשורת הגאולה.


==קורות חייו==
==תולדות חיים==
===צעירותו===
נולד ב[[י"ט אדר]] [[תש"ז]] ב[[צרפת]]. בינקותו עלתה המשפחה ל[[ארץ הקודש]] והשתקעה ב[[חיפה]].  
נולד ב[[י"ט אדר]] [[תש"ז]] ב[[צרפת]]. הוריו שניצלו בנס מה[[שואה]] האיומה, שהו באותם ימים בצרפת. בהיותו עולל רך עלתה המשפחה ל[[ארץ הקודש]] והשתקעה ב[[חיפה]].  


כשהתבגר למד בישיבת התיכונית קרית שמואל בחיפה, שם היו כמה תלמידים שהתקרבו לחב"ד, והוא ביניהם. לאחר תהליך של התקרבות, ביקש לבקר בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. הציץ ו'נפגע', ור' דב עבר ללמוד בכפר חב"ד והפך ל'[[תמים]]' מן השורה.  
כשהתבגר למד בישיבת התיכונית קריית שמואל בחיפה, שם היו כמה תלמידים שהתקרבו לחב"ד, והוא ביניהם. לאחר תהליך של התקרבות, ביקש לבקר בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. מה שהביא להחלטתו ללמוד במקום.


לקראת [[חודש ניסן]] [[תשכ"ח]] נסע ל'[[קבוצה]]', שם המשיך ללמוד בשקידה ובהתמדה. ב-[[‏770]] הוא נחשב לבחור חסידי, הוא שמר על הסדרים בקפידה. מעולם לא עשה דבר מהותי בחייו מבלי לשאול את [[הרבי]]. [[התוועדות|בהתוועדויות]] היה ר' דב יושב וכותב את תוכן הסיפורים שסיפרו.
לקראת [[חודש ניסן]] [[תשכ"ח]] נסע ל'[[קבוצה]]'.


בהגיעו לפרקו [[נישואין|נשא]] את מרת טובה, בת ר' {{קס|דוד|ברוומן}} וצביה ברוומן. את מקום מגוריו קבע ב[[כפר חב"ד]].
[[נישואין|נשא]] את רעייתו מרת טובה, בת ר' [[דוד ברוומן|דוד]] וצביה ברוומן. את מקום מגוריו קבע ב[[כפר חב"ד]].


===שליחותו===
ב[[יחידות]] אליה נכנס אל הרבי הורה לו הרבי ללמוד ב[[כולל]] ב[[כפר חב"ד]]{{הערה|[[מרדכי מנשה לאופר]], '''[http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=2632&CategoryID=799 הלימוד ב'כולל']''', [[גליון התקשרות]] מס' 598 פסקה "ויכול עוד לשגשג".}}.
זמן מה לאחר החתונה החל את שליחותו החינוכית בבית ספר חב"ד במושב ברוש שבדרום הארץ. המושב היה מרוחק ממרכז הארץ וכמעט שאי אפשר היה להשיג בו מוצרי [[מזון]] בכשרות מהודרת. אבל ר' דב, רעייתו, ועוד משפחות שבאו ללמד במקום, לא נרתעו, והמשיכו ללמד מתוך תחושת שליחות עמוקה.  


לאחר שסיים את תקופת השליחות, חזר להתגורר בכפר חב"ד בה המשיך בעבודת ההוראה בה ראה משימת קודש. במשך השנים לימד במוסדות החינוך השונים בכפר חב"ד וב[[לוד]].  
זמן מה לאחר החתונה החל ללמד בבית ספר חב"ד במושב ברוש שבדרום הארץ. לאחר שסיים את תקופת השליחות, חזר להתגורר בכפר חב"ד בה המשיך בעבודת ההוראה, במשך השנים לימד במוסדות החינוך השונים בכפר חב"ד וב[[לוד]].  


ר' דב מסר את עצמו לעבודת החינוך, והשקיע רבות בהכנת השיעורים ובחינוך התלמידים, כן השקיע רבות מכספו וקנה פרסים יקרי ערך לתלמידיו על מנת לגרום להם ללמוד יותר ולאהוב את הלימוד.
בשנותיו האחרונות התעסק בכתיבת סת"ם.


ר' דב השקיע רבות גם בחינוך ילדיו. הוא לא הסתפק בלימודי ישיבת ערב שהיתה בכפר חב"ד, אלא הקים ישיבת ערב מיוחדת לשלושת בניו, שהיו לומדים איתו מדי ערב בבית כנסת; תמורת לימודם חילק להם מלגות.  
במשך שנים עסק בגיוס כספים עבור "[[מעות חיטים]]" לקראת חג הפסח.


בשנים האחרונות התעסק בכתיבת סת"ם. בכתיבה, כמו בחינוך, השקיע את עצמו בעניין, ודקדק בכל פרט.
ביום [[כ"ז באדר]] [[תשס"ג]] לקה בשבץ מוחי. הוא הובהל ל[[בית רפואה|בית הרפואה]] במצב קשה, וביום [[ה' בניסן]] [[תשס"ג]] נפטר בגיל 56.
למרות שהיה זהיר ודקדקן בכתיבת סת"ם, הוא היה מוכר את עבודותיו במחירים שווים לכל נפש.


===מפרסם בשורת הגאולה===
==משפחתו==
 
*בנו, הרב דוד, קראון הייטס.
ר' דב אלראי היה דוגמא מוחשית ליהודי שחי עם תקופת [[ימות המשיח]]. הוא היה משתתף בקביעות בשיעורים בעניני גאולה ומשיח, פעיל בהפצת בשורת הגאולה. על דש בגדו תמיד התנוסס דגלון של משיח כסמל המסחרי שלו.  
*בנו, הרב מנחם מענדל, כפר חב״ד.
 
*בנו, הרב [[חיים אלרואי|חיים]] - [[שליח הרבי|משלוחי הרבי]] בשכונת [[רמת אביב]], ומנהל גשמי בישיבת [[תומכי תמימים רמת אביב]].
רבים מתושבי [[כפר חב"ד]] זוכרים כי ר' דב מכר במחירי עלות את שלטי 'ברוך הבא מלך המשיח' אותם הרכיבו על גבי מכוניות או בכניסה לבתים. הוא גם דאג לתלות על בניין הת"ת בכפר חב"ד שלטים המבשרים על ביאת המשיח.  
*בתו, דבורה ליפשיץ, כפר חב״ד.
 
*בתו, איידה אולמן, לוד.
ר' דב האמין בלב ובנפש כי הרבי מתגלה מיד, ואת אמונתו זו החדיר לרבים מידידיו ולכל היהודים שפגש מדי שבוע בשוק ההומה של רמלה, שם עשה '[[מבצעים]]'. רבים הקשיבו לו באוזניים כרויות כיון שניכר היה עליו כי אין ברצונו לעורר ויכוחים או מחלוקות, אלא לבטא את אמונתו הכנה והאמיתית בקול רם, מבלי להתפעל מאיש.
*בתו, צ׳רנא צילה גלבשטיין, כפר חב״ד.
 
===עזרה לזולת===
 
ר' דב עשה כל שביכולתו כדי לסייע לזולת. כך היה לפני למעלה מעשרים שנה, כאשר הנהלת [[כולל חב"ד]] ביקשה לפתוח בריכוזי חב"ד חנויות למכירת מצרכים במחירי עלות. ר' דב תרם את המחסן שבחצר ביתו למטרה זו.
 
במשך שנים עסק במרץ בגיוס כספים עבור "[[מעות חיטים]]" לקראת חג הפסח. תושבי [[כפר חב"ד]] זוכרים כיצד היה מבקש תרומות עבור מעות חיטים במטרה לסייע למשפחות נצרכות לחגוג את חג הפסח כדבעי.
 
===פטירתו בטרם עת===
 
ביום [[כ"ז באדר]] [[תשס"ג]] לקה ר' דב בשבץ מוחי. הוא הובהל ל[[בית רפואה|בית הרפואה]] במצב קשה, וביום ה' ב[[ניסן]] [[תשס"ג]] השיב נשמתו לבוראה והוא בן 56 שנים בלבד. בהלווייתו השתתפו רבים מתושבי כפר חב"ד, מכריו וידידיו מכל רחבי הארץ.


==קישורים חיצוניים==
*[https://col.org.il/news/88920 12 שנה להרה"ח דב אלרואי ע"ה ● זיכרון להולכים] {{חב"ד און ליין}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:אלראי, דב}}
{{מיון רגיל:אלראי, דב}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:כפר חב"ד: אישים]]
[[קטגוריה:אישים בכפר חב"ד]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:קבוצה תשכ"ח]]
[[קטגוריה:קבוצה תשכ"ח]]
[[קטגוריה:משפחת רסקין]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ז]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ג]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת פרחי אהרן]]
[[קטגוריה:משפחת ברוומן]]

גרסה אחרונה מ־20:24, 28 בדצמבר 2024

ר' דב אלראי בעת קבלת כוס של ברכה

הרב דב אלרואי (י"ט אדר תש"זה' ניסן תשס"ג) היה חבר הצוות החינוכי של בית הספר במושב ברוש שתחת רשת אהלי יוסף יצחק ופעיל נמרץ בהפצת בשורת הגאולה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בי"ט אדר תש"ז בצרפת. בינקותו עלתה המשפחה לארץ הקודש והשתקעה בחיפה.

כשהתבגר למד בישיבת התיכונית קריית שמואל בחיפה, שם היו כמה תלמידים שהתקרבו לחב"ד, והוא ביניהם. לאחר תהליך של התקרבות, ביקש לבקר בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד. מה שהביא להחלטתו ללמוד במקום.

לקראת חודש ניסן תשכ"ח נסע ל'קבוצה'.

נשא את רעייתו מרת טובה, בת ר' דוד וצביה ברוומן. את מקום מגוריו קבע בכפר חב"ד.

ביחידות אליה נכנס אל הרבי הורה לו הרבי ללמוד בכולל בכפר חב"ד[1].

זמן מה לאחר החתונה החל ללמד בבית ספר חב"ד במושב ברוש שבדרום הארץ. לאחר שסיים את תקופת השליחות, חזר להתגורר בכפר חב"ד בה המשיך בעבודת ההוראה, במשך השנים לימד במוסדות החינוך השונים בכפר חב"ד ובלוד.

בשנותיו האחרונות התעסק בכתיבת סת"ם.

במשך שנים עסק בגיוס כספים עבור "מעות חיטים" לקראת חג הפסח.

ביום כ"ז באדר תשס"ג לקה בשבץ מוחי. הוא הובהל לבית הרפואה במצב קשה, וביום ה' בניסן תשס"ג נפטר בגיל 56.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. מרדכי מנשה לאופר, הלימוד ב'כולל', גליון התקשרות מס' 598 פסקה "ויכול עוד לשגשג".