עלמא דאתכסיא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
 
(8 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''עלמא דאתכסיא''' פירושו "העולם המכוסה". בעולם זה ה[[נברא|נבראים]] מיוחדים ודבוקים תמיד באלקות - מקור חיותם, ואין בהם שום צד פירוד כלל, כי חיותם הוא מ[[שם הוי']] בעצמו.  
'''עלמא דאתכסיא''' פירושו "העולם המכוסה". מבואר בתורת הקבלה וה[[חסידות]] שבעולם זה, ה[[נברא|נבראים]] שבו מיוחדים ודבוקים תמיד ב[[אלקות]] - מקור חיותם, ואין בהם שום צד פירוד כלל, כי חיותם הוא מ[[שם הוי']] בעצמו.  


בחסידות המשל לעלמא דאתכסיא הוא הים, כמו שבים - הברואים שבו מכוסים ובלועים במקור חיותם שהם מים, ואינם מסוגלים לחיות ולהתקיים בלעדיהם, כך הנבראים של עלמא דאתכסיא הם מיוחדים ודבוקים במקורם.
ב[[תורת החסידות]] ה[[משל]] לעלמא דאתכסיא הוא הים. כמו שבים - הברואים שבו מכוסים ובלועים במקור חיותם שהוא המים, ואינם מסוגלים לחיות ולהתקיים בלעדיהם, כך הנבראים של עלמא דאתכסיא הם מיוחדים ודבוקים במקורם.
 
האותיות י"ה הראשונות מ[[שם הוי']] שייכות לעלמא דאתכסיא. ועל זה כתוב "אשרי הגבר תייסרנו י"ה" והמדובר הוא על טוב נסתר שמקורו נעלה מאוד מעלמא דאתכסיא, שבירידתו לעולם הגשמי הוא בא בצורת ייסורים. לעתיד לבוא יתגלה עלמא דאתכסיא ויתגלה כיצד הייסורים הם התגלות אלוקית עליונה{{הערה|תניא פרק כ"ו}}.


==ראו גם==
==ראו גם==
*[[עלמא דאתגליא]]
*[[עלמא דאתגליא]]


{{לימוד}}
{{קצרמר|חסידות}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:עולמות]]
[[קטגוריה:תורת החסידות]]

גרסה אחרונה מ־05:26, 21 באוקטובר 2020

עלמא דאתכסיא פירושו "העולם המכוסה". מבואר בתורת הקבלה והחסידות שבעולם זה, הנבראים שבו מיוחדים ודבוקים תמיד באלקות - מקור חיותם, ואין בהם שום צד פירוד כלל, כי חיותם הוא משם הוי' בעצמו.

בתורת החסידות המשל לעלמא דאתכסיא הוא הים. כמו שבים - הברואים שבו מכוסים ובלועים במקור חיותם שהוא המים, ואינם מסוגלים לחיות ולהתקיים בלעדיהם, כך הנבראים של עלמא דאתכסיא הם מיוחדים ודבוקים במקורם.

האותיות י"ה הראשונות משם הוי' שייכות לעלמא דאתכסיא. ועל זה כתוב "אשרי הגבר תייסרנו י"ה" והמדובר הוא על טוב נסתר שמקורו נעלה מאוד מעלמא דאתכסיא, שבירידתו לעולם הגשמי הוא בא בצורת ייסורים. לעתיד לבוא יתגלה עלמא דאתכסיא ויתגלה כיצד הייסורים הם התגלות אלוקית עליונה[1].

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

  ערך זה הוא קצרמר בנושא חסידות. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

הערות שוליים

  1. תניא פרק כ"ו