ירוחם גרליק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(10 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה}}
הרב '''ירוחם גרליק''' (מכונה גם בשם '''ר' ירוחם בברויסקער''', ?-[[תרפ"א]]) היה מבחירי ישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] בחצרו של [[אדמו"ר הרש"ב]] ונמנה על צוות ה[[חוזר]]ים על תורתו. כונה בפי חבריו "הפאר של ישיבת תומכי תמימים בליובאוויטש".
הרב '''ירוחם גרליק''' (מכונה גם בשם '''ר' ירוחם בברויסקער''', ?-[[תרפ"א]]) היה מבחירי ישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] בחצרו של [[אדמו"ר הרש"ב]] ונמנה על צוות ה[[חוזר]]ים על תורתו. כונה בפי חבריו "הפאר של ישיבת תומכי תמימים בליובאוויטש".


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בקהילה החסידית ב[[בברויסק]] בסביבות שנת [[תרפ"ח]], ובהגיעו לגיל ישיבה נשלח ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] בחצרו של [[אדמו"ר הרש"ב]] שם כונה בשם 'ירוחם בברויסקער' על שם עיירת הולדתו. בשנות לימודיו בישיבה השקיע רבות בלימוד החסידות וב[[עבודת התפילה]] ובמשך תקופה ארוכה היה לומד [[אמרי בינה]] (ספר חסידות עמוק) במשך יותר מ-12 שעות ביממה.
נולד בקהילה החסידית ב[[בברויסק]] , ובהגיעו לגיל ישיבה נשלח ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים ליובאוויטש]] בחצרו של [[אדמו"ר הרש"ב]], שם כונה בשם 'ירוחם בברויסקער' על שם עיירת הולדתו. בשנות לימודיו בישיבה השקיע רבות בלימוד החסידות וב[[עבודת התפילה]] ובמשך תקופה ארוכה היה לומד [[אמרי בינה]] (ספר חסידות עמוק) במשך יותר מ-12 שעות ביממה.


בהמשך, התמנה כחבר בצוות ה[[חוזר]]ים על תורתו של [[אדמו"ר הרש"ב]] ונותר ללמוד בתומכי תמימים גם בגיל מבוגר והיה מקשישי התלמידים יחד עם בני גילו הרב [[אברהם פריז]] ו[[משה מרדכי עפשטיין]].
בהמשך, התמנה כחבר בצוות ה[[חוזרים]] על תורתו של [[אדמו"ר הרש"ב]] ונותר ללמוד בתומכי תמימים גם בגיל מבוגר והיה מקשישי התלמידים יחד עם בני גילו הרב [[אברהם פריז]] ו[[משה מרדכי עפשטיין]].


מקובל בפי חסידים כי עם הסתלקותו של [[אדמו"ר הרש"ב]] הוא לקח יחד עמו 'מנין' של בחירי החסידים שנפטרו בתוך ימי השנה לפטירתו, ואף ר' ירוחם נמנה על אותם עשרה חסידים מופלאים שנפטרו בטרם עת בתוך שנה זו.
בהגיעו לפרקו קיבל הצעת שידוך עם לאה, ביתו של ר' [[יהודה לייב שפירא (קרלביץ')|יהודה לייב שפירא]] והתייעץ עם [[אדמו"ר הרש"ב]] אודותיה. הרבי התרומם מעט מכסאו והשיב לו: "מיט ר' לייב שפירא, א גלייכע זאך" [= עם ר' לייב שפירא, דבר נכון וישר].
 
מקובל בפי חסידים כי עם הסתלקותו של [[אדמו"ר הרש"ב]] הוא לקח יחד עמו 'מנין' של בחירי החסידים שנפטרו בתוך ימי השנה לפטירתו, ואף ר' ירוחם נמנה על אותם עשרה חסידים מופלאים שנפטרו בטרם עת בתוך שנה זו{{הערה|מנחם מענדל קסטל '''אשכבתא דרבי''' - הם שמשוני בחיי הם ישמשוני במותי, היכל הבעל שם טוב גליון מ' עמוד שמז.}}.


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
*[[יוסף אשכנזי]], '''[[אוצר החסידים (ספר)|אוצר החסידים]]'''
* יוסף אשכנזי, [[אוצר החסידים (ספר)|אוצר החסידים]] - אישיותם ומשנתם החסידית של משפיעי חב"ד בברית המועצות ובפולין, בהוצאת [[חזק (בית הוצאה לאור)|חזק]], תשע"ה


{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:גרליק, ירוחם}}
{{מיון רגיל:גרליק, ירוחם}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים ליובאוויטש]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים ליובאוויטש]]
[[קטגוריה:משפחת שפירא]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תרפ"א]]

גרסה אחרונה מ־22:47, 6 ביוני 2024

הרב ירוחם גרליק (מכונה גם בשם ר' ירוחם בברויסקער, ?-תרפ"א) היה מבחירי ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בחצרו של אדמו"ר הרש"ב ונמנה על צוות החוזרים על תורתו. כונה בפי חבריו "הפאר של ישיבת תומכי תמימים בליובאוויטש".

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בקהילה החסידית בבברויסק , ובהגיעו לגיל ישיבה נשלח ללמוד בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בחצרו של אדמו"ר הרש"ב, שם כונה בשם 'ירוחם בברויסקער' על שם עיירת הולדתו. בשנות לימודיו בישיבה השקיע רבות בלימוד החסידות ובעבודת התפילה ובמשך תקופה ארוכה היה לומד אמרי בינה (ספר חסידות עמוק) במשך יותר מ-12 שעות ביממה.

בהמשך, התמנה כחבר בצוות החוזרים על תורתו של אדמו"ר הרש"ב ונותר ללמוד בתומכי תמימים גם בגיל מבוגר והיה מקשישי התלמידים יחד עם בני גילו הרב אברהם פריז ומשה מרדכי עפשטיין.

בהגיעו לפרקו קיבל הצעת שידוך עם לאה, ביתו של ר' יהודה לייב שפירא והתייעץ עם אדמו"ר הרש"ב אודותיה. הרבי התרומם מעט מכסאו והשיב לו: "מיט ר' לייב שפירא, א גלייכע זאך" [= עם ר' לייב שפירא, דבר נכון וישר].

מקובל בפי חסידים כי עם הסתלקותו של אדמו"ר הרש"ב הוא לקח יחד עמו 'מנין' של בחירי החסידים שנפטרו בתוך ימי השנה לפטירתו, ואף ר' ירוחם נמנה על אותם עשרה חסידים מופלאים שנפטרו בטרם עת בתוך שנה זו[1].

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • יוסף אשכנזי, אוצר החסידים - אישיותם ומשנתם החסידית של משפיעי חב"ד בברית המועצות ובפולין, בהוצאת חזק, תשע"ה

הערות שוליים

  1. מנחם מענדל קסטל אשכבתא דרבי - הם שמשוני בחיי הם ישמשוני במותי, היכל הבעל שם טוב גליון מ' עמוד שמז.