ישראל נח וואגל – הבדלי גרסאות

מ החלפת טקסט – "קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א" ב־"קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א"
אין תקציר עריכה
 
(37 גרסאות ביניים של 17 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''ישראל נח ווגל (וואגעל)''' הינו שליח הרבי בפוסטוויל, שבמדינת איווה בארה, ומנהל ארכיון ייחודי של תמונות וקטעי אודיו לא מפורסמים של הרבי.
[[קובץ:הרב ישראל נח וואוגל.jpeg|שמאל|ממוזער|250px|הרב וואגעל]]
[[קובץ:ישראל נח וואוגל.jpeg|שמאל|ממוזער|250px|הרב וואגעל משתתף בפאנל 'לראות עוזך וכבודך' של [[אש"ל הכנסת אורחים]], [[תשרי]] [[תשפ"ב]]]]
הרב '''ישראל נח וואגל (וואגעל)''' (נולד ב[[ד' תמוז]] [[תשכ]]) הוא [[משפיע]] בישיבת [[תומכי תמימים קווינס]] ו[[בעל שמועה]] חסידי המנהל ארכיון ייחודי של תמונות וקטעי אודיו לא מפורסמים של הרבי. שימש בעבר כשליח ה[[רבי]] בפוסטוויל, שבמדינת איווה ב[[ארצות הברית]], וכשליח הרבי בבוגאטא, [[קולומביה]].  


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בלונדון למשפחה של חסידי חב"ד.
נולד בלונדון למשפחה של חסידי חב"ד, לאיש החסד ר' [[אליהו ווגל]]{{הערה|אחיו של ר' [[שרגא פייביש ווגל]]}}.


בשנת [[תשל"ו]] הגיע לרבי בפעם הראשונה יחד עם אביו.
ב-י"ב תשרי [[תשל"ו]] הגיע לרבי בפעם הראשונה יחד עם אביו.


בין השנים [[תשל"ט]]-[[תשמ"א]] למד בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]
בין השנים [[תשל"ט]]-[[תשמ"א]] למד בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]].


בשנת [[תשמ"ג]] היה מ[[התלמידים השלוחים]] ב[[מונטריאול]] ובשנת [[תשד"מ]] למד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] עד לנישואיו עם רעייתו מרת שטערנא שרה לבית משפחת גורקאוו.
בשנת [[תשמ"ב]] נשלח ל[[תומכי תמימים מגדל העמק|מגדל העמק]] להיות מ[[התלמידים השלוחים]] בישיבה.


בשנת [[תשנ"ה]] יצא לשליחות בפוסטוויל, שבמדינת איווה בארה"ב.
בשנת [[תשמ"ג]] היה מ[[התלמידים השלוחים]] ב[[מונטריאול]] ומשנת [[תשד"מ]] למד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] עד לנישואיו (בקיץ תשמ"ו) עם רעייתו מרת שטערנא שרה בת הרב [[שלום דובער גורקוב]].  


זכרונותיו משנות שהותו בחצר הרבי מתפרסמים מעת לעת בקבצים היוצאים לאור על ידי [[ועד תלמידי התמימים]], ותמונות וקטעי וידאו ואודיו נדירים מתפרסמים על ידו באתרי ה[[אינטרנט]] החב"דיים מתוך הארכיון רב הערך שברשותו.
בשנת [[תשמ"ח]] יצאו לשליחות בבוגאטא שב[[קולומביה]], שם פעלו במשך כשבע שנים, ובשנת [[תשנ"ה]] יצאו לשליחות בפוסטוויל, שבמדינת איווה בארצות הברית, שם שימשה רעייתו כמזכירת בית הספר חב"ד המקומי, ואחראית על המקווה העירונית.  


זכרונותיו משנות שהותו בחצר הרבי מתפרסמים מעת לעת בקבצים היוצאים לאור על ידי [[בית משיח (שבועון)|בית משיח]] ו[[ועד תלמידי התמימים]]. תמונות וקטעי וידאו ואודיו נדירים מתפרסמים על ידו ב[[jem]] ובאתרי ה[[אינטרנט]] החב"דיים מתוך הארכיון רב הערך שברשותו.
כמו כן מנהל הרב וואגעל שתי קבוצות וואטסאפ - "Rabbi Vogel's Zichronos" - בהם משתף מזכרונותיו רבי האיכות והכמות.
הרב וואגעל הוא ממקימי מכון TWS העורך תוכניות ווידאו שבועיות מהרבי.
הרב וואגעל הוא מצוות העריכה של סט [[שיחות קודש]] (הישן בשעתו ו) החדש
הרב וואגעל ליקט את הניגונים עבור [[ניגוני התוועדות (סדרה)|ניגוני התוועדות]] וקבוצת "שמיעת קול רבינו" - העוסקת בהקלטות של הרבי.
רעייתו נפטרה בגיל 55 ב[[שביעי של פסח]] [[תשפ"ב]]{{הערה|[https://col.org.il/news/138052 דיווח באתר COL].}}
מאז מתגורר בשכונת המלך קראון הייטס.
בסוף שנת [[תשפ"ד]] לאחר שחלק גדול מההנהלת ישיבת [[תומכי תמימים קווינס]] החליטה לעזוב, החליטו בהנהלה לצרף את הרב וואגעל לשמש בתור [[משפיע]] בישיבה - ולקראת שנת הלימודים [[תשפ"ה]] החל לשמש כ[[משפיע]] בישיבה.
==משפחתו==
*בתו, מרת חיה סימונס - [[שיקגו]].
*בנו, ר' אייזיק ווגל - שליח סטטין איילנד נ.י.
*בנו, התמים מענדל ווגל - [[קראון הייטס]].
==קישורים חיצוניים==
[https://chabadpedia.co.il/images/8/8e/%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%A4%D7%A1%D7%97_%D7%AA%D7%A9%D7%A4%D7%93_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%A3_%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%9E_1407.pdf התמים גיליון נ"ב], סיפורים חסידיים מאת הרב ישראל נח וואגעל.
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:ווגל, ישראל נח}}
{{מיון רגיל:ווגל, ישראל נח}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים כפר חב"ד]]
[[קטגוריה:שלוחים בארצות הברית]]
[[קטגוריה:שלוחים בארצות הברית]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:צוות תומכי תמימים קווינס]]