מסע יאלטה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(5 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יאלטה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|חוף הים ביאלטה]]
[[קובץ:יאלטה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|חוף הים ביאלטה]]
'''מסע יאלטה''' הינו מסע שערך [[אדמו"ר הרש"ב]] לצורכי בריאותו להרי יאלטה בדרום אוקראינה. המסע החל ב[[חודש אלול]] [[תרמ"ה]], ו[[אדמו"ר הרש"ב]] חזר עם משפחתו ל[[ליובאוויטש]] רק לקראת [[חג השבועות]] [[תרמ"ו]]{{הערה|בכמה מהשיחות של הרבי הריי"ץ מבואר כי נסיעתו הייתה בחודש אלול תרמ"ו ולפי זה שהה בילטא בחורף תרמ"ז אולם ראו הערת הרבי בספר המאמרים תרמ"ו ברשימת המאמרים הערה המתחלת "ילטא".}}.
'''מסע יאלטה''' הינו מסע שערך [[אדמו"ר הרש"ב]] לצורכי בריאותו להרי יאלטה בחצי האי קרים בדרום רוסיה, על החוף הצפוני של הים השחור. המסע החל ב[[חודש אלול]] [[תרמ"ה]], ואדמו"ר הרש"ב חזר עם משפחתו ל[[ליובאוויטש]] רק לקראת [[חג השבועות]] [[תרמ"ו]]{{הערה|בכמה מהשיחות של הרבי הריי"צ מבואר כי נסיעתו הייתה בחודש אלול תרמ"ו ולפי זה שהה בילטא בחורף תרמ"ז אולם ראו הערת הרבי בספר המאמרים תרמ"ו ברשימת המאמרים הערה המתחלת "ילטא".}}.


בשונה ממסעות אחרים של אדמו"ר הרש"ב, למסע זה צירף גם את משפחתו, בנו יחידו [[אדמו"ר הריי"צ]], ורעייתו [[שטערנא שרה שניאורסון (אשת אדמו"ר הרש"ב)|שטערנא שרה]]. לנסיעה הצטרף בן משפחה נוסף, הרב [[שניאור זלמן סלונים]] (נין אדמו"ר האמצעי), שהיה [[מלמד|למלמדו]] של הרבי הריי"צ (שהיה אז בן שש שנים) והמשרתת הביתית שלהם.
בשונה ממסעות אחרים של אדמו"ר הרש"ב, למסע זה צירף גם את משפחתו, בנו יחידו [[אדמו"ר הריי"צ]], ורעייתו הרבנית [[שטערנא שרה שניאורסון (אשת אדמו"ר הרש"ב)|שטערנא שרה]]. לנסיעה הצטרף בן משפחה נוסף, הרב [[שניאור זלמן סלונים]] (נין אדמו"ר האמצעי), שהיה [[מלמד תינוקות||למלמדו]] של הרבי הריי"צ (שהיה אז בן שש שנים) והמשרתת הביתית שלהם.


בזמן שהותו של [[אדמו"ר הרש"ב]] ביאלטה, התפלל ב[[בית כנסת|בית הכנסת]] המקומי של [[חסידי פולין]], ומידי יום בשעה אחת בצהריים היו יוצאים כל בני המשפחה יחד לאוויר הצח, שם היה [[אדמו"ר הרש"ב]] עוסק חליפות בהתעמקות ב[[תורת החסידות]] ובהתמסרות לחינוך בנו אדמו"ר הריי"צ, ואף הקדיש לו מידי יום זמן קצוב לספר לו את תולדות החסידות ו[[סיפורי חסידים]].
בזמן שהותו של [[אדמו"ר הרש"ב]] ביאלטה, התפלל ב[[בית כנסת|בית הכנסת]] המקומי של [[חסידי פולין]], ומידי יום בשעה אחת בצהריים היו יוצאים כל בני המשפחה יחד לאוויר הצח, שם היה אדמו"ר הרש"ב עוסק חליפות בהתעמקות ב[[תורת החסידות]] ובהתמסרות לחינוך בנו אדמו"ר הריי"צ, ואף הקדיש לו מידי יום זמן קצוב לספר לו את תולדות החסידות ו[[סיפורי חסידים]].


האנשים בעיר לא הכירו את אדמו"ר הרש"ב, ואפילו חסידי [[פולין]] שבבית הכנסת לא הכירו בו ולא נתנו לו כבוד מיוחד, דבר שאיפשר לו לנוח מטורח העסקנות הציבורית, ולהינות מהמרחבים הירוקים של יאלטה, השוכנת לחוף הים, ומשמשת מקום נופש גם לאישי ממשל חשובים{{הערה|ארמון הנופש של המלך אלכסנדר השלישי היה ממוקם ביאלטה, וכאשר הגיע לשם לקראת חודשי הקיץ הלך אדמו"ר הריי"צ יחד עם אביו לראות את ספינת המלך העוגנת בחופי העיר, ואת הפמליה המלכותית. אדמו"ר הריי"צ סיפר שהוא ואביו פגשו במלך פעם נוספת בערב חג הפסח, בדרך הליכתם ל[[מקוה]] לטבילת טהרה לפני החג.}}.
האנשים בעיר לא הכירו את אדמו"ר הרש"ב, ואפילו חסידי [[פולין]] שבבית הכנסת לא הכירו בו ולא נתנו לו כבוד מיוחד, דבר שאיפשר לו לנוח מטורח העסקנות הציבורית, וליהנות מהמרחבים הירוקים של יאלטה, השוכנת לחוף הים, ומשמשת מקום נופש גם לאישי ממשל חשובים{{הערה|ארמון הנופש של המלך אלכסנדר השלישי היה ממוקם ביאלטה, וכאשר הגיע לשם לקראת חודשי הקיץ הלך אדמו"ר הריי"צ יחד עם אביו לראות את ספינת המלך העוגנת בחופי העיר, ואת הפמליה המלכותית. אדמו"ר הריי"צ סיפר שהוא ואביו פגשו במלך פעם נוספת בערב חג הפסח, בדרך הליכתם ל[[מקוה]] לטבילת טהרה לפני החג.}}.


בדרך חזרה מיאלטה ל[[ליובאוויטש]] עצר [[אדמו"ר הרש"ב]] למשך שלושה שבועות ב[[עיירה]] [[חרקוב]], שם התוועד עם החסידים.
בחודש החגים הבחינו אנשי בית הכנסת בסדר עבודתו של אדמו"ר הרש"ב, והבינו כי הוא אדם גדול, וכך כיבדו אותו ב[[מפטיר יונה]] ועוד.
 
בדרך חזרה מיאלטה ל[[ליובאוויטש]] עצר [[אדמו"ר הרש"ב]] למשך שלושה שבועות ב[[עיירה]] [[חרקוב]], שם התוועד עם החסידים ב[[ל"ג בעומר]].


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
שורה 15: שורה 17:
*[[אוצר סיפורי חב"ד]] חלק ט', 'מסע יאלטה'.
*[[אוצר סיפורי חב"ד]] חלק ט', 'מסע יאלטה'.


{{מסעות רבותינו נשיאינו}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מסעות רבותינו נשיאינו}}
[[קטגוריה:תולדות חייו של אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:תולדות חייו של אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:מסעות רבותינו נשיאינו]]
[[קטגוריה:מסעות רבותינו נשיאינו]]

גרסה אחרונה מ־06:31, 17 ביוני 2024

חוף הים ביאלטה

מסע יאלטה הינו מסע שערך אדמו"ר הרש"ב לצורכי בריאותו להרי יאלטה בחצי האי קרים בדרום רוסיה, על החוף הצפוני של הים השחור. המסע החל בחודש אלול תרמ"ה, ואדמו"ר הרש"ב חזר עם משפחתו לליובאוויטש רק לקראת חג השבועות תרמ"ו[1].

בשונה ממסעות אחרים של אדמו"ר הרש"ב, למסע זה צירף גם את משפחתו, בנו יחידו אדמו"ר הריי"צ, ורעייתו הרבנית שטערנא שרה. לנסיעה הצטרף בן משפחה נוסף, הרב שניאור זלמן סלונים (נין אדמו"ר האמצעי), שהיה |למלמדו של הרבי הריי"צ (שהיה אז בן שש שנים) והמשרתת הביתית שלהם.

בזמן שהותו של אדמו"ר הרש"ב ביאלטה, התפלל בבית הכנסת המקומי של חסידי פולין, ומידי יום בשעה אחת בצהריים היו יוצאים כל בני המשפחה יחד לאוויר הצח, שם היה אדמו"ר הרש"ב עוסק חליפות בהתעמקות בתורת החסידות ובהתמסרות לחינוך בנו אדמו"ר הריי"צ, ואף הקדיש לו מידי יום זמן קצוב לספר לו את תולדות החסידות וסיפורי חסידים.

האנשים בעיר לא הכירו את אדמו"ר הרש"ב, ואפילו חסידי פולין שבבית הכנסת לא הכירו בו ולא נתנו לו כבוד מיוחד, דבר שאיפשר לו לנוח מטורח העסקנות הציבורית, וליהנות מהמרחבים הירוקים של יאלטה, השוכנת לחוף הים, ומשמשת מקום נופש גם לאישי ממשל חשובים[2].

בחודש החגים הבחינו אנשי בית הכנסת בסדר עבודתו של אדמו"ר הרש"ב, והבינו כי הוא אדם גדול, וכך כיבדו אותו במפטיר יונה ועוד.

בדרך חזרה מיאלטה לליובאוויטש עצר אדמו"ר הרש"ב למשך שלושה שבועות בעיירה חרקוב, שם התוועד עם החסידים בל"ג בעומר.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. בכמה מהשיחות של הרבי הריי"צ מבואר כי נסיעתו הייתה בחודש אלול תרמ"ו ולפי זה שהה בילטא בחורף תרמ"ז אולם ראו הערת הרבי בספר המאמרים תרמ"ו ברשימת המאמרים הערה המתחלת "ילטא".
  2. ארמון הנופש של המלך אלכסנדר השלישי היה ממוקם ביאלטה, וכאשר הגיע לשם לקראת חודשי הקיץ הלך אדמו"ר הריי"צ יחד עם אביו לראות את ספינת המלך העוגנת בחופי העיר, ואת הפמליה המלכותית. אדמו"ר הריי"צ סיפר שהוא ואביו פגשו במלך פעם נוספת בערב חג הפסח, בדרך הליכתם למקוה לטבילת טהרה לפני החג.