משתמש:תמים של הרבי/יאיר אנסבכר: הבדלים בין גרסאות בדף
יוסף בן מלמד (שיחה | תרומות) מ (יוסף בן מלמד העביר את הדף יאיר אנסבכר לשם משתמש:תמים של הרבי/יאיר אנסבכר בלי להשאיר הפניה: לא הובהר קשר לחב"ד, הסרת תבנית חשיבות) |
תמים של הרבי (שיחה | תרומות) מ (תמים של הרבי העביר את הדף משתמש:תמים של הרבי/יאיר אנסבכר לשם יאיר אנסבכר בלי להשאיר הפניה: ברור שיש קשר לחב"ד. דבר ראשון אל תעביר ערך שאני '''השקעתי בו'''. דבר שני גיסו זה הרב אהרן כהן וגם במלחמת חר"ב הוא התפרסם , כתב לרבי, קיבל דולר והיה אף בכינוס השלוחים) |
(אין הבדלים)
|
גרסה מ־17:46, 20 במרץ 2024
ר' יאיר אנסבכר הוא דתי לאומי, ידיד חב"ד. התפרסם בזכות שנלחם עם המחבלים במלחמת חרבות ברזל. גר כיום במעלה אדומים.
תולדות חיים
נולד בשנת תשמ"ג בירושלים ובה גדל לאביו אביעד.
התחנך במערכת החינוך היסודית ממלכתי - דתי, ובישיבה התיכונית נתיב מאיר. לאחר מכן למד במכינה הקדם צבאית בני דוד בעלי, ושירת ביחידת מגלן שם פעל כלוחם בצה"ל וכמפקד חוליה מבצעית וכמומחה לאמצעי לחימה.
במשך השנים השתתף בעשרות מבצעים צבאיים במהלך האינתיפדה השניה, וכמו כן השתתף במלחמת לבנון השניה כלוחם בחטיבת מילואים מובחרת. לאחר המלחמה התחתן, ולבני הזוג נולדו חמש ילדים והוא גר במעלה אדומים. במהלך השנים עשה תואר ראשון בחינוך, ובעקבות כך הוביל פרוייקטים חינוכיים בעיר מגוריו. הוא משמש כפרויקטור ביחידת מטכ"ל בצה"ל, וכיועץ לכמה גופים במערכת הביטחון ביניהם פיקוד צפון ומפקדת העומק, משטרת ישראל ומטה ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה.
קשריו עם חב"ד
את ההיכרות הראשונית שלו עם חב"ד עשה בטיול גדול שערך אחרי צבא. הוא הגיע לבית חב"ד ניו זילנד , והיה שם בטיול יחד עם חברו. יום אחד הלך ברחוב וראה שלט ובו כתוב "בית חב"ד", הוא לא ידע מה זה בית חב"ד ונכנס. הוא פגש שם את השלוחים במקום ומאז נשאר במקום כדי ללמוד חסידות וגמרא.
במלחמת חרבות ברזל, הוקפץ יחד עם חבריו להלחם במחבלים בשמחת תורה, ויום לאחר מכן לא הצליח להתפלל וכתב לרבי והרבי ענה לו שגם עם ליהודי אין כח הוא צריך לשים את רגשותיו בצד ולהתפלל.
התפרסם במדיות החב"דיות והתראיין לעיתון בית משיח[1], וגם הגיע לכינוס השלוחים וסיפר את הנס שהיה לו, וזכה לעבור בחלוקת דולרים אל מול פני הקודש.
כיום הוא מקושר מאוד לרבי וגיסו הוא הרב אהרן כהן.
סבא רבא שלו הרב דוד אנסבכר היה בעל מפעל למוצרי עור בגרמניה, וזכה לארח את אדמו"ר הרש"ב בעת שהותו בנאות דשא.
סבו הרב מרדכי אנסבכר ניצול שואה ומנהלו של מוזיאון יד ושם, היה מתכתב עם הרבי והרבי השיב לו במכתבים .
הערות שוליים
- ↑ גיליון מס' 1381, פרשת נח תשפ"ד.