מנחם מענדל פלר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 5: שורה 5:
נולד לאביו השליח הוותיק הרב [[משה פעלער]] ולאמו מרת מינדל (לבית לו, אחות השליח הרב [[שמואל לו]] מלונדון).
נולד לאביו השליח הוותיק הרב [[משה פעלער]] ולאמו מרת מינדל (לבית לו, אחות השליח הרב [[שמואל לו]] מלונדון).


כילד גדל באווירת חיי השליחות במניסוטה עם הוריו השלוחים. אביו הרב משה במסגרת שליחותו פעל להקמת [[מכון חנה]], מוסד לבנות בעלות תשובה בקראון הייטס. בשנים מסויימות לקראת [[חג הפסח]] היו משפחת פלר נוסעים לקראון הייטס על מנת לערוך את [[ליל הסדר|לילות הסדר]] עם הבנות במכון חנה. הסדר באותם שנים היה שהרבי [[ביקורי הרבי בסדרים ציבוריים|ביקר בסדרים הציבוריים שמוסדות הלימוד ערכו בשכונה]]. בשנת [[תשל"ח]] לקראת סיום הביקור במכון חנה התעניין הרבי מי יאמר את [[ארבעת הקושיות]], וכאמרו לרבי שהילד מענדל פלר יאמר מה נשתנה הרבי שאלו אם הוא יודע את השאלות בעל פה, הילד השיב בהנהון ראש לחיוב ומייד שאל הרבי את אביו אם הוא יודע את התשובות.. כל הנוכחים צחקו ובכך תם הביקור. למחרת קרא הרבי לרב פלר והסביר לו שכוונתו הייתה ברצינות שיש לענות לילד ולבאר לו את החידוש ביציאת מצרים בכל דור דור ובכל יום ויום{{הערה|'''[https://he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/1491018 ארבע תשובות]''' בתכנית 'המפגש שלי' של חברת [[jem]] {{וידאו}}{{בית חבד}}}}.
כילד גדל באווירת חיי השליחות במניסוטה עם הוריו השלוחים. אביו הרב משה במסגרת שליחותו פעל להקמת [[מכון חנה]], מוסד לבנות בעלות תשובה בקראון הייטס. בשנים מסויימות לקראת [[חג הפסח]] היו משפחת פלר נוסעים לקראון הייטס על מנת לערוך את [[ליל הסדר|לילות הסדר]] עם הבנות במכון חנה. הסדר באותם שנים היה שהרבי [[ביקורי הרבי בסדרים ציבוריים|ביקר בסדרים הציבוריים שמוסדות הלימוד ערכו בשכונה]]. בשנת [[תשל"ח]] לקראת סיום הביקור במכון חנה התעניין הרבי מי יאמר את [[ארבעת הקושיות]], וכשאמרו לרבי שהילד מענדל פלר יאמר מה נשתנה הרבי שאלו אם הוא יודע את השאלות בעל פה, הילד השיב בהנהון ראש לחיוב ומייד שאל הרבי את אביו אם הוא יודע את התשובות.. כל הנוכחים צחקו ובכך תם הביקור. למחרת קרא הרבי לרב פלר והסביר לו שכוונתו הייתה ברצינות שיש לענות לילד ולבאר לו את החידוש ביציאת מצרים בכל דור דור ובכל יום ויום{{הערה|'''[https://he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/1491018 ארבע תשובות]''' בתכנית 'המפגש שלי' של חברת [[jem]] {{וידאו}}{{בית חבד}}}}.


בבחרותו למד בישיבת [[אהלי תורה (קראון הייטס)|אהלי תורה]] שם שימש כחבר מערכת [[קובץ הערות וביאורים - אהלי תורה]], ובהמשך בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-770.
בבחרותו למד בישיבת [[אהלי תורה (קראון הייטס)|אהלי תורה]] שם שימש כחבר מערכת [[קובץ הערות וביאורים - אהלי תורה]], ובהמשך בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצר הרבי ב-770.

גרסה מ־15:36, 10 ביולי 2023

הרב מנחם מענדל פעלער

הרב מנחם מענדל פעלער הוא משלוחי הרבי ומנהל בית חב"ד ל'ערי התאומים' (סיינט פול, ומיניאפוליס) במניסוטה.

תולדות חיים

נולד לאביו השליח הוותיק הרב משה פעלער ולאמו מרת מינדל (לבית לו, אחות השליח הרב שמואל לו מלונדון).

כילד גדל באווירת חיי השליחות במניסוטה עם הוריו השלוחים. אביו הרב משה במסגרת שליחותו פעל להקמת מכון חנה, מוסד לבנות בעלות תשובה בקראון הייטס. בשנים מסויימות לקראת חג הפסח היו משפחת פלר נוסעים לקראון הייטס על מנת לערוך את לילות הסדר עם הבנות במכון חנה. הסדר באותם שנים היה שהרבי ביקר בסדרים הציבוריים שמוסדות הלימוד ערכו בשכונה. בשנת תשל"ח לקראת סיום הביקור במכון חנה התעניין הרבי מי יאמר את ארבעת הקושיות, וכשאמרו לרבי שהילד מענדל פלר יאמר מה נשתנה הרבי שאלו אם הוא יודע את השאלות בעל פה, הילד השיב בהנהון ראש לחיוב ומייד שאל הרבי את אביו אם הוא יודע את התשובות.. כל הנוכחים צחקו ובכך תם הביקור. למחרת קרא הרבי לרב פלר והסביר לו שכוונתו הייתה ברצינות שיש לענות לילד ולבאר לו את החידוש ביציאת מצרים בכל דור דור ובכל יום ויום[1].

בבחרותו למד בישיבת אהלי תורה שם שימש כחבר מערכת קובץ הערות וביאורים - אהלי תורה, ובהמשך בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770.

לאחר נישואיו עם רעייתו מרת נחמה דינה בתו של הרב משה לאזאר, יצאו לשליחות למקום הולדתו במניסוטה לסייע לאביו בשליחות. במשך תקופה ניהל את בית הספר החב"די המקומי ובהמשך נטל על עצמו את ניהול בית ליובאוויטש - בית חב"ד במניסוטה.

משפחתו

  • בנו ר' צמח פעלער - קראון הייטס
  • בנו ר' יוסף יצחק פעלער - קראון הייטס
  • חתנו ר' מנחם מענדל לזרוב - קראון הייטס

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ארבע תשובות בתכנית 'המפגש שלי' של חברת jem קובץ וידאוקישור לאתר בית חב"ד