קובץ ליובאוויטש: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:שער חוברת ראשונה קובץ ליובאוויטש (Small).jpg|שמאל|ממוזער|250px|עמוד השער בקובץ הראשון של '''קובץ ליובאוויטש''']]]
[[קובץ:שער חוברת ראשונה קובץ ליובאוויטש (Small).jpg|שמאל|ממוזער|250px|עמוד השער בקובץ הראשון של '''קובץ ליובאוויטש''']]


'''קובץ ליובאוויטש''' הינו ביטאון חב"די שיצא בארצות הברית כהמשך להוצאת גיליונות [[התמים]] בפולין. על המלאכה היה אחראי הרב [[שמואל זלמנוב]] בברכת [[אדמו"ר הריי"צ]].
'''קובץ ליובאוויטש''' הינו ביטאון חב"די שיצא בארצות הברית כהמשך להוצאת גיליונות [[התמים]] בפולין. על המלאכה היה אחראי הרב [[שמואל זלמנוב]] בברכת [[אדמו"ר הריי"צ]].

גרסה מ־05:50, 7 בדצמבר 2011

עמוד השער בקובץ הראשון של קובץ ליובאוויטש

קובץ ליובאוויטש הינו ביטאון חב"די שיצא בארצות הברית כהמשך להוצאת גיליונות התמים בפולין. על המלאכה היה אחראי הרב שמואל זלמנוב בברכת אדמו"ר הריי"צ.

הקובץ החל לצאת לאור בחורף תש"ד, ותפקידו היה לשמש כגשר חי בין חסידי חב"ד ותלמידי התמימים שהיו מפוזרים בארה"ב. הקובץ היה ערוך בטוב טעם והיו בו מדורים שונים ומגוונים, ביניהם: 'מהני מילי מעלייתא' - פתגמים משיחות אדמו"ר הריי"צ; שיחות ואגרות קודש; סקירה מחיי המוסדות שתחת נשיאותו של הרבי, 'שלום אחים', ועוד. כמו כן הופיעו בקובץ מאמרים מפרי עטו במגוון נושאים, ומדור מיוחד על אודות ניגוני חב"ד.

מהחוברת השנייה ואילך, החל להופיע מדור נוסף בשם "תשובות וביאורים" בעריכת הרבי מלך המשיח, בהם השיב הרבי לקוראים על שאלות שונות בתורת החסידות. מלבד זאת, הרבי היה מעורב בעריכת הקובץ בכללותו, שכן לשאלות ששלחו אליו במסגרת המדור, השיב על 'בלנק' של מערכת הקובץ וחתם בתפקיד "יו"ר וועד המערכת".

הקובץ יצא לאור במשך כמה שנים, אך מטעמים שונים הופסקה הופעתו. הוא חודש רק בשנת תשט"ז, לאחר שהרבי הורה לר' שמואל זלמנוב להמשיך ולהוציאו לאור עולם.

תשובות וביאורים

החל מהקובץ השני נפתח בקובץ המדור 'תשובות וביאורים'. מטרת המדור היא כפי שנכתב שם לבאר 'כל דבר הקשה בתורת החסידות בכלל ובספרים היוצאים לאור במשך זמן האחרון בפרט'.

באיגרת שי (אגרות קודש ח"ב) כותב הרבי: 'מכוונות הקובץ לקרב לימוד תורת הדא"ח גם את הרחוקים לע"ע מלימוד זה ולהראות להם שגם נגלה דתורה מכרחת ורומזת לענייני תורת הנסתר'.

אגרות אלו נדפסו לאחר מכן בתוך סידרת האגרות קודש (בכרכים הראשונים) לפי סדר כתיבתם.

לקריאה נוספת

מבוא לאגרות קודש ח"ב