הבדלים בין גרסאות בדף "תאונת התמימים (ראש חודש אלול תשנ"ט)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
שורה 19: שורה 19:
 
בהמשך הוקמו לזכרם מספר מפעלי הנצחה, שבראשם [[דבר מלכות עם פיענוחים]] שיצא לאור בשנת [[תשס"ה]] על ידי [[מרכז ההפצה ממש]].
 
בהמשך הוקמו לזכרם מספר מפעלי הנצחה, שבראשם [[דבר מלכות עם פיענוחים]] שיצא לאור בשנת [[תשס"ה]] על ידי [[מרכז ההפצה ממש]].
  
בנוסף, מכיון שהשלושה קיימו פעילות עם מרבית מקהילת המקורבים לחב"ד בטנפליי שבניו ג'רסי, נוצרה לאחר התאונה התעוררות גדולה בקרב חברי הקהילה שקיבלו על עצמם החלטות טובות והתחזקות בשמירת תורה ומצוות, והיא הייתה אבן דרך חשובה בפעילותו של שליח הרבי המקומי הפועל עם קהילת הישראלים, הרב יצחק גרשוביץ.
+
בנוסף, מכיון שהשלושה קיימו פעילות עם מרבית מקהילת המקורבים ל[[חב]] בטנפליי ש[[בניו ג'רזי]], נוצרה לאחר התאונה התעוררות גדולה בקרב חברי הקהילה שקיבלו על עצמם החלטות טובות והתחזקות בשמירת [[תורה ומצוות]], והיא הייתה אבן דרך חשובה בפעילותו של [[שליח]] [[הרבי]] המקומי הפועל עם קהילת הישראלים, הרב יצחק גרשוביץ.
  
 
בא' ד[[ראש חודש מנחם אב]] [[תשפ"א]] הוכנס [[הכנסת ספר תורה|ספר תורה]] לעילוי נשמתו של התמים שלמה נחימובסקי לבית כנסת בניהול משפחתו ב[[חולון]].
 
בא' ד[[ראש חודש מנחם אב]] [[תשפ"א]] הוכנס [[הכנסת ספר תורה|ספר תורה]] לעילוי נשמתו של התמים שלמה נחימובסקי לבית כנסת בניהול משפחתו ב[[חולון]].

גרסה אחרונה מ־16:36, 24 במאי 2024

שלושת התמימים שנהרגו בתאונה: (מימין לשמאל) גיא ביטון, אור והבה ושלמה נחימובסקי

תאונת התמימים בראש חודש אלול תשנ"ט התרחשה בעת חזרתם של התמימים ברכבם מפעילות של הפצת המעיינות, אז התנגש רכבם של התמימים בעץ ושלושה תמימים קפחו מכך את חייהם.

התאונה[עריכה]

ביום שישי ראש חודש אלול תשנ"ט אירעה תאונת דרכים טראגית בה קיפחו את חייהם שלושה מתלמידי התמימים ב-770; גיא ביטון, שלמה נחימובסקי ואור והבה.

השלושה שהו ברכב שחזר מפעילות של הפצת המעיינות מהעיר מונסי לקראון הייטס בשעות הלילה יחד עם תמים נוסף, ובאחד מהעיקולים בדרך המשיך הרכב בנסיעה ישרה, סטה מן הכביש והמשיך בנסיעה מהירה, עד שהתנגש בעוצמה רבה בעץ.

כאשר כוחות ההצלה הגיעו למקום, הם מצאו ששלושה תמימים שהיו חגורים, קיפחו את חייהם בתאונה, ועוד בחור אחד שלא היה חגור ובכך עף מהרכב וניצול מהפגיעה. הניצול נימנם בקידמת הרכב על יד מושב הנהג, וכשהתעורר מהפגיעה ברכב מצא את עצמו מוטל בצידי הדרך מחוץ לרכב בהכרה חלקית.

שלמה נחימובסקי היה בוגר תות"ל המרכזית בכפר חב"ד ובעל כשרון כתיבה נדיר, בנו של הרב מרדכי נחימובסקי רב שכונה בחולון. גיא ביטון ואור והבה היו בוגרי ישיבת חב"ד ליובאוויטש צפת חוזרים בתשובה מעפולה, שהתקרבו לתורת החסידות מספר שנים קודם לכן.

התאונה גרמה להלם קשה בתנועת חב"ד העולמית ובפרט אצל תלמידי הישיבה.

עקב הקירבה לשבת, רק במוצ"ש הועברו בטיסה לארץ ישראל. וכך כונתה השבת ההיא בשם ה'שבת השחורה'.

פעולות לזכרם[עריכה]

התאונה הכתה בהלם את התמימים ברחבי העולם וגררה גל של התעוררות. בהמשך הוקמו לזכרם מספר מפעלי הנצחה, שבראשם דבר מלכות עם פיענוחים שיצא לאור בשנת תשס"ה על ידי מרכז ההפצה ממש.

בנוסף, מכיון שהשלושה קיימו פעילות עם מרבית מקהילת המקורבים לחב"ד בטנפליי שבניו ג'רזי, נוצרה לאחר התאונה התעוררות גדולה בקרב חברי הקהילה שקיבלו על עצמם החלטות טובות והתחזקות בשמירת תורה ומצוות, והיא הייתה אבן דרך חשובה בפעילותו של שליח הרבי המקומי הפועל עם קהילת הישראלים, הרב יצחק גרשוביץ.

בא' דראש חודש מנחם אב תשפ"א הוכנס ספר תורה לעילוי נשמתו של התמים שלמה נחימובסקי לבית כנסת בניהול משפחתו בחולון.

ראו גם[עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכה]