1,282
עריכות
(הרחבה, יש המון להוסיף) |
אין תקציר עריכה |
||
שורה 1: | שורה 1: | ||
[[קובץ:מצה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מצה]] | [[קובץ:מצה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מצה]] | ||
מצה הינו לחם מבצק שלא תפח, מצווה מן התורה לאכלו | מצה הינו לחם מבצק שלא תפח, מצווה מן התורה לאכלו בבלילה הראשון של פסח המכונה [[ליל הסדר]]:{{ציטוט|מרכאות=כן| | ||
|תוכן=בראשון בארבע עשר יום לחודש בערב תאכלו מצות{{הערה|שמות יב, יח}}}} | |תוכן=בראשון בארבע עשר יום לחודש בערב תאכלו מצות{{הערה|שמות יב, יח}}}} | ||
בתורה לא מובאים פרטי דיני הכנת המצה, אך לרוב דעות הפוסקים, על המצה להיות עשויה בעבודת יד ולא על ידי מכונה, ובצורה עגולה ולא מרובעת. | בתורה לא מובאים פרטי דיני הכנת המצה, אך לרוב דעות הפוסקים, על המצה להיות עשויה בעבודת יד ולא על ידי מכונה, ובצורה עגולה ולא מרובעת, הכנת ואפיית המצה נעשית במאפיה מיוחדת לזה, ונעשית בהקפדה יתירה שלא יחציץ הבצק ולא יכשלו באכילת חמץ. | ||
המצה מכונה גם 'לחם עוני' מכיון שרכיביה | המצה מכונה גם 'לחם עוני' מכיון שרכיביה הינם עניים וכוללים רק קמח ומים. | ||
==מצה שרויה== | ==מצה שרויה== | ||
מצה שבאה במגע עם מים נקראת 'מצה שרויה', ומקפידים לא לאכלו מחשש שנשאר קמח על המצה שלא נאפה במהלך האפייה, ועל ידי המגע עם מים יחמיץ הקמח, ויחשב כ[[חמץ]] לכל דבר. | |||
ב[[חסידות חב"ד]] מקפידים על אי אכילת שרויה בקפדנות יתר, ובכלל ישנם בחג הפסח החמרות והידורים רבים כדי להיזהר לא להיכשל באיסור אכילת חמץ חס ושלום. | |||
==בחסידות== | ==בחסידות== |