שרגא פייטל לוין (קראון הייטס)

הרב שרגא פייטל הלוי[1] לוין הינו איש חינוך תושב קראון הייטס, בעל מנגן שהלחין את ניגון ראש חודש כסלו וכמה מהניגונים על פרקי הרבי ואף היה היוזם הראשון של הלחנת ניגונים חדשים לכבוד יום הולדתו של הרבי, וכן משמש כסופר סת"ם. בצעירותו נמנה על קבוצת ה'חוזרים' על שיחות הרבי.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בפריז שבצרפת לאביו הרב צבי לייב לוין. נקרא על שם סבו מצד אביו, הרב פייטל לוין, מגדולי חסידי חב"ד בנעוועל.
כשהיה בגיל 3.5 הגיע עם הוריו לביקור אצל הרבי, ובתור של חלוקת לעקאח הזמין אותו הרבי להיכנס לתוך הסוכה ולברך על העוגה וברכת לישב בסוכה.
התעניין בנגינה חסידית עוד מילדותו, והמשיך בכך את המסורת המשפחתית של זקניו שהיו בעלי מנגנים נודעים.
כבר כנער צעיר לפני גיל בר מצווה היה מלחין מעת לעת מנגינות לפסוקי התפילה והתהילים.
הוריו נהגו להביא את בני המשפחה לעיתים קרובות אל הרבי, ובשל כך זכה להיכנס ליחידויות מספר פעמים.
כנער למד בישיבת תומכי תמימים ברינואה, ולאחר השלמת לימודיו בישיבה שב לשמש בה כאחד מקבוצת התלמידים השלוחים, וזכה להתייחסות מיוחדת מהרבי במענה מפורט: "מה שמבקש, שיהיה בהצלחה ובעיקר בשדה החינוך, לחנך צעירים וילדים ולקרב אותם", ובהתאם למענה הרבי, מידי יום ראשון בשעות אחר הצהריים חוג פעילות לילדים מבתים שאינם שומרי תורה ומצוות.
עם השלמת תקופת השליחות בברינואה, נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770.
לקראת חגיגות יובל ה-80 להולדתו של הרבי בי"א ניסן תשמ"ב, בעידודו של ר' יואל כהן ועל אף גילו הצעיר, יזם הלחנה של ניגון חדש לפרקו של הרבי, זאת בשעה שעד אז נהגו רק להתאים מילים על לחן חסידי קיים, ואכן הניגון שהלחין על המילים 'הרנינו לאלוקים' התקבל בפי החסידים וזכה לעידודו של הרבי ובכך פתח את הדרך לעשרות הניגונים שהולחנו מאז ועד היום.
לאחר ההצלחה של הניגון הראשון שהתקבל על ידי החסידים, לקראת ציון יום הבהיר ראש חודש כסלו תשמ"ג, הלחין בסיוע ר' אברהם חריטונוב ניגון מיוחד שיבטא את רגשי השמחה של החסידים בקשר עם יום מיוחד זה, ואכן הניגון התקבל בהתלהבות גדולה והוא מושר עד היום בפי החסידים.
בשנות המ"ם, נמנה על קבוצת ה'חוזרים' על שיחות ומאמרי הרבי.
לאחר נישואיו, קבע את מגוריו בקראון הייטס ונכנס לשמש כמחנך בישיבת אהלי תורה, ולצד עיסוקו בחינוך וכסופר סת"ם, ממשיך לעסוק בהלחנת ניגונים.
לחניו[עריכה | עריכת קוד מקור]
- שנת תשמ"ב - פרק פ"א: הרנינו לאלקים עוזנו - להאזנה לניגון.
- שנת תשמ"ג - פרק פב: אני אמרתי אלקים אתם - להאזנה לניגון.
- שנת תנש"א - פרק צ: שובה ה' - להאזנה לניגון.
- 'ניגון ראש חודש כסלו'.
- אלבום קולות הנשמה, בהפקת דוד פדידה
לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]
- מנדי דיקשטיין, מארש ניצחון, שבועון בית משיח גליון 1140 עמוד 26[2]
הערות שוליים
- ↑ באחת היחידויות שנכנס אל הרבי כילד, שכח לציין את התואר 'הלוי' בפ"נ שהגיש, והרבי העיר לו על כך, נטל את העיפרון בידו והוסיף את התואר ליד שמו, ולאחר מכן אמר לו: "תדע לפעם הבאה".
- ↑ הכתבה בגירסת טקסט בתרגום לאנגלית.