משה לייב רודשטיין: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – "רוסיה " ב־"רוסיה ")
אין תקציר עריכה
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 10: שורה 10:
בחודש [[שבט]] [[תרפ"ט]] נשלח כ[[שד"ר]] של אדמו"ר הריי"צ לסובב בעיירות [[פולין]] ולאסוף כסף עבור [[מצה|מצות]] ל[[יהודי]] [[רוסיה]].
בחודש [[שבט]] [[תרפ"ט]] נשלח כ[[שד"ר]] של אדמו"ר הריי"צ לסובב בעיירות [[פולין]] ולאסוף כסף עבור [[מצה|מצות]] ל[[יהודי]] [[רוסיה]].


כיהן כ[[מזכיר]] של אדמו"ר הריי"צ - מחודש [[תמוז]] [[תרצ"ב]] - עד שנת [[תש"א]]. באותו זמן העתיק את רשימת אדמו"ר הריי"צ - [[דברי ימי הרבנית רבקה]]. מהעתקתו נדפסה הרשימה על ידי [[אוצר החסידים]] בשנת [[תשס"ב]]. בשנת [[תרצ"ט]] נמלט יחד עם אדמו"ר הריי"צ ל[[ריגא]].
כיהן כ[[מזכיר]] של [[אדמו"ר הריי"צ]] - מחודש [[תמוז]] [[תרצ"ב]] - עד שנת [[תש"א]]. באותו זמן העתיק את רשימת אדמו"ר הריי"צ - [[דברי ימי הרבנית רבקה]]. מהעתקתו נדפסה הרשימה על ידי [[אוצר החסידים]] בשנת [[תשס"ב]]. בשנת [[תרצ"ט]] נמלט יחד עם אדמו"ר הריי"צ ל[[ריגא]].


ביום י"ט [[אלול]] [[ת"ש]] נמלט יחד עם הרב [[שמואל זלמנוב]] והרב [[יצחק דוב אושפאל]] מ[[ריגא]] לעיר וולדיווסטוק שבמזרח רוסיה, משם המשיכו ל[[יפן]]. מיפן המשיכו ל[[ארצות הברית]], שם הגיעו אל העיר ס. פרנציסקו, ממנה נסעו ברכבת עד לניו-יורק, לשם הגיעו בחודש [[חשוון]] [[תש"א]]. כאשר הגיעו, נתפרסמה על כך ידיעה חגיגית ב[[הקריאה והקדושה]]. כאשר הגיע ר' משה לייב לניו-יורק, זכה להיכנס ליחידות אצל כ"ק אדמו"ר הריי"צ, ששמח מאוד לקבלו, והורה לו לנסוע ל[[שיקגו]] לשמש כמנהל [[אגודת חסידי חב"ד שיקגו]] ומנהל [[תומכי תמימים שיקגו]], ביחד עם הגאון ר' [[מאיר גרינברג]].  
ביום י"ט [[אלול]] [[ת"ש]] נמלט יחד עם הרב [[שמואל זלמנוב]] והרב [[יצחק דוב אושפאל]] מ[[ריגא]] לעיר וולדיווסטוק שבמזרח רוסיה, משם המשיכו ל[[יפן]]. ומשם המשיכו ל[[ארצות הברית]], שם הגיעו אל העיר ס. פרנציסקו, ממנה נסעו ברכבת עד לניו-יורק, לשם הגיעו בחודש [[חשוון]] [[תש"א]]. כאשר הגיעו, נתפרסמה על כך ידיעה חגיגית ב[[הקריאה והקדושה]]. כאשר הגיע ר' משה לייב לניו-יורק, זכה להיכנס ליחידות אצל כ"ק אדמו"ר הריי"צ, ששמח מאוד לקבלו, והורה לו לנסוע ל[[שיקגו]] לשמש כמנהל [[אגודת חסידי חב"ד שיקגו]] ומנהל [[תומכי תמימים שיקגו]], ביחד עם הגאון ר' [[מאיר גרינברג]].  


בשנת [[תש"ו]] חזר לשמש כמזכיר אדמו"ר הריי"צ. הוא זכה להיות מקורב במיוחד אצל אדמו"ר הריי"צ, וליווה אותו לכל מסעותיו. כמזכיר היה ממונה על הקלדת המכתבים.
בשנת [[תש"ו]] חזר לשמש כמזכיר אדמו"ר הריי"צ. וליווה אותו בכל מסעותיו. במסגרת עבודתו היה ממונה על הקלדת המכתבים.


===עם הרבי===
===עם הרבי===
לאחר [[הסתלקות]] אדמו"ר הריי"צ ב[[י' שבט תש"י]] היה מחברי ועד ליובאוויטש שניהל את הפעולות להכתרת [[הרבי]] כ[[נשיא]].
לאחר [[הסתלקות]] אדמו"ר הריי"צ ב[[י' שבט תש"י]] היה מחברי ועד ליובאוויטש שניהל את הפעולות להכתרת [[הרבי]] .


לאחר [[קבלת הנשיאות]] של הרבי ב[[י' שבט תשי"א]] חזר לשמש כמזכירו של [[הרבי]] - [[משב"ק]] וממונה על הקלדת המכתבים ב[[לשון הקודש]] יחד עם הרב [[שלום מענדל סימפסון]]. בתפקיד זה שימש עד פטירתו.  
לאחר [[קבלת הנשיאות]] של הרבי ב[[י' שבט תשי"א]] שימש כמזכירו של [[הרבי]] - [[משב"ק]] וממונה על הקלדת המכתבים ב[[לשון הקודש]] יחד עם הרב [[שלום מענדל סימפסון]]. בתפקיד זה שימש עד פטירתו.  


בשנת [[תשי"א]] פעל רבות בשביל ש[[הרבי]] יתחיל [[מוגה|להגיה]] [[שיחה|שיחות]]{{מקור}}. הוא ייסד את [[ועד להפצת שיחות]]{{מקור}} ואת [[ועד להפצת חסידות]].
בשנת [[תשי"א]] פעל רבות בשביל ש[[הרבי]] יתחיל [[מוגה|להגיה]] [[שיחה|שיחות]]{{מקור}}. הוא ייסד את [[ועד להפצת שיחות]]{{מקור}} ואת [[ועד להפצת חסידות]]. היה חבר [[אגודת חסידי חב"ד בארצות הברית]] ומזכיר [[ועד לבניין האוהל]].


הרב רוטשטיין היה חבר [[אגודת חסידי חב"ד בארצות הברית]] ומזכיר [[ועד לבניין האוהל]].
נפטר לאחר מחלה ב[[ט' חשוון]] [[תשכ"ח]], ונטמן בסמוך ל[[האוהל הק']].
 
נפטר לאחר מחלה ב[[ט' חשוון]] [[תשכ"ח]], וזכה להיות קבור במרחק קטן מ[[האוהל הק']].


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
2,066

עריכות

תפריט ניווט