אברהם לויטנסקי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
(הופנה מהדף אברהם לויטינסקי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בפעילות עם ילדי העיר שמחה מוניקה

הרב אברהם לויטנסקי (ת"שי' סיון תשס"ז) היה שליח הרבי ומנהל בית חב"ד בעיר ס. מוניקה שבקליפורניה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשיקגו בשנת ת"ש לאביו הרב יצחק אייזיק לויטנסקי ול מרת רבקה, ובצעירותו למד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בזמן בו שכנה עוד ברחוב בדפורד, ולאחר מכן נשלח ללמוד בישיבת תומכי תמימים בנוארק שבניו ג'רזי משם חזר ללמוד בישיבה בחצר הרבי ב-770.

בזמן לימודיו בישיבה היה מראשי הפעילים בארגון שיעורי לימודי הדת ועסק בזה בקאך מיוחד עד לחתונתו.

בראש חודש אלול תשכ"ז נישא במונטריאול לרעייתו חיה דבורה בתו של הרב יצחק הנדל רב קהילת חב"ד בעיר. לקראת החתונה יצאה קבוצה של בחורי ישיבה מ-770 להשתתף בחגיגת הנישואין, והרבי הורה להם "בוודאי יתפשטו בכל העיר כולה (היינו ביקור בהישיבות, בתי הכנסת ואצל הראשי ישיבות והרבנים - על מנת לדבר בנגלה ובמקום המתאים גם בחסידות) בנוגע למבצע תפילין ובעניני אלול, וכאו"א מהם ישתתף בהנ"ל בפועל ממש בענין אחד על כל פנים ומה טוב בכמה, והשם יצליחם ויבשרו בשורות טובות".

שבועיים לאחר חתונתו בט"ו אלול תשכ"ז יצא בשליחות הרבי לקליפורניה והיה השליח הראשון שהובא על ידי הרב שלמה קונין לפתח את מוסדות חב"ד במדינה.

בתחילה פעל תחת הרב קונין והתמקד בהקמת רשת פעילות עם ילדים כסניף מקומי של ארגון שיעורי לימודי הדת. לקראת ראש השנה תש"ל פתח מרכז חב"די ברובע ווסט ווד שבלוס אנג'לס, שהיה הבית חב"ד הראשון בעולם שנועד לשרת את צרכי הקהילה בלבד והוקם כבית לכל דבר עם אפשרויות לינה והארחה.

כאשר נציג מטעם בית חב"ד שבהנהלתו מסר לרבי את מפתח הבית חב"ד, שאל הרבי האם משמעות הדבר שהוא בעל הבית על המקום, ומשנענה בחיוב אמר הרבי: "אם כן אני אומר שהדלת צריכה להיות פתוחה עשרים וארבע שעות ביממה".

לאחר חמש שנים של פעילות, בהתוועדות שהתקיימה בסיום יובל השבעים להולדתו של הרבי בי"א ניסן תשל"ג יצא לייסד את בית חב"ד בעיר ס. מוניקה בקליפורניה שם ניהל את בית חב"ד במשך ארבעים שנה ועמד בראש מוסדות חב"ד המקומיים.

במקביל, היה חבר בית דין רבני חב"ד-ליובאוויטש בקליפורניה, בו כיהן כרב מורה הוראה ושימש כדיין וכמורה צדק לקהילה היהודית בקליפורניה כששלוחים מכל רחבי האזור הפנו אליו שאלות שהתעוררו אצלם בעניני הלכה ומנהג.

לאורך שנות שליחותו הצליח לקרב מאות יהודים לשמירת תורה ומצוות ולהתקשרות לרבי, ובשנים האחרונות לחייו סבל ממחלה קשה ממנה נפטר בי' בסיון תשס"ז. על פי צוואתו, נטמן במקום שליחותו.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]