שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 2,100 בתים ,  06:23, 21 באוקטובר 2020
מ
ה'''לב''' הינו אחד האברים המרכזיים שחיות [[גוף ]] האדם תלויה בהם. בחסידות נתבאר כי בלב מתגלים [[ל"ב נתיבות חכמה]] כפי שמאירים ב[[ספירת הבינה]] שהתגלותה הוא כידוע בלב כמו שנאמר בזוהר הקדוש "בינה - ליבא".==מוח שליט על הלב=={{ערך מורחב|ערך=[[מוח שליט על הלב]]}}[[קובץ:מח שליט על הלב.jpg|שמאל|ממוזער|250px|'מח שליט על הלב'. איור מאת יחיאל אופנר]]מח שליט על הלב פירושו שה[[שכל]] שולט על ה[[מידות]] כלומר שדחף לעשיית מעשיו של האדם אינם המידות, אלא השכל הקר. פעולה זו הינה טבעית מצד [[נפש]] האדם, אשר אצלו השכל הוא השולט, (ולא כמו [[בהמה]] אשר אצלה שולטות המידות).
ה[[מוח]] הוא מקום ומשכן הנפש האלקית{{הערה|1=תניא פרק י"א.}}. ב[[תורת החסידות]] מהווה הלב מרכז ה[[מידות]] שב[[נפש]] האדם, ומכיון שתכלית האדם הוא להיות [[מוח שליט על הלב]], ישנם בחסידות מאמרים רבים הסובבים סביב נקודה זו.
==פנימיות וחיצוניות==
בלב ישנם שני רבדים: פנימיות הלב וחיצוניות הלב. בכל אחד מהרבדים שייך שיהיה [[טמטום הלב]].
בכל אחד מרבדים שייך שיהיה [[טמטום הלב]]. [[עבודת האדם]] היא לעורר את המידות שבלב לאהוב וליראה ולירא את הקדוש ברוך הוא, וזאת על ידי [[התבוננות ]] ב[[מוחין]] ובאמצעות זאת שליטה על הלב על ידי ה[[מוח]]. אם הולכים בדרך המל"ך (דהיינו: [[מוח]], [[לב]], [[כבד]]) - אזי אצל האדם זה עובד כמו אדם, תחילה ב[[מוחין]] ואז זה מוליד [[מידות]]. אבל אם האדם בוחר להתנהג כפי [[בהמה]] - אזי הוא למ"ך (דהיינו: [[לב]], [[מוח]], כבד) שמה שהלב מחליט זה מה שהמוח מסכים{{הערה|מאמרי אדמו"ר הצמח צדק תרי"ד הוספות ע' רט}}.
==חללי הלב==
*חלל ימני.
בחלל השמאלי מרוכז רוב הדם בלב והוא מסמל את מיקום ה[[נפש הבהמית]] של האדם{{הערת שולייםהערה|[[ליקוטי אמרים - פרק ט']]}}. מחלל זה מתפשטים כל חשקות ה[[יצר הרע]] למוח ומשם לכל הגוף.
בחלל הימני שוכן ה[[יצר הטוב]] של האדם. החלל הזה הוא כלי לקבל את ה[[נפש האלוקית]] שעיקר משכנה הוא במוח. משם תתפשט הארת הנפש האלוקית לחלל השמאלי ומשם לכל הגוף.
 
==רעותא דלבא==
[[רצון]] הוא הכוח המניע את האדם, בחסידות נקרא רצון הלב בשם 'רעותא דליבא', 'רעותא דליבא' הוא רצון אמיתי העולה מפנימיות הלב. הוא יכול להתגלות כתוצאה מהתבוננות מעמיקה באלוקות או לצאת מנקודת [[עצם הנשמה]], אבל תמיד הוא יבטא השתוקקות אמיתית לדבקות ולפנימיות.
{{הערות שוליים}}
{{אדם}}[[קטגוריה:ערכים במבט החסידותאברי הגוף]]
[[קטגוריה:נפש]]
[[קטגוריה:תורת החסידות]]

תפריט ניווט