מיכאל גוצל

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב מיכאל גוצל בפעילות עם דוברי רוסית

הרב מיכאל גוצל הוא שליח הרבי בחולון, ופעיל לדוברי רוסית בארץ, ממייסדי וממנהלי ארגון מורה גאולה, ומנהל המכינה לישיבה בחולון.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד ברוסיה למשפחה לא דתית, ששם לא קיימו אורח חיים יהודי, אבל תמיד ידע על זה שהוא שייך לעם היהודי. בגיל הנעורים התחיל לאט להתקרב ליהדות, כבר בברית המועצות.

הקשר וההתקרבות לחב"ד התחזק בעליה לארץ, כשהוריו עברו לחולון שם היה נפגש עם הרב הראשי לעיר הרב יוחנן גוראריה בסעודות שבת ובעוד הזדמנויות.

את הדחיפה לשליחות קיבל אחרי שעבר לבת ים, ליד הבית חב״ד של הרב זמרוני ציק.

כשהתחתן עם אשתו, פתחו ארגון רשמי בשם מורה גאולה עם הרב משולם ברוקמן עם השפעה ופעילות על כלל דוברי הרוסית בארץ בשימת דגש על פרסום בשורת הגאולה.

כיום הוא מנהל הישיבה למכינה בחולון, ושליח הרבי לעיר.

שליחות[עריכה | עריכת קוד מקור]

בתחילת שליחותו הוא פתח בקמפיין לימוד 5 דקות תניא ביום ברמה גבוהה, דבר שלא היה קיים בכלל, וכיום שומעים את השיעור למעלה מ5.000 אנשים ביום.

עד שנת תשע"ו, לא היה להם מקום מבנה לפעילות בקרב דוברי הרוסית. באותה שנה, פתחו בית חב"ד בחולון. מיד ניגשו לפתיחת שיעורים בשלל נושאים, ופעילות מסיבית בשבתות וחגים, ומקום טוב לכל האירועים וההופעות לצעירים.

הוא היה עורך כינוסים ארציים אחת לשנה, והוציא חומר לשלוחים הפועלים עם קהל דוברי הרוסית. כמו כן, הוציא את עיתון "הגאולה" בשפה הרוסית שהודפס במאה אלף עותקים בשבוע, וחולק בעשרות סניפים ברחבי הארץ, ערך שבתונים חודשיים, מסעות יהודיות ברחבי הארץ, ומענה טלפוני בעזרה בכתיבה לרבי. כמו כן, הוא פתח סמינרים ושיעורים ברחבי העולם, ותרגם ביחד עם דוברי רוסית נוספים את הדבר מלכות, ושיחות רבות של הרבי לשפה הרוסית.

בעקבות הוראות מפורשות מהרבי, במבנה הבית חב"ד, נפתח מקום ללימוד ל'ישיבת הדר תמימים - מכינה לישיבה'. השנים הראשונות של המוסד לוו על ידי המשפיעים זקני אנ"ש – הרב זושא פויזנר והרב משולם ברוקמן, שמסרו שיעורים מידי יום והשתתפו בהדרכה יום יומית בכל הצעדים של הישיבה.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]