אורן מזרחי
ר' אורן משה מזרחי (יליד שנת תשל"ט, 1978) הוא יו"ר ועד קהילת חב"ד באלעד, מנכ"ל מוסדות חב"ד בעיר, חבר מועצת העיר מטעם סיעת 'אגודת ישראל', ויד ימינו של רב הקהילה הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
נולד ביום השני של ראש השנה, ב' תשרי תשל"ט בתל אביב להוריו אליהו וסימה מזרחי.
במשך תקופה התגורר בארצות הברית ופעל בעסקים פרטיים, ובתקופה זו נחשף לחסידות חב"ד חזר בתשובה והפך לחסיד מן המניין.
לאחר חתונתו ושני לידות, עלו בני הזוג לארץ הקודש וקבעו את מגוריהם באלעד והוא פתח עסק של סוכנות תיווך שזכה להצלחה רבה, כשהדבר מזמן לו היכרות בלתי אמצעית עם כלל הציבורים בעיר.
בהדרגה, נקרא על ידי רב הקהילה לסייע בעשיה הציבורית, תחילה בניהול הגמ"ח הקהילתי 'חסדי חנה', ובשנת תשע"ד נבחר ליו"ר קרן הבנין של הקהילה, ובהמשך לכך הוטל עליו לשמש כנציג קהילת חב"ד בעירייה[1] ויצר קשר קרוב עם יו"ר אגודת ישראל וסיעת שלומי אמונים בעיר[2], ר' ישראל פרוש, והרשימה זכתה להצלחה רבה והוא נכנס לשמש כחבר מועצת העיר[3].
לאורך השנים, שמר על קשר קרוב עם ראש העיר הר' פרוש, שמצידו העניק לקהילת חב"ד תקציבים והקצאות ביד רחבה, גם מעבר לגודל היחסי של קהילת חב"ד באוכלוסיית העיר.
בשנת תש"פ מונה ליו"ר מחלקת נוער וחברה בעיריית אלעד[4].
במסגרת תפקידיו פועל להעצמת קהילת חב"ד בעיר השגת תקציבים והקצאות למוסדות חב"ד, בינוי המוסדות הציבוריים של הקהילה, והשפעה על משפחות חב"דיות להצטרף לקהילה.
נמנה על יוזמי 'המרכז למורשת הרבי בישראל', יחד עם רב הקהילה הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי. מר רונן פלד-חדד והרב ישראל ברוד, לצד האדריכל שגיא בן-דור.
לאחר הבחירות של שנת תשפ"ד, כאשר ראש העיר המכהן הפסיד למתמודד מטעם סיעת ש"ס ר' יהודה בוטבול, הצטרף לקואליציה העירונית ובכך איפשר את הקמתה ותפקודה[5], והתמנה כמשנה לראש העיר וכנציג המקשר בין כלל החסידויות בעיר לבין העירייה. המהלך גרר ביקורת מצד סיעת שלומי אמונים על הפרת התחייבותו להישאר נאמן לסיעה ולעומד בראשה[6].