חידון גאולה ומשיח הארצי

ערך זה זקוק לעריכה דחופה: הסיבה לכך היא: הערך הינו בעל חשיבות גבוהה מאד, ויחד עם זאת עריכתו ברמה נמוכה מאד והמידע המובא בו דל ולא מקיף..
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.


בשנת תשפ"ד הכריזו מבית את"ה העולמי שבכדי להוסיף ולהגביר את הלהט והחיות בענייני גאולה ומשיח, חושף הארגון: פרוייקט חדש וראשוני מסוגו – חידון גאולה ומשיח הארצי, העומד לאחד את כלל תלמידי ישיבות תות"ל בארץ ישראל בלימוד ושינון ענייני גאולה ומשיח – שזהו הדרך הישרה, הקלה והמהירה ביותר על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלימה.

החידון הראשון

בשנת תשפ"ד עמד החידון בסימן שיחות ה'דבר מלכות'.

מטרת המבצע היא: לחזק את החיות בלימוד עניני גאולה ומשיח, ובפרט בלימוד ושינון שיחות ה'דבר מלכות' מהשנים ה'תנש"א-ה'תשנ"ב, בהן סולל הרבי את דרכו של דורנו – הדור האחרון לגלות והראשון לגאולה.

במהלך שני שלבי המבצע, משננים התמימים שיחות נבחרות מתוך ה"דבר מלכות", כאשר על כל אחד מהשלבים מתקיים מבחן מסכם, כלשאחריו מתקיימת הגרלת ספרים, פריטים שניתנו מידו הק' של הרבי, ופרסים יקרי ערך נוספים בין התמימים העוברים את המבחן.

לאחר שני שלבי המבצע מתקיים מבחן כללי על כל שיחות הדבר מלכות, והתמימים שקיבלו את הציון הגבוה ביותר נבחרים להיות נציגי ישיבתם בחידון שמתקיים בכינוס.

החידון התחלק לגילאי ישיבה קטנה ולגילאי ישיבה גדולה

שבכל אחד מהם ישנו חתן וסגן חתן