אברהם טאוב
אברהם (אבי) טאוב (ז' תמוז תשי"א - כ"ט תשרי תש"פ) היה איש עסקים, חסיד חב"ד, יסד את חברת "שפע ימים". ומאז הקמתה בחודש טבת תשנ"ט הוא שימש כמנכ"ל החברה.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
נולד ביום ז' בתמוז שנת תשי"א בעיר נתניה. אביו היה יהלומן וגם אבי עוסק משחר ילדותו בתחום היהלומים, אבנים יקרות ותכשיטים.
בשלהי שנות הלמד"ים הפך לחסיד של הרבי ממנו זכה ליחס מיוחד ואישי.
יחד עם חברו הקרוב ושותפו הרב דוד נחשון נשלחו על ידי הרבי לשליחויות שונות חשאיות ומסווגות בעניינים שונים בארץ וברחבי העולם.
באמצע שנות הממי"ם נשלחו למסעות מתמשכים, על פני 5 שנים, אל מאחורי מסך הברזל הסובייטי במסווה של אנשי עסקים, על מנת לתחזק ולהגדיל את התשתית של המחתרת היהודית-חב"דית ששמרה לאורך שנות הדיכוי על הגחלת היהודית ברחבי רוסיה הקומוניסטית.
בהתאם להוראות מפורטות שקיבלו מהרבי בשנת תשמ"ח בנו השנים ברחבי ברית המועצות את האוהלים והציונים של אדמו"רי החסידות בכלל ואדמו"רי חב"ד בפרט.
בשנת תשמ"ט היה שותף פעיל בבניית בית חב"ד המרכזי בנתניה שע"י השליח הראשי לעיר, הרב מנחם וולפא.
בשנת תנש"א נשלח יחד עם הרב דוד נחשון כ"שלוחי בית-דין" של רבני חב"ד מרחבי העולם - בהסכמתו ובברכתו של הרבי - לשליחות סודית לכל ציוני אדמו"רי חב"ד ברוסיה, על מנת להקריא שם את פסק הדין הקובע שהרבי הוא מלך המשיח ועליו להתגלות לעיני כל העולם.
בשנת תשנ"ח הקים את בית הכנסת ובית המדרש מרכז ממש בנתניה - במטרה להתמקד בהפצת בשורת הגאולה וזהות הגואל.
בכ"ט תשרי תש"פ הלך לעולמו בגיל 68 לאחר שחלה במחלה הידועה.
ניידות חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]
ערך מורחב – ניידות חב"ד |
מאז השנים הראשונות של הקמת ניידות חב"ד בארץ הקודש ליווה אבי טאוב את הארגון מהפן הכלכלי והארגוני כחבר וועד ההנהלה, ואף סייע במהלך שנות הממי"ם בקניית כמה ניידות מכספו הפרטי.
יחד עם ר' דוד נחשון החל את קמפיין "ברוך הבא מלך המשיח" בחנוכה תשנ"ג ומאז עשו רבות בפרסום זהותו של הרבי כמלך המשיח ופרסום בשורת הגאולה.
שפע ימים[עריכה | עריכת קוד מקור]
ערך מורחב – שפע ימים |
בשנת תשנ"ח ייסד אבי טאוב את חברת שפע ימים שהוקמה על בסיס נבואתו של הרבי מלך המשיח שנאמרה למר אריה גוראל (ראש עיריית חיפה דאז) בביקרו אצל הרבי במעמד חלוקת דולרים לצדקה בחודש אייר תשמ"ח.
בדבריו קבע הרבי כי בעמק שסמוך לעיר חיפה - הקב"ה הטמין אוצרות של אבנים טובות ומרגליות באדמה. אבי ראה בהקמת שפע ימים ובאמצעותה את גילוי האוצרות את מילוי הוראותיו של הרבי: "... עניינים שהם באופן של אורות דתוהו אבל בכלים דתיקון..!"
משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]
- אחיו - עו"ד בנימין (בני) טאוב ע"ה, היה מושפעו, ושימש בין השאר גם עורך דין של מערכת בית משיח.
- אחיינו - הרב אור חיים טאוב, בנו של בני, למד בישיבת מקור חיים, אחר כך התקרב להשקפת הציונות הדתית, וייסד ועומד בראש ישיבה לבעלי תשובה ברמת גן ובראשות קהילת נהורא, בנוסף לעבודתו ברבנות רמת-גן.
- בנו של אחיינו, הרב אור-חיים- דוד בנימין טאוב, מראשי ארגון 'ופרצת' שמפיץ את תורת הבעש"ט בישיבות דתיות-לאומיות.
- בנו - הרב יוסף יצחק טאוב - רב בית הכנסת ובית המדרש מרכז ממ"ש בנתניה וראש כולל ללימוד תורת הגאולה.
- בנו - ר' מנחם מענדל טאוב - למד בישיבת תומכי תמימים בקריית שמואל. שליח בקהילת חב״ד בחדרה, והוסמך כמומחה בתחום המחשבים. מנהל תחום המיחשוב וסמנכ"ל חברת שפע ימים.
- בנו - ר' משה חיים טאוב - למד בישיבת חב"ד בנצרת עילית. שירת בצה"ל כקצין מודיעין. משמש כקצין ביטחון של מוסדות ממשלתים.
לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]