עטרת חיה (בני ברק)

גרסה מ־14:19, 12 במרץ 2024 מאת קרקר (שיחה | תרומות) (←‏היסטוריה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

בית הספר 'עטרת חיה' הוא בית ספר יסודי שמונה-שנתי לבנות קהילת חב"ד בעיר בני ברק שהוקם בשנת תשנ"ג ופועל מאז תחת הנהלת המייסדת הרבנית חיה לנדא, רעיית הרב שלמה זלמן לנדא.

היסטוריהעריכה

בית הספר החב"די 'עטרת חיה' הוקם בשנת תשנ"ג על ידי הרבנית חיה בילא לנדא, רעייתו של המשפיע הרב שלמה זלמן לנדא, כבית ספר לחינוך על טהרת הקודש.

בית הספר נקרא על שמה של הרבנית חיה מושקא, ואיפשר לבנות קהילת חב"ד בבני ברק ללמוד בתוך העיר מבלי שיצטרכו לנסוע ללמוד מחוץ לעיר או ללמוד במוסד לא חב"די.

במשך עשרות שנים נשא המוסד בגאון את האמונה בבשורת הגאולה, ופעל במבנה צר בקומות תחתונות של בניין מגורים.

לאחר שהנהלת המוסד קיבלה הקצאת שטח מעיריית בני ברק, הצליחה לגייס באופן עצמאי את הכסף להקמת מבנה קבע עבור המוסד ברחוב בעל התניא 10, ובשנת תשס"ה בנתה מבנה בן 5 קומות ברחוב בעל התניא במרכז העיר[1].

במהלך השנים הצטרפה לניהול המוסד הגב' פייגי בוקיעט.

לקראת שנת הלימודים תשפ"א נפתח בית ספר יסודי נוסף בקהילת חב"ד בעיר בשם 'בנות חנה' על ידי העסקן החב"די ר' שלמה מרגליות, ומשפחות רבות שכל השנים בנותיהן למדו במבנים צרים ומוזרים, העדיפו להעביר את הבנות למוסד 'בנות חנה'. ובעקבות כך פרסמו רבני קהילת חב"ד המקומית ובראשם הרבנים לבית משפחת לנדא, מכתב תמיכה בבית הספר הותיק, וקריאה לתמוך[2] בקמפיין גיוס הכספים של המוסד[3].

צוות המוסדעריכה

  • הרבנית חיה ביילא לנדא - מייסדת ומנהלת
  • הרב מרדכי רוטשטיין - חבר הנהלה, ומורשה חתימה
  • הרב יהודה בוטמן - חבר הנהלה, ומורשה חתימה

הערות שוליים

  1. קריאה נרגשת, איש את רעהו יעזורו.
  2. בצל הסערה: רבני חב"ד בני ברק מחזקים את מוסד "עטרת חיה".
  3. לטענת הנהלת המוסד, ההתנכלות למוסד הותיק והעדפת המוסד המתחרה מצד העירייה היא במטרה לגרום לסגירתו במטרה לקחת את הבניין שנמצא במרכז העיר לצרכים אחרים (בית הספר עטרת חיה מאשים את עיריית בני ברק: "מתנכלת לנו", חסידי חב"ד הפגינו בבני ברק).