אחי תמימים שיקגו

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ישיבת אחי תמימים שיקגו הייתה ישיבה חב"דית שהוקמה בתש"ד בשיקגו.

היסטוריה

דיווח על פתיחת הישיבה ב"קובץ ליובאוויטש"

מחיי המוסדות אשר תחת נשיאות כ"ק אדמו"ר (הריי"צ) שליט"א:
תלמידים מישיבת ליובאוויטש בברוקלין נוסעים לפתוח ישיבה בשיקגו מטעם מרכז הישיבות תומכי תמימים ליובאוויטש יצאו, ביום רביעי ג' תשרי, תלמידים מצוינים מהישיבה המרכזית תת"ל בברוקלין, יחד עם מי שנתמנה כמנהל למטרה זו, התמים הרב יוסף וינברג, לשיקגו לפתוח שם את הישיבה תומכי תמימים המתוכננת כבר מראש.לפני צאתם לדרך, התלמידים ומנהלם התקבלו ע"י כ"ק אדמו"ר שליט"א שנתן להם את ברכתו וסדר בהנהגה.

מיד עם בואם לשיקגו, התחילו התלמידים את לימודיהם. התלמידים הללו בונים, כך אפשר לומר, את אבן הפינה לישיבת תומכי תמימים בשיקגו. בואם של תלמידי ליובאוויטש ויסוד ישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש בשיקגו, עוררו שמחה רבה בחוגים האורתודוכסים הרחבים של העיר בכלל ואצל חסידי חב"ד שם, שמספרם גדול, בפרט. כראש הישיבה התקבל הרב אברהם מרדכי הרשברג, רב בבית הכנסת בני ראובן נוסח אר"י בשיקגו.

לפי הדיווחים האחרונים, הישיבה מתפתחת טוב מאד ב"ה ועשרות רבות של תלמידים נמשכו כבר משיקגו עצמה. הישיבה נמצאת לעת עתה בבית הכנסת בני ראובן שדרת קידוויל 1500, אך ועד הישיבה המורכב מהבעלי-בתים הכי נכבדים בעיר, בראשות הנדיב ר' יחזקאל ליסנר, בסיוע כל חסידי חב"ד במקום פועלים בצורה אינטנסיבית כדי לקנות בנין גדול ומתאים שיענה על צורכי הישיבה.

"קובץ ליובאוויטש", גיליון 5, שלהי תש"ד - תחילת תש"ה

הישיבה נתייסדה על ידי אדמו"ר הריי"צ באלול תש"ד. מי שהקים בפועל את הישיבה היה הרב יוסף ויינברג שהגיע למקום עם קבוצת תלמידי ישיבת 'תומכי תמימים' בניו יורק שהיוו את גרעין היסוד לישיבה.

ראש הישיבה היה הגאון הרב אברהם מרדכי הרשברג רב בית הכנסת בני ראובן. בישיבה היו שלוש מחלקות, במחלקה הראשונה למדו התמימים מניו יורק ותלמידים נוספים משיקגו שהיו ברמה מתאימה, במחלקה זו לימד ראש הישיבה. במחלקה השנייה מסר שיעורים הרב ויינברג, ואילו במחלקה השלישית הרב מרדכי פישער.

הרב שלום פוזנר, לקח חלק בניהול הישיבה עד שעבר לישיבת אחי תמימים בפיטסבורג[1].

לאחר שהישיבה נקלעה לחובות כספיים ועמדה בפני סכנת עיקול על ידי ההוצאה לפועל, משכן הרב יעקב כץ את רשת חנויות הנעליים שבהנהלתו. בהקשר לכך התבטא פעם הרבי ששואלים אותו מדוע מעניק לו יחס מיוחד, והתשובה היא שמבין כל אלו שלמדו בתומכי תמימים בליובאוויטש אף אחד לא עשה את מה שהוא עשה.

יחידות מיוחדת

לאחר פסח תש"ה חזרו התלמידים השלוחים בחזרה לניו יורק, ולאחר הפסח הם זכו ליחידות עם אדמו"ר הריי"צ.

אדמו"ר הריי"צ אמר להם ביחידות:"נסיעתכם לשיקאגו יש בה עניין כפול: אתם נוסעים עבור עצמכם, ולהראות 'דוגמא' מהו תלמיד בתומכי תמימים. תלמיד בתומכי תמימים צריך להתנהג על פי חסידות, לא רק על פי תורה, אלא תלמיד של תומכי תמימים צריך להתנהג גם על פי חסידות. הייתה לי קצת נחת רוח מכם, אבל צריכים יותר. שמעתי שאתם חוזרים מאמרים, הייתה לי נחת רוח מכך. צריכים באמת לחזור, אבל בכך לא די. צריכים לפעול. אם חוזרים מאמר העוסק בענייני 'עבודה', צריכים לפעול ב'עבודה'. צריכים ללמוד ולהיות מסורים ללימוד, ולפעול בלימוד. לא מדברים על זמנים אחרים, בזמן המנוחה צריכים לנוח, אלא שצריכים לעשות בלימוד בפועל ממש. צריכים לרצות ללמוד, ולהיות יכולים ללמוד."

והוסיף הרבי הריי"צ: "אינכם נוסעים עם הכוחות שלכם. מעניקים לכם כוחות."

לסיום אמר הרבי הריי"צ:"ברצוני להעיר את תשומת לבכם ולברך אתכם, התלמידים של הישיבה שלכם, והצעירים של שיקאגו. הצליחו בשליחותכם. סעו לשלום והיו בריאים בגשמיות וברוחניות"[2].

לקראת שנת הלימודים תש"ו הגיעה לשיקגו קבוצת תמימים נוספת מניו יורק, בכדי לחזק את הישיבה.

הערות שוליים