משתמש:פולע/הודו לה' קראו בשמו

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־11:55, 3 בינואר 2021 מאת פולע (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "{{בעבודה}} '''הודו לה' קראו בשמו הודיעו בעמים לעליותיו''' הינו המזמור הפותח את התפילה, והרא...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

הודו לה' קראו בשמו הודיעו בעמים לעליותיו הינו המזמור הפותח את התפילה, והראשון בשלב 'עשייה'.

מנהגים

בשולחן ערוך הרב[1], כותב אדמו"ר הזקן, שיש מקומות שנוהגים להוסיף 'הודו לה' וכו' ויש מקומות שנוהגים להוסיף עוד פסוקים. בסידור האריז"ל ובסידורי הספרדים ואדמוה"ז אומרים הודו ועוד פסוקים לפני ברוך שאמר, אבל מנהג אשכנז לומר הודו לאחר ברוך שאמר ובכלל פסוקי דזמרה. אדמוה"ז כותב שיש מעלה בכך שפסוקי השבח וההודאה של הודו, ייאמרו בתוך ברכה לפניהם ואחריהם כמו כל פסוקי דזמרה. בנוגע למנה חב"ד ישנם כמה ביאורים בנגלה ובנסתר. יש שאומרים[2], כי פסוקי הודו הם המשך מפסוקי התמיד והקרבת קרבנות, כיוון שבהקרבת התמיד של שחר היו אומרים מ"הודו לה'" עד "ובנביאי אל תרעו". ויש שכתבו לפי האריז"ל[3], כי פסוקי "א-ל נקמות ה'": התווספו מאוחר יותר לפתלה, כדי להעלות ניצוצי קודש של עשרה הרוגי מלכות ואין זה בכלל סדר התפלה שקבעו אנשי כנסת הגדולה.

הערות שוליים

  1. סימן נ"א סוס"א.
  2. ראה ב"י סימן נ' בשם סדר עולם וכל בו סוף סימן ד וראה בשוע"ר שם.
  3. ראה שער הכוונות ענין תפילת השחר.