ברקת (עלון)

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־07:05, 30 בספטמבר 2020 מאת חלוקה בוט (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "[[תמונה:" ב־"[[קובץ:")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך זה זקוק לעריכה דחופה: כנראה שהערך סובל מנראות גרועה, סגנון לא אנציקלופדי כלל או בעיות אחרות.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.


חשיבותו האנציקלופדית של הערך אינה מובהרת בו, לדעת מניח תבנית זו. אתם מוזמנים להרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, או להסביר את חשיבותו בדף השיחה שלו.
מקובל להקצות לדיון פרק זמן של שבוע. אם במהלכו לא תובע תמיכה מנומקת בהשארת הערך, הערך יימחק (התבנית הוצבה ב-כ"ה אלול).
"עלון ברקת"

עלון "ברקת" החל לצאת לאור בשנת תשד"מ. עלון ברקת הינו במה נאמנה של קהילת התימנים בארץ. מעלון שהכיל ארבעה עמודים סטנסיל, הוא הפך לעלון צבעוני מרתק ומושך, ומסייע לקשר אלפים מבני הקהילה התימנית החבנית, לחב"ד ולרבי מלך המשיח.

רקע

מאז החל לצאת, חיזק העלון את הקשר של תושבי ברקת עם חב"ד, הביא גילויים מרגשים ומרתקים של זקני העדה על מסירות נפשם והקשר המיוחד שנוצר עם אנשי חב"ד מיד עם עלייתם ארצה.

בעלון ישנן סקירות על כל הפעילות שחב"ד בברקת עושה. כמו כן ישנם מדורים של 'דבר מלכות' של הרבי, מדור בענייני גאולה ומשיח. מדורו של הד"ר טל ניר מנחלת הר חב"ד; פינת החינוך של הרב מרדכי רוטנשטיין; מדור ‘אחרית הימים' שכותב הרב אריאל מדר, פינת ההלכה של המרא דאתרא, ועוד. כמו כן ישנו מדור מיוחד לילדים הכולל תשבצים וחידודים. בעמוד השער של הגליון מופיע הכיתוב "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד".

הרבי הוסיף פעם בכתב יד על מכתב שנשלח לרב נח מעטוף: "ת"ח על מכ"ע" [=מכתב עיתים].