את"ה
אירגון את"ה - איגוד תלמידי הישיבות נוסד על ידי אדמו"ר הריי"צ בסעודת היום של שמחת תורה בשנת תש"א. אדמו"ר הריי"צ אמר אז שיחה עם מילים אלו: "בני הישיבות! לאו דווקא אחי התמימים, אני מתכוון לכל בני הישיבות ובני-תורה בכלל, יש לדעת שזמן הגאולה קרוב. כבר ערב יום-טוב ויש להתכונן לכבוד יום-טוב, צריכים להתרחץ לכבוד יום טוב. רחצו הזכו!".
בהמשך השיחה, הכריז אודות ההצעה להתאחד "באיגוד חברים תחת השם 'איגוד תלמידי הישיבות', את"ה בחרתנו". כך נולד האירגון. את הקמת הארגון בפועל עשה הרבי בי' שבט בשנת תשי"ב.
הקמת הארגון בפועל על ידי הרבי
את הקמת הארגו בפועל עשה חתנו - כ"ק אדמו"ר שליט"א - 11 שנה לאחר-מכן. בשיחת שאמר ביו"ד שבט תשי"ב האריך הרבי אודות נצחיות פעולת הצדיק, אשר מכיוון שכתוב בתניא ש"חיי הצדיק אינם חיים בשרים, כי אם חיים רוחנים שהם אמונה ויראה ואהבה", מובן שלא יתכן לומר שהצדיק לא הספיק להביא לידי פועל את מחשבתו הטובה. אלא על-כרחך צריך לומר, שאם הדבר לא בא לידי פועל, הרי זו ראיה שדעתו של הצדיק שעדיין לא הגיע הזמן שיבוא הדבר לידי פועל.
בהמשך הסביר הרבי את דבריו: במה דברים אמורים - בנוגע לדברי כ"ק מו"ח אדמו"ר הריי"צ בשנת תש"א, בתחלת בואו לאמריקה [אני עדיין לא הייתי כאן, אבל כך סיפרו לי, וכן הוא ברשימת השיחה], "הנני מציע לבני הישיבות להתאחד באיגוד חברים בשם "איגוד תלמידי הישיבות", את"ה בחרתנו".
הרבי לא מיהר להביא את הדבר לידי פועל בשעתו, ורק "פתח" את הדבר בכך שאמר ברבים את ההצעה.
בהמשך השיחה ירד לפרטים ופרטי-פרטים בכל הקשור לייסוד האיגוד: עבור מי נוסד האירגון, מי זכאי להימנות עליו, ב' סוגים בהאיגוד - חברים-מקבלים וחברים-פועלים, ואף מציע שהחברות בהאיגוד תהיה קשורה עם תשלום מס חבר.
לאחר פירוט מטרות ופעולות האיגוד, ביאר הרבי את הרמז בשם האיגוד -"אתה", המורה על עצמות ומהות אין סוף ב"ה.
חמישה ימים לאחר מכן, בט"ו בשבט תשי"ב, כתב הרבי מכתב לרב יהודה חיטריק ממונטריאול, בו מעורר אותו הרבי אודות הנאמר בהתוועדות: ...בטח יודע מהבאים מכאן ע"ד מה שנדבר בעת התוועדות יו"ד שבט בענין את"ה (איגוד תלמידי הישיבות) ובודאי יסדר הדבר באופן המתאים.
על מטרתו הסופית של האיגוד ניתן ללמוד משיחת שבת בראשית תשי"ג, בה דיבר הרבי שוב באריכות על האיגוד, ולבסוף סיים: שהקב"ה יעזור שחברי האגוד ישלימו את כוונת האיגוד להמשיך עצמות למטה שזה היא הכוונה של דירה בתחתונים ושהקב"ה יתן שיעשו זאת בשמחה.
והמשיך: "זאל את"ה זאגן א ניגון" [=שאת"ה יאמרו ניגון].
בשנים הבאות התייחס הרבי בשיחות ומכתבים לאין-ספור לתפקיד אירגון את"ה, ועורר ודרבן את העסקנים וחברי הנהלת את"ה להוסיף בפעולות הקשורות לאיגוד.
את"ה המרכזי 770
- לערך המלא: את"ה המרכזי 770
ארגון את"ה המרכזי 770, שתחת הנהלת ישיבת תומכי תמימים המרכזית 770, החל את פעילותו העולמית לקראת חודש תשרי תשנ"ה בהכנת הכנסת אורחים גשמית ורוחנית לאנ"ש והתמימים שבואו ל770, תחת השם "חיילי בית דוד - 770 בית משיח", על-ידי קבוצה מתלמידי התמימים בישיבת תומכי תמימים המרכזית 770. בשנת תש"ס - בברכת ובעידוד הנהלת הישיבה - קיבל את השם 'את"ה המרכזי 770'.
משרד הארגון ממוקם בקומת המרתף של מרכז חב"ד העולמי - 770 ופועלים בו קבוצה מתלמידי התמימים בישיבה המרכזית.
את"ה בארץ הקודש
- לערך המלא: מרכז את"ה בארץ הקודש
בשנת תשמ"ז, נטל על-עצמו הרב מנחם פרלשטיין - בברכת והסכמת הרבי - את ניהול האיגוד בארץ הקודש, כאשר בתפקיד זה המשיך גם לאחר חתונתו. מאז לקח על עצמו את התפקיד התרחב והתבסס האיגוד בצורה משמעותית. מערך שיעורי התניא בישיבות גדל עשרות מונים, שיעורי-תורה רבים נמסרו מידי יום באמצעות הטלפון, מאות בחורים נהנו ממעיינות החסידות בשבתות האירוח שארגן את"ה, והוצאת ירחון "פנימיות", שהופץ בכ-15,000 עותקים בהיכלי הישיבות בארץ הקודש.