שמשון יוניק
ר' שמשון אהרן (שמשי) יוניק (יליד שנת תשכ"ב), הוא חסיד חב"ד ואיש עסקים תושב קראון הייטס שזכה להיות מהמשמשים בקודש אצל הרבי והרבנית, ולקירובים שונים.
תולדות חייםעריכה
נולד בלילה השני של ליל הסדר, ט"ז ניסן תשכ"ב לאביו המשמש בקודש הרב בערל יוניק ולאמו מרת פרומא.
כאשר נכנס עם הוריו וזקניו ליחידות[1] לקראת הבר מצווה שלו שחלה ביום השני של יום טוב, הורה הרבי שנער הבר מצוה יתן לצדקה מהכסף הפרטי שלו בערב פסח לפני שחרית ולפני מנחה, ובמשך המעת לעת של יום ההולדת יערכו סעודה לכל הפחות לעשרה מישראל, ושהוא יאמר בסעודה לפחות חלק מהמאמר, ואת החגיגה הגדולה אפשר לעשות מאוחר יותר מתי שרוצים[2].
בבחרותו למד באהלי תורה, והחל משנת תשל"ח לאחר האירוע הבריאותי של הרבי החל לסייע בעבודות שונות הקשורות לשימוש הרבי, בעיקר תחת הרב חיים ברוך הלברשטאם, כאשר זרז עיקרי לכך היתה העובדה שגדל בצילו של אביו, שזכה לשמש את הרבי במשך עשרות שנים.
במהלך השנים הלכה וגברה מעורבותו, והוא סייע רבות לרבנית בביתה, וביצע משימות שונות עבור הרבי ב-770, כשלעיתים אף היה לן בחדר השידורים שבקומת הכניסה כדי שיוכל לבצע את משימותיו על הצד הטוב ביותר.
במשך השנים שהה שעות רבות בביתו הפרטי של הרבי, התלווה לרבנית בנסיעותיה השונות למנהטן וכדומה, וסייע במגוון פעולות שהתבקש, ומשנת תשל"ט ואילך אף זכה שהרבי יעניק לו מצה כחלק מצוות המזכירים והמשמשים בקודש.
בין תפקידיו, היה ממונה על הכנת הדירה בבניין הספריה עבור שימושם של הרבי והרבנית בשבתות.
בקיץ של שנת תשד"מ התחתן עם רעייתו לבית סנגר, קבע את מגוריו בקראון הייטס, והמשיך להיות מעורב בשימוש הרבי והרבנית, אך חלק מתפקידיו הועברו לאחים הצעירים שלו, ר' מאיר שלמה יוניק, ר' מנחם ור' דוד יוניק.
לאחר חתונתו נכנס לעולם העסקים וזכה להדרכות שונות מהרבנית.
משפחתועריכה
- בנו, יוסף יצחק יוניק
- בנו, שמואל יוניק
- בתו מרת רייזל, רעיית ר' אליהו סימפסון
לקריאה נוספתעריכה
- הזכרתי אותך בליל הסדר, שבועון כפר חב"ד גליון 1895 עמוד 22
קישורים חיצונייםעריכה
- בן המשב"ק מספר: זכרונות מבית הרבי והרבנית, בתוך שבועון בית משיח ערב כ"ב שבט תשפ"א