הרב יוסף יצחק זלצמן (יליד שנת תשט"ז, 1956) הוא שליח הרבי ורב קהילת יוצאי רוסיה בטורונטו, קנדה.

150
150
הרב יוסף יצחק זלצמן במבצע תפילין ליד טנק המבצעים בטורונטו

תולדות חיים

נולד בדושנבה שבטז'קסטן בל' שבט תשט"ז, להוריו ר' חיים דובער (בער'ל) וחיה אסתר זלצמן. הוריו התגוררו אז בעיירה זו למטרות פרנסה, אך בשנת תשי"ז חזרו להתגורר בקהילה החב"דית שהתלכדה בסמרקנד.

בשנות ילדותו נמנע בהוראת הוריו מהליכה לבית הספר העממי, והתחנך בבית הוריו. כדי למנוע הלשנות של השכנים, לא יצא מפתח בית הוריו בכל שנות ילדותו.

בשנת תשכ"ד הגיעו מספר תמימים מטשקנט והקימו בעיר סניף חשאי של ישיבת תומכי תמימים.

בשנת תשל"א קיבלה משפחתו היתרי יציאה מברית המועצות, ובי"ד מנחם אב הגיעו לארץ הקודש, ועם פתיחת שנת הלימודים נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד.

לקראת חודש החגים נסע עם אביו לחצרות קודשנו, וזכה יחד עם שאר הקבוצה של העולים מרוסיה לקירובים נדירים מהרבי, וביניהם, לעמוד על בימת הרבי בשעת התקיעות.

לאחר חודש החגים נשאר בהסכמת הרבי ללמוד בישיבות תומכי תמימים הסמוכות לחצר הרבי, בתחילה בסניף הישיבה במוריסטון, ולאחר מכן בקראון הייטס, ונותר ללמוד בחצר הרבי עד לחתונתו בשנת תש"מ עם מרת חיענא בתו של הרב אלעזר ליפש מכפר חב"ד, אז נכנס ללמוד בכולל אברכים שעל יד מזכירות הרבי.

במקביל ללימודיו בכולל החל להתעניין בהוראת הרבי בהצעות שונות לשליחות, ולאחר שדיווח לרבי על הצעתו של הרב זלמן אהרן גרוסבוים וקבלת הסכמת הרבי שהעדיף הצעה זו על פני הצעת שליחות בפלורידה, זכה לצאת בשליחות הרבי בזאת חנוכה של שנת תשמ"א לטורונטו שבקנדה, על מנת לפעול עם קהילת יוצאי רוסיה המקומית.

בשנים הראשונות לפעילות פעל כסניף תחת בית חב"ד המרכזי בעיר, אך עם התפתחות הפעילות רכש בשנת תשמ"ו שטח עבור הבית חב"ד, ובי"ט מנחם אב תשמ"ז נערכה חנוכת הבית.

עם נפילת מסך הברזל, התיישבו אלפי יהודים יוצאי רוסיה בטורונטו ופרבריה, ומספרם הגיע לכ-50,000. הפעילות של בית חב"ד ליוצאי רוסיה התפתחה אף היא בהתאם, ועם השנים נפתחו כ-12 סניפים בהם פועלים שלוחים המיועדים לקהילת יוצאי רוסיה בלבד.

הפעילות מרוכזת כיום תחת מוסד jewish Russian community center המכונה JRCC.

לרב זלצמן קשרים קרובים עם פקידי ממשל ואנשי עסקים מהעשירון העליון.

הצטרף לרבנים שחתמו על פסק הדין שהרבי הוא מלך המשיח.

משפחתו

לקריאה נוספת

  • פנים בפנים, בתוך מוסף התמים, גליון 39 - אדר ראשון תשע"ו

קישורים חיצוניים