ועד ע"א מוסדות
ועד ע"א מוסדות נוסד בהתוועדות י"א ניסן תשל"ב כאשר ביקש הרבי אשר לקראת שנת הולדתו השבעים ואחת - יוקמו בשנה זו שבעים ואחת מוסדות חדשים ואכן, עד י"א ניסן תשל"ג הוקמו שבעים ואחת מוסדות. השליח שפעל בזה במיוחד היה הרב ברוך שלמה קונין.
על פי הוראת הרבי הוקמה "קרן השבעים" על ידי הרבנים אפרים וולף וישראל לייבוב, על מנת שכל אחד מאנ"ש יתרום לצדקה על כל נפש מבני ביתו - שבעים לירה.
המטה הארצי להקמת ע"א המוסדות[עריכה | עריכת קוד מקור]
על אף שהושלמו הקמתם של ע"א מוסדות ברחבי העולם, מספר חסידים נמרצים רצו להביא לרבי מתנה נוספת, ולדאוג שבארץ ישראל עצמה יוקמו ע"א מוסדות נוספים.
לצורך כך הוקם מטה ארצי בראשו עמדו אפרים וולף, ברוך גופין, זושא פויזנר, צבי רוטנברג, וזושא וילימובסקי. הם עסקו בתעמולה ארצית בכתב ובעל פה, והצליחו להשיג את מבוקשם, ולהקים ע"א מוסדות חדשים.
עם השלמת הקמת המוסדות בחודש סיון תשל"ג, הוציא המטה חוברת בה פורסמו כל המוסדות שהוקמו, עם הפרטים של שם המוסד, מטרתו, והאחראי עליו.
עיקר פעילותו של הועד, הייתה בהקמת 'חדרי תורה אור' בערים רבות, שעסקו בפעילות עם הנוער לאחרי סיום שעות הלימוד הרשמיות בבתי הספר.
ביחידות לרב אפרים וולף[1] הורה הרבי לא להסתפק בעסקנים שפעלו עד עכשיו, אלא לצרף למוסדות החדשים שיוקמו אברכים צעירים בעלי מרץ, להפקיד בידם את הניהול, ולתת להם אוטונומיה מבלי להתערב בהחלטותיהם.
חלק מהמוסדות שהוקמו בקשר עם הוראת הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]
- מכון חנה.
- תלמוד תורה "דברי מנחם" חב"ד בעיר.נתניה נוסד בשנת תשל"ב בראשות השליח הרב מנחם וולפא.
- בית הוצאה לאור - שי למורא.
- חדרי תורה אור. בקריות - בניהול הרב יגאל פיזם.
- איגוד צאצאי רבנו הזקן - מייסד חסידות חב"ד.
- הערות התמימים ואנ"ש.
- גמ"ח קרן ישראל אריה לייב - קראון הייטס.
- גמ"ח "חסדי מנחם" רחובות - בניהול הרב אריה יהודה לייב לוין.
- תלמוד תורה אוהלי מנחם בעיר קרית גת נוסד בשנת: תשל"ב ע"י הרב זלמן טוביה אבלסקי.
- תשעה תקליטים של ניחו"ח.
- סדר לקוטי שיחות[2].
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- שניאור ברגר, הרבי מבקש לכבוד יום הולדתו 71 מוסדות שבועון בית משיח גליון 644 י"א ניסן תשס"ח, עמוד 28