זמרוני זליג ציק
הרב זימרוני זעליג ציק הינו שליח הרבי ומנהל בית חב"ד בעיר בת ים ויו"ר ארגון האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה.
הרב זמרוני נולד במשפחה המשתייכת לזרם המזרחי. למד בישיבת נחלים ולאחר מכן, בעת שירותו הצבאי עשה את דרכו אל חסידות חב"ד ואל ישיבות חב"ד ע"י הרב טננביום אשר היה באותו הזמן בצבא, וזאת לאחר שלמד איתו פרק תניא.
היה מתלמידיו המקורבים של המשפיע הרב מאיר בליז'ינסקי ע"ה. לאחר פטירתו היה תלמידו של המשפיע הנודע הרב מענדל פוטרפס ע"ה, אשר אישר לו (בהוראת הרבי שליט"א) להניח ארבע זוגות תפילין. בעבר עמד בראש ישיבת הדר התמימים בבת ים
הרב זמרוני מנחשוני הפעילות החב"דית בארץ ישראל; הוא פתח את הבית חב"ד הראשון בארץ ישראל (בשנת תשל"ו, בבת-ים), פתח את מאפיית המצות הראשונה לילדים, הוביל את הטנק המבצעים הראשון (שהתחיל עם רכב רגיל ועליו רמקולים ובתוכו עשרות ספרי קודש) וגם את הפדיון כפרות הראשון במעטפות.
אירועי תשס"ז
בשנת תשס"ז בעקבות מעשים נחפרים, שנערכו ביום ההילולא ג' בתמוז וגרם לביזוי שמו הקדוש של הרבי, החליטו בית הדין של רבני חב"ד נגד זמרוני צ'יק ואגודתו שארגנו את האירועים: א. בית הדין מוחה נמרצות על הקמפיין שחילל את שם קודשו של הרבי ומוקיע את מי שארגנו את הקמפיין הזה והשתתפו בו. ב. בית הדין קובע כי "הארגונים המופעלים על ידם אינם שייכים למוסדות חב"ד ואינם מייצגים כלל וכלל את דרכה של חסידות חב"ד. ג. בית הדין אסר על האנשים הללו להשתמש בשם חב"ד או ליובאוויטש ולהפסיק מיד כל פעילות וכל הפצת דברי דפוס בשם חב"ד או ליובאוויטש. ד. כמו כן קורא בית הדין לכל חסידי חב"ד שלא להשתתף בשום פעילות או כינוסים שמארגנים האנשים האלה, ולא להפיץ שום דבר ממה שהם מדפיסים או מפרסמים.[1]
אירועי תש"ע
לקראת אירועי י' שבט תש"ע הוציא הרב גדליה אקסלרוד מכתב הקורא לא להשתתף בכינוס אותו מארגן הרב זמרוני, זאת בעקבות מעשים שהם - כדבריו - היפך השולחן ערוך (אכילה בצום שבעה עשר בתמוז[2]) ושראוי להטיל חרם על עושיהם. מכתב זה עורר הדים רבים בקרב חסידי חב"ד והרב זמרוני הוציא גלויי דעת בנושא. לקראת ג' תמוז תש"ע התפרסם וידיאו בו הרב זימרוני מצהיר שהוא צם בכל ד' הצומות שקבעו חז"ל ולא הורה מעולם לאדם שלא לצום[3].
ראו גם
קישורים חיצונים
- פרשת הצומות - חב"ד אינפו
- מכתבו של הרב אקסלרוד - חב"ד אינפו
- גילוי דעת של זמרוני ציק
- הרב וולפא בגילוי דעת בנושא הצומות בימינו