שיחה:אבולוציה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סך הכל טוב ויפה אבל אולי כדי לעשות הפרדה בין אבולוציה (כל הקטע של מוצא האדם מהקוף) ותחילת החיים שזה נקרא אביוגנזה או משהו כזה (שעד כמה שאני מבין לא קשור לאבולוציה).

--טל כהן - שיחה 18:24, 3 במאי 2018 (IST)

יפה מאוד!

הערותיי על שני דברים שאפשר וראוי להוסיף:

(א) בנוגע לסתירות לתיאוריה מהמדע עצמו, מביא הרבי את הסתירות הפנימיות של גיל העולם מכל חלק וחלק בחקר היקום - שבכל אחד מההתחומים המסקנה היא שונה לחלוטין ובהבדל של מיליוני שנים (לדוגמא, לפי מחקרי המאובנים הגיל שונה מאשר לפי מחקרי הכוכבים וכו'), וסתירות שאי אפשר לישב.

(ב) בנוגע לרבנים שכתבו את ה"תיווך" בין תורה לאבולוציה, שזו לא באמת דעתם האמיתית אלא עשו זאת רק כדי להצטדק בפני האוחזים ומהשיטה, וכפי שהרבי מאריך כמה הצטדקות זו הינה חסרת תועלת.

ומכיון שאתה מתמצא בחומר בטח תוכל למצוא המקורות לנושאים הנ"ל. קרייזי אבאוט משיחמביאים אותו ביחד 06:44, 25 בדצמבר 2015 (UTC)

א. זה נושא לערך בפני עצמו.
ב. זה יכלל בערך תורה ומדע. חוץ מזה שהרבי לא התכוון לשני אלו... • כבושה בגולה הושענאועידת ליובאוויטש 07:09, 25 בדצמבר 2015 (UTC)

עריכתי האחרונה

לכבוד הרב ינון גלעדי, עשיתי כמה השמטות, וכאן אבאר לך מדוע:

  1. "אנו יודעים בוודאות" הוא משפט נכון, אך לא אנציקלופדי המתאר עובדות (זה פשוט לא נכון).
  2. אם תוכל לציין בבקשה היכן בהמלך במסיבו זה דובר.
  3. פסקה זו זקוקה לקצת שיפוץ (כולל ציון מ"מ לספר הקנה).
  4. ילחם מלחמות ה' זה לא לחזק בדקה.
  5. אין צורך לקשר לקטגוריה:בעלי חיים

אולי תכתוב על "למארק" והתאוריה שלו? בברכה • כתית למאורבית הבד 04:01, י"ב בחשוון, ה'תשע"ז (13 בנוב' למניינם), ימות המשיח

Yes check.jpg טופל חלק מהבקשות • קרייזי אבאוט משיחמביאים אותו ביחד - 19:11, י"ב בחשוון, הקהל ה'תשע"ז

הערות ותגובות

להלן הערות שהוספו על ידי משתמש דן [1]. --שיעשיחה כ"ז באייר ה'תשע"ח 20:53, 12 במאי 2018 (IST)

השתדלתי להוסיף ולתקן בהתאם להערות, מלבד זו "המין Phylloscopus trochiloides הידוע גם כ-Greenish warbler, ביצע מספר מסלולי נדידה מאיזור ההימליה. כאשר פריטים אלו נפגשו שוב בצפון הם עברו שינויים אבולוציונים רבים מספיק על מנת לא להזדווג זה עם זה (ובעצם התפצלו לשני מינים שונים)". כדי שאוכל להתייחס אליה, נא פרט, באיזו שנה תועדה האוכלוסיה כמין אחד, ובאיזו שנה נמצא שהם הפכו לשני מינים. חוששני שאתה שוב מתייחס לתיאוריה הטוענת להסביר אירועים שקרו בעבר הרחוק ולא מקרה שתועד בכלים מדעיים בזמן התרחשותו. (חשוב לציין, שהטענה היא לא שהדבר אינו אפשרי, אלא רק שהוא מעולם לא התרחש, ולכן מעלה תהיה על עצם האפשרות שהוא קרה או יקרה אי פעם. אך גם אם יקרה דבר שכזה, לא תהיה בכך סתירה לאמונה בכך שהמינים הקיימים היום נבראו כפי שהם). --שיעשיחה כ"ז באייר ה'תשע"ח 21:30, 12 במאי 2018 (IST)

קודם כל חשוב להבין מה בדיוק המצב כיום עם המין הזה (ומינים אחרים דומים, כולם נקראים "Ring Species"). ספיציפית המין המדובר מבצע את מסלול הנדידה המדובר מההימליה צפונה (וחזור כמובן) בשני מסלולים שונים, ממזרח ומערב תוך עצירה בכמה תחנות שונות. בכל אחת מתחנות אלו ניתן לכן למצוא אוכלוסיה של המין הזה (בעצם תת-מין) בעלות תכונות מעט שונות וכל אוכלוסיה כזאת מתרבה גם עם הפריטים בתחנות הצמודות (דבר זה נצפה). אך כיוון שהתחנה בצפון מכילה פריטים שונים מספיק (שהגיעו ממזרח ומערב) הם כבר לא מתרבים זה עם זה ובעצם על פי הגדרה נחשבים מינים שונים (שכן, מין מוגדר כקבוצה הגדולה ביותר של פריטים המעמידים צאצאים פוריים). מין זה נחקר ביסודיות על ידי Darren E. Irwin. אם אתה מחפש דוגמא נוספת שבאמת אפשרה לנו לראות ברירה טבעית מתרחשת אמת, הסתכל על המין peppered moth) Biston betularia). בגדול זה מין של עש עם כנפי כסף שקופות אשר מאפשרות לו להסוות את עצמו על גזעי עצים. כמו הרבה בעלי חיים אחרים פריטים מסויימים סובלים ממלניזם אשר גורם לעודף פיגמנטציה ואצל העש מוביל לכנפיים שחורות כהות (פריטים אלו נדירים ובדרך כלל לא שורדים כי אינם יכולים להסוות את עצמם, חשוב לציין שמוטציה זאת עוברת בתורשה). במהלך המהפכה התעשייתית, אשר בה עצים רבים כוסו בפיח, הוענק יתרון משמעותי לפריטים הכהים והם מהר מאוד הפכו לרוב באוכלוסיה. כאשר גדלה המודעות לזיהום והוא פחת, חזר המצב הקודם.

כמו שציינתי, אבולוציה היא תאוריה מדעית ולכן לא ניתנת להוכחה. כמו כל תאוריה מדעית (עד שהיא נסתרת) היא מסבירה את כל אוסף המידע ותצפיות הידועות הקשורות אליה ואמורה להצליח לחזות תצפיות עתידיות. --דן ש' - שיחה 23:13, 12 במאי 2018 (IST)

כפי שציינתי לעיל, לא מדובר על התפתחות מין אחד ממשנהו שנצפתה על ידי החוקרים. אלא עדיין בהשערות על דברים שקרו בעבר. אין תיעוד מחקרי של שלב בו לא היו קיימים שני מינים שלא יכולים להזדווג זה עם זה. החוקרים משערים שהמינים שלא יכולים להזדווג זה עם זה התפתחו ממין אחד. בנוסף עיון בפסקת הביקורת בערך של ויקיפדיה 'מיני טבעת' מעלה שכל העניין מוטל בספק "עדויות אלו מרמזות שאם אכן קיימים מיני טבעת אמיתיים הם כנראה נדירים מאד." הפסקה הזו מלווה במספר מחקרים עם כותרות כגון " "There are no ring species", "The herring gull complex is not a ring species".
לגבי העשים, המקרה המרתק שהעלית לא מתאר התפתחות מין ממשנהו. --שיעשיחה כ' בסיוון ה'תשע"ח 00:52, 3 ביוני 2018 (IST)