עזרה:איך לערוך דף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רב מנחם מענדל ללום

רב ודיין של ועד רבני ליובאוויטש של פאריש חבר מכון הלכה חב״ד

נולד בפאריש 1984 להורים חסידי חב״ד הרב גד ללום וחווה דינה ללום הוריו עלו ארצה ב1998 למד במוסדות של הבית ליובאוויטש בחידר ובהמשך בישיבת חב״ד קריית גת ומגדל העמק נבחן על הש״ס בבלי בגיל 17

ובגיל עשרים זכה סגן שלישי של חתן הש״ס העולמי

נבחן בגיל עשרים ושתיים לרבנות 

ובהמשך נבחן ליורה יורה לכושר רב עיר

ב2018 קיבל משרת דיינות של הועד רבני ליובאוויטש של פאריש הוציא אלפי תשובות הלכתיות ב2019 הצטרף לחברי מכון הלכה נשוי לחיה בוד״זנא ואב לחמישה ילדים

החלק העליון של דף העריכה

קישורי משתמש

קישורי משתמש - ממוקמים בראש כל עמוד של משתמש רשום.
קישורי משתמש - ממוקמים בראש כל עמוד של משתמש רשום.
  1. שם משתמש - צפייה בדף המשתמש שלך. שם המשתמש שלך יופיע במקום שם המשתמש הנוכחי.
  2. דף השיחה שלי - צפייה בדף השיחה שלך, שבו משתמשים אחרים יכולים להשאיר לך הודעות.
  3. העדפות - צפייה ושינוי בהעדפות ובמאפיינים של המשתמש.
  4. טיוטה - מאפשר לך להתנסות בחב"דפדיה בארגז החול
  5. רשימת מעקב - צפייה ברשימת המעקב שלך המאפשרת לעקוב אחר שינויים שנעשו בדפים שאתה מגלה בהם עניין מיוחד.
  6. תרומות - צפייה ברשימת התרומות שלך לחב"דפדיה.
  7. יציאה מהחשבון - יציאה מהחשבון הנוכחי.

לשוניות בדף העריכה

  1. ערך - צפייה בערך הנוכחי. במקרה הזה, לחיצה על קישור זה תיקח אותך לערך ספר התניא.
  2. שיחה - צפייה בדף השיחה של הערך הנוכחי. בדוגמה שלפנינו, לחיצה על קישור זה תפנה אל הדף שיחה:ספר התניא.
  3. עריכה - צפייה בדף העריכה של הערך הנוכחי. אילו היינו בדף הערך עצמו (ספר התניא), אזי לחיצה על הלשונית היתה מפנה אותך לדף העריכה המקושר מכאן.
  4. עקוב - לחיצה על לשונית זו תוסיף את הערך הנוכחי לרשימת המעקב שלך. אם הערך כבר נמצא ברשימת המעקב שלך, לשונית זו תקרא הפסק לעקוב.


לחצני עריכה

הלשוניות שבראש כל דף עריכה.
הלשוניות שבראש כל דף עריכה.

לחצני העריכה מופיעים כברירת מחדל למשתמשים שאינם רשומים. למשתמשים רשומים מופיעים הלחצנים רק אם מוגדר בהעדפות, תחת "עריכה" האפשרות "הצג את סרגל העריכה" (אפשרות זו מוגדרת כברירת מחדל).

להלן התכונות הממוספרות במספרים כחולים. אלה מאפשרים הוספה מהירה וקלה של תווים לתיבת העריכה. שים לב כי לפעמים ניתן להשתמש במספר תכונות כאשר ישנו טקסט נבחר בתיבת העריכה. שימוש בתכונות אלה מאפשר הצגת טקסט נאה ביותר. אם תיאורן מורכב מדי בשלב זה, הסתפק בהקלדת הטקסט, ומישהו אחר ישלים את המלאכה. במשך הזמן תלמד גם להשתמש בתכונות אלה.

  1. טקסט מודגש - הדגשת הטקסט הנבחר או הוספת טקסט מודגש. נהוג להדגיש את המופע הראשון של שם הערך וכן מילים בעלי משמעות רבה. ניתן להדגיש ידנית באמצעות הוספה של שלושה גרשים ''' בתחילתו וסופו של הטקסט הרצוי.
  2. טקסט נטוי - הטיית הטקסט הנבחר או הוספת טקסט נטוי. בשפה העברית אין זה נהוג להשתמש בכתב נטוי, ולכן רצוי להמנע משימוש זה בשפה זו. ניתן להטות ידנית באמצעות הוספה של שני גרשים '' בתחילתו וסופו של הטקסט הרצוי.
  3. קישור פנימי - הפיכת הטקסט הנבחר לקישור לערך אחר בחב"דפדיה או הוספת קישור לערך אחר בחב"דפדיה. ניתן לקשר פנימית בצורה ידנית באמצעות זוג סוגריים מרובעים בתחילתו [[ ובסופו ]] של הטקסט הרצוי.
  4. קישור חיצוני - הפיכת הטקסט הנבחר לקישור מחוץ לחב"דפדיה או הוספת קישור מחוץ לחב"דפדיה. ניתן לקשר חיצוני בצורה ידנית באמצעות סוגריים מרובעים בתחילתו [ ובסופו ] של הטקסט הרצוי. אם לא מציינים כותרת לקישור, יינתן מספר סידורי (1,2,..) ככותרת קישור אוטומטית.
  5. כותרת דרגה 2 - הפיכת הטקסט הנבחר לכותרת ראשית או הוספת כותרת ראשית. ניתן לעשות זאת ידנית באמצעות הוספת של שני סימני שווה == בתחילתו ובסופו של הטקסט הרצוי.
  6. תמונה - הוספת תבנית תמונה. בכדי להוסיף תמונה יש ללחוץ על כפתור זה, לתקן את שם התמונה ואת כיתוב התמונה. יש לוודא שהתמונה נמצאת בשרת שלנו. (כדאי לעיין בעזרה:העלאת תמונות).
  7. קישור לקובץ מדיה - הוספת קישור לקובץ מדיה, כגון קובץ קול. הטיפול בקובץ מדיה דומה לטיפול בתמונות.
  8. נוסחה מתמטית - הוספת נוסחה מתמטית.
  9. טקסט לא מעוצב - פונקציה זו משמשת להצגת קודי השפה של חב"דפדיה. כך לדוגמה, ניתן להציג איך נראה טקסט מודגש בקוד המקור: '''חב"דפדיה'''. אילו לא היינו משתמשים בפונקציה זו, הקוד היה מוצג כך: חב"דפדיה. כל שצריך לעשות הוא לתחום את הטקסט הרצוי בתגים <nowiki> ו-</nowiki>.
  10. חתימה + שעה - לחיצה על לחצן זה תכניס את החתימה שלך ואת השעה. ניתן לעשות זאת בצורה ידנית באמצעות ארבעה סימני זרקא ~~~~.
  11. קו אופקי - הכנסת קו אופקי. לרוב נהוג שלא להשתמש בקו אופקי ולכן יש להשתדל להמנע משימוש בקו זה.

החלק התחתון של דף העריכה

אפשרויות שמירה ועריכה

חלקו התחתון של דף העריכה.
חלקו התחתון של דף העריכה.

להלן הסברים מקוצרים עבור המספרים שבתמונה לעיל.

  1. תקציר - זו תיבת עריכה בו אתה מתבקש למלא תיאור קצר של עריכתך. הסבר זה יכול להיות קצר וקולע, כגון "עיצוב" או "שינוי ניסוח" וכדומה. אם ההסבר שלך ארוך ומלווה במקורות, אתה מוזמן לכתוב בתקציר "הסבר בדף שיחה" ולכתוב את ההסבר שלך בדף השיחה של הערך.
  2. זהו שינוי משני - סמן תיבה זו אם השינוי שלך משני, כלומר אם הוא שינוי עיצובי קטן, או תיקון שגיאת כתיב, ואין בו שינוי משמעותי בתוכן הערך. (קיצור דרך: alt-i)
  3. עקוב אחרי דף זה - סמן תיבה זו אם ברצונך שערך זה יכנס לרשימת המעקב שלך. (קיצור דרך: alt-w)
  4. שמור דף - לחיצה על לחצן זה תשמור את הערך על פי הכתוב בתיבת העריכה. קודם הלחיצה, מומלץ לחשוב האם השינוי או תוספת שלך מתאימה לחב"דפדיה. (קיצור דרך: alt-s). עקב תקלות טכניות המתרחשות לעיתים, מומלץ להעתיק את תוכן תיבת העריכה קודם לחיצה על לחצן זה.
  5. תצוגה מקדימה - לפני בחירה ב"שמור דף" מומלץ לבחור קודם לכן בתצוגה המקדימה. לחיצה על לחצן זה תציג לפניך דף תצוגה מקדימה של הערך בנוסף לתיבת העריכה. שים לב כי הערך עדיין לא נשמר. לאחר שווידאת כי התוצאה לרוחך, בחר ב"שמור דף". (קיצור דרך: alt-p). עקב תקלות טכניות המתרחשות לעיתים, מומלץ להעתיק את תוכן תיבת העריכה קודם לחיצה על לחצן זה.
  6. הצג שינויים - לחיצה על לחצן זה תפנה אותך לדף ובו השינויים שביצעת בנוסף לתיבת העריכה עצמה. פונקציה זו משמשת למעקב אחר השינויים שביצעת עוד לפני ששמרת את הערך. (קיצור דרך: alt-d)
  7. בטל / צא - לחיצה על קישור זה תשלח אותך חזרה אל דף הערך עצמו, ללא שמירת השינויים שעשית.
  8. עזרה לעריכה - לחיצה על קישור זה מפנה אותך לדף עזרה זה.
בכל שאלה ניתן לפנות כאן, או בכתובת הדואר-אלקטרוני: ‫shia.wik@gmail.com