ישיבת אהלי תורה קראון הייטס
רשת המוסדות אהלי תורה נוסדו בעקבות התוועדות שמחת תורה תשט"ו ב 770, בה הביע הרבי את רצונו שבמוסדות החינוך החב"דיים ילמדו על טהרת הקודש, ללא לימודי חול.
בעקבות שיחה זו קם ר' מיכאל טייטלבוים ובמסירות נפש ממש ייסד את מוסד החינוך הראשון על טהרת הקודש בשם "אהלי תורה". המוסד נחשב למוסד החב"די הגדול ביותר בעולם.
השם "אהלי תורה", או ליתר דיוק: "מוסד חינוך אהלי תורה", ניתן בהסכמת הרבי. הרבי היה זה שהורה על השם "מוסד חינוך" ולא ישיבה, ואף אמר כי המוסד ייכפף ישירות ל"מרכז לענייני חינוך" שבהנהלת הרב חודקוב, ולא תחת הנהלת "תומכי- תמימים הכללי", בראשות הרש"ג.
השם שנבחר ("מוסד חינוך") היה בהשגחה פרטית. כשהרשויות הממשלתיות, עברו מידי שנה על רשימת בתי-הספר והישיבות כדי לבחון אם הם עומדים בתקנים - המוסד "אהלי תורה" לא הופיע באף רשימה, כי הוא לא נקרא בית-ספר וגם לא ישיבה. שם חריג כמו "מוסד חינוך", לא עלה כלל בדעתם לחפש וכך ניצלו מדינא דמלכותא.
אהלי תורה כיום
הבנין המרכזי של אהלי תורה שוכן בפינת הרחובות איסטערן פארקויי וברוקלין, בבנין ענק שהיה שייך לטמפל הקונסרבטיבי של קראון הייטס. בנוסף לכך שוכנת הישיבה הקטנה ברחוב מונטגומורי וטרוי, וגני הילדים פזורים ברחבי השכונה.
כיום מונה אהלי תורה מספר מוסדות, הכוללים גני ילדים, בית ספר יסודי, ישיבה קטנה וישיבה גדולה, כאשר בסך הכל מתחנכים בהם יותר מכאלף שש מאות תלמידים.
את המוסדות מנהל הרב יוסף רוזנפלד, לצד הנהלה רוחנית אותה הקים הרב טייטלבוים ע"ה שמינה את המשפיע הרב נחמן שפירא להיות אחראי על כך.
רוב השלוחים ברחבי תבל הינם בוגרי מוסדות החינוך אהלי תורה.
לאהלי תורה גם אולם אירועים המשמש לעריכת חתונות בסמיכות לבית חיינו, וגם פנימיה לבחורים.
לצד אהלי תורה פועלים בשכונה מספר מוסדות חינוך נוספים, בהם הליובאוויטשער ישיבה ואור מנחם
הסטוריית אהלי תורה
אהלי התורה התחיל עם רק שלושה תלמידים, אחרי שהתרבו התלמידים מסיימי כיתה ח' באהלי תורה, הם החלו לפעול לפתיחת ישיבה קטנה. בשנת 1964, הוסיף אהלי תורה ישיבה קטנה. בשנת 1970 הגיע היסוד של המדרש התלמודי גבוהה שלאחר בית הספר ללימודי התלמוד, אשר מוכרת כתוכנית קולג 'במדינת ניו יורק, נמען של התוכנית AARTS היוקרתי.
עם פתיחת הסמינר התלמוד, הגיע אהלי תורה לשיאה, הופכת מוסד זה יכול באמת לספק חינוך לחיים. מתוך היכרות ראשונה את היסודות של החיים היהודיים בגיל שנתיים ללמוד התלמודי העיוני בגיל עשרים, אהלי התורה הפך את הפרדיגמה של חינוך המנהיגים של מחר.
למרות גודלו העצום, אהלי התורה ממשיכה לשמור על המסורת המקורית של עבודה עם הצרכים האישיים של כל תלמיד יחיד.