אברהם המלאך: הבדלים בין גרסאות בדף
אין תקציר עריכה |
מ (אברהם המלאך הועבר לשם אברהם המלאך (בן המגיד ממזריטש)) |
(אין הבדלים)
|
גרסה מ־08:07, 10 ביוני 2007
רבי אברהם המלאך - או 'הקדוש' - היה בנו יחידו של הרב המגיד ממזריטש - תלמידו וממלא מקומו של רבי ישראל מורנו הבעל שם טוב.
בערי פולין כונה בשם "המלאך",כי היה זך טהור ומופשט בתכלית מחומריות העולם הזה, וברוסיה נקרא בשם "הקדוש" - שהיה קדוש מרחם.
הרב המגיד קבע שאדמו"ר הזקן ור' אברהם המלאך ילמדו בחברותא. אדמו"ר הזקן היה מלמד את רבי אברהם המלאך נגלה דאוריתא, ורבי אברהם הי' מלמד אותו נסתר שבתורה.
בצוואתו לפני פטירתו ציוה הרב המגיד לבנו שיציית לדברי אדמו"ר הזקן, כי שיקול הדעת הראשון שלו היא נבואה קטנה, וכל הגה היוצא מפיו הוא ברוח הקודש.
לאדמו"ר הזקן ציוה שישתדל שבנו ר"א המלאך ישב על כסאו.
מנהיג עדת החסידים
מיד לאחר הסתלקותו של הרב המגיד זצוקללה"ה נבג"מ זי"ע, כתבו שלושה תלמידי המגיד ממעזריטש - "כתב התקשרות" אל רבי אברהם המלאך, וקיבלוהו עליהם כרבי.
ואמנם קיבל על עצמו ר' אברהם המלאך את ההנהגה, וביחוד לאחר המכתב ששלח אליו כ"ק אדמו"ר הזקן, ומפציר בו שיקבל ההנהגה בהזכירו כי כך היתה הוראת הרב המגיד נ"ע לפני הסתלקותו.
אך מהר מאד התברר כי המצב בעת ההיא דרש אשר בראש ההנהגה יעמוד איש אשר רוח בו לדבר עם המנגדים דברים ברורים ולא יחת מפני קול החרמות והכרוזים נגד החסידים, שיצאו אז מן המנגדים.
על כן הוחלט אז לבחור ועד הנהגה עם מסדר כללי - מורשה מאת כ"ק הרה"ק ר' אברהם וכל החבריא קדישא - אשר כח ורשות לו לעשות בעצמו ולתת פקודות לכל המרכזים כפי אשר ימצא לנחוץ לטובת הענין.
החבריא קדישא - באסיפה כללית - בחרה את כ"ק רבינו הזקן להיות המסדר כללי והמורשה ויתנו לו כח והרשאה לסדר כללות עבודת המרכזים ועבודת התעמולה בכל רחבי המדינה, וגם לבקר מזמן לזמן את מקומות מושבותיהם של תלמידי מורנו הה"מ נ"ע.
רבי אברהם המלאך ישב על כסא הנשיאות כארבע שנים, ונסתלק ביום י"ב תשרי תקל"ז, בהיותו בן שלושים ושבע שנים בלבד, ומנוחתו כבוד בעיר פסטוב על-יד קייב.