אברהם אליעזר גולדמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(תאריך לידה)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
הבחור ה[[תמים]] '''אברהם אליעזר גולדמן''' (בסביבות [[תשכ"א]] - [[כ"ז בסיוון]] [[תשל"ז]]), היה תלמיד בישיבת [[אהלי תורה]] ב[[קראון הייטס]], נהרג בצעירותו על קידוש ה' ב[[כ"ז סיון]] [[תשל"ז]].
הבחור ה[[תמים]] '''אברהם אליעזר גולדמן''' (סיוון [[תש"כ]] - [[כ"ז בסיוון]] [[תשל"ז]]), היה תלמיד בישיבת [[אהלי תורה]] ב[[קראון הייטס]], נרצח בצעירותו על קידוש ה' ב[[כ"ז סיון]] [[תשל"ז]] בגיל 17.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==

גרסה מ־19:53, 7 במרץ 2023

הבחור התמים אברהם אליעזר גולדמן (סיוון תש"כ - כ"ז בסיוון תשל"ז), היה תלמיד בישיבת אהלי תורה בקראון הייטס, נרצח בצעירותו על קידוש ה' בכ"ז סיון תשל"ז בגיל 17.

תולדות חיים

נולד בסביבות תשכ"א לאביו הרב משה פסח גולדמן ולאמו מרת אסתר. בהיותו בן 17 למד בישיבת אהלי תורה בקראון הייטס. ונודע כתלמיד מצטיין ובעל מידות נאצלות והיווה דוגמא חיה‎. היה מתפלל בכוונה, עסק בלימוד תורה וחסידות, ואף עזר לאחרים בלימוד.

במבצע תפילין שערך במנהטן, פגש ביהודי, שלאחר תקופה נולדה לו בת. אברהמי ניסה לשכנעו לתת לתינוקת שם יהודי. לאחר שהאיש השתכנע, יצא אברהמי מהישיבה יחד עם חבר אל רחוב טרוי לטלפון הציבורי ברחוב מונטגומרי, כיוון שהטלפון בישיבה לא פעל באותו ערב. השיחה הדחופה היתה תזכורת לאב הטרי ללכת לבית הכנסת למחרת ולתת את השם לבתו.

בדיוק באותה עת עברו שלושה פושעים ממוצא מקסיקני שדקרו את אברהמי למוות על היותו יהודי. שעה קלה לאחר מכן נשמתו הטהורה חזרה לבוראה, והוא נטמן ליד סבו הרב החסיד ר' אליהו יאכיל סימפסון, בסמיכות לאוהל הקדוש.

לאחר הרצח שזיעזע את קראון הייטס הוקמה על ידי ר' אלי ליפסקר ורעייתו קרן על שמו - "קרן אברהם אליעזר" - במטרה להעניק לילדים מועטי יכולת הזדמנות להשתתף בקעמפים ובמחנות הקיץ על טהרת הקודש. הקרן נוסדה בהדרכתו של הרבי.

כעבור עשרות שנים, והגב' אסתר גולדמן, אמו של אברמי, קיבלה שיחת טלפון מגב' פעשא זיו מארץ ישראל: "אני התינוקת שבנך שיכנע את אביך לתת לה שם יהודי", אמרה. "לאחר שנים רבות אגרתי כח להתקשר אליך. שמי היהודי הוא פעשא. לעולם לא ידעתי מדוע רק לי יש שם יהודי מתוך כל ילדי המשפחה. אבי סיפר לי את הסיפור מאחורי השם, וזה גרם לי לרצות להכיר את יהדותי מקרוב".

פעשא חזרה בתשובה, נישאה לבעל תשובה ומתגוררת ברחובות. כשנולד בנה הבכור העניקה לו את השם אברהם אלעזר, על שמו של התמים שנרצח על קידוש השם.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים