ר' זלמנ'ס עבודה ניגון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''ר' זלמנ'ס עבודה ניגון''', הוא ניגון ('תנועה (ניגון)') שהיה נוהג לנגן המשפיע ר' שלמה זלמן...")
 
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''ר' זלמנ'ס עבודה ניגון''', הוא ניגון ('[[תנועה (ניגון)|תנועה]]') שהיה נוהג לנגן המשפיע ר' [[שלמה זלמן הבלין]] בשעת תפילתו.
'''ר' זלמנ'ס עבודה ניגון''', הוא ניגון ('[[תנועה (ניגון)|תנועה]]') שהיה נוהג לנגן ה[[משפיע]] ר' [[שלמה זלמן הבלין]] בשעת תפילתו.


==אודות הניגון==
==אודות הניגון==
המשפיע הנודע ר' [[שלמה זלמן הבלין]] היה מנכבדי החסידים של רבותינו נשיאינו, מה'יושבים' בליובאוויטש קודם להקמתה של ישיבת תומכי תמימים, שאף זכה להתמנות על ידי אדמו"ר הרש"ב לייסד את [[ישיבת תורת אמת]].
המשפיע הנודע ר' [[שלמה זלמן הבלין]] היה מנכבדי החסידים של רבותינו נשיאינו, מה'[[יושבים]]' בליובאוויטש קודם להקמתה של ישיבת תומכי תמימים, שאף זכה להתמנות על ידי [[אדמו"ר הרש"ב]] לייסד את [[ישיבת תורת אמת]] בחברון ולאחר מכן בירושלים.


ר' זלמן היה נוהג להתפלל באריכות מידי יום, ובכל מקום בו שהה לאורך נידודיו, בני המקום היו מגיעים אל בית הכנסת כדי להתענג על תפילתו שהיתה מחזה לא שגרתי שהיה משפיע עמוקות על השומעים.
ר' זלמן נהג להתפלל באריכות מידי יום, ובכל מקום בו שהה לאורך נידודיו, בני המקום היו מגיעים אל בית הכנסת כדי להתענג על [[עבודת התפילה]] שלו שהיתה מחזה לא שגרתי שהשפיע עמוקות על השומעים.


לצד הניגונים השונים שהיה מנגן בתפילתו, היתה לו 'תנועה' קבועה בת 2 בבות שהיה רגיל לנגן באופן תדיר, והיא מבטאת תנועה של דבקות והתכללות באלוקות.
לצד הניגונים השונים שהיה מנגן בתפילתו, היתה לו 'תנועה' קבועה בת 2 בבות שהיה רגיל לנגן באופן תדיר, והיא מבטאת תנועה של דבקות והתכללות באלוקות ([[רצוא]]), ומאידך תנועה של תביעה לעבודה בפועל ([[שוב]]).


הניגון לא מופיע ב[[ספר הניגונים]] והוא שוחזר על ידי ה[[בעל מנגן]] החסידי ר' [[שלום הורוויץ]] מפיהם של החסיד ר' [[פרץ מוצ'קין]] ובניו, והוא הקליט את עצמו מבצע את הניגון בקלטת ניגונים שהוציא בשם "בית הלוי ברכו את ה'".
הניגון לא מופיע ב[[ספר הניגונים]] והוא שוחזר על ידי ה[[בעל מנגן]] החסידי ר' [[שלום הורביץ]] מפיהם של החסיד ר' [[פרץ מוצ'קין]] ובניו, והוא הקליט את עצמו מבצע את הניגון בקלטת ניגונים שהוציא בשם "בית הלוי ברכו את ה'".


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* ר' לב לייבמן, '''[https://nichoach.blogspot.co.il/2017/05/blog-post_4.html ר' זלמן הבלין: ניגון שכולו כנפיים]''', אתר קיר הניגונים
* ר' [[לב לייבמן]], '''[https://nichoach.blogspot.co.il/2017/05/blog-post_4.html ר' זלמן הבלין: ניגון שכולו כנפיים]''', אתר קיר הניגונים
*'''[https://77012.blogspot.com/2023/01/blog-post_79.html ניגון שמיימי שכולו התעלות ודביקות: ר' זלמנ'ס עבודה ניגון]''', באתר לחלוחית גאולתית
*'''[https://77012.blogspot.com/2023/01/blog-post_79.html ניגון שמיימי שכולו התעלות ודביקות: ר' זלמנ'ס עבודה ניגון]''', באתר [[לחלוחית גאולתית]]


[[קטגוריה:ניגוני חב"ד שלא נכללו בספר הניגונים]]
[[קטגוריה:ניגוני חב"ד שלא נכללו בספר הניגונים]]
[[קטגוריה:תנועות (ניגונים)]]
[[קטגוריה:תנועות (ניגונים)]]

גרסה מ־04:44, 16 בפברואר 2023

ר' זלמנ'ס עבודה ניגון, הוא ניגון ('תנועה') שהיה נוהג לנגן המשפיע ר' שלמה זלמן הבלין בשעת תפילתו.

אודות הניגון

המשפיע הנודע ר' שלמה זלמן הבלין היה מנכבדי החסידים של רבותינו נשיאינו, מה'יושבים' בליובאוויטש קודם להקמתה של ישיבת תומכי תמימים, שאף זכה להתמנות על ידי אדמו"ר הרש"ב לייסד את ישיבת תורת אמת בחברון ולאחר מכן בירושלים.

ר' זלמן נהג להתפלל באריכות מידי יום, ובכל מקום בו שהה לאורך נידודיו, בני המקום היו מגיעים אל בית הכנסת כדי להתענג על עבודת התפילה שלו שהיתה מחזה לא שגרתי שהשפיע עמוקות על השומעים.

לצד הניגונים השונים שהיה מנגן בתפילתו, היתה לו 'תנועה' קבועה בת 2 בבות שהיה רגיל לנגן באופן תדיר, והיא מבטאת תנועה של דבקות והתכללות באלוקות (רצוא), ומאידך תנועה של תביעה לעבודה בפועל (שוב).

הניגון לא מופיע בספר הניגונים והוא שוחזר על ידי הבעל מנגן החסידי ר' שלום הורביץ מפיהם של החסיד ר' פרץ מוצ'קין ובניו, והוא הקליט את עצמו מבצע את הניגון בקלטת ניגונים שהוציא בשם "בית הלוי ברכו את ה'".

קישורים חיצוניים