יוסף שיינברגר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏קשריו עם הרבי: הרחבה, הוספת מקור)
שורה 9: שורה 9:
פעם שאל את הרבי אודות דבריו שאי אפשר בלא לימוד החסידות, הלא כמה וכמה מגדולי וגאוני ישראל שליט"א שבדורנו אינם לומדים חסידות. והשיב לו הרבי: "ודאי הוא ששמחה של מצוה בלתי אפשרית בלי חסידות"<ref>מקדש מלך ח"ד עמוד תיז</ref>.
פעם שאל את הרבי אודות דבריו שאי אפשר בלא לימוד החסידות, הלא כמה וכמה מגדולי וגאוני ישראל שליט"א שבדורנו אינם לומדים חסידות. והשיב לו הרבי: "ודאי הוא ששמחה של מצוה בלתי אפשרית בלי חסידות"<ref>מקדש מלך ח"ד עמוד תיז</ref>.


הרב שיינברגר שאל את הרבי מספר פעמים על הסיבה לכך שהוא מקרב את [[שז"ר]], הרבי השיב על לו על כך באחת הפעמים ש"אני מבקש מכם, אל תקשו קושיות", בהזדמנות נוספת כאשר הקשה הרב שיינברגר על כך שהרבי התבטא על שז"ר<ref>שיחת ש"פ נשא, ט' סיון תשכ"ג. תורת מנחם חל"ז עמ' 57-8.</ref> ש"נמחלו לו כל עוונתיו" משום שעלה לגדולה, דלכאורה הוא אפיקורס, השיב הרבי: "הנני מכירו, הוא מאמין באמונה פשוטה"<ref>משבחי רבי עמ' 128-9.</ref>. לחסיד [[קליוזנבורג]] ששאל את הרבי מדוע אומר זאת דווקא עליו ולא על [[בן גוריון]], השיב הרבי: "מה אכפת לך אם ימחלו לעוד יהודי על עוונותיו?"<ref>נשיא וחסיד עמ' 201</ref>.
הרב שיינברגר שאל את הרבי מספר פעמים על הסיבה לכך שהוא מקרב את [[שז"ר]], הרבי השיב על לו על כך באחת הפעמים ש"אני מבקש מכם, אל תקשו קושיות", בהזדמנות נוספת כאשר הקשה הרב שיינברגר על כך שהרבי התבטא על שז"ר<ref>שיחת ש"פ נשא, ט' סיון תשכ"ג. תורת מנחם חל"ז עמ' 57-8.</ref> ש"נמחלו לו כל עוונתיו" משום שעלה לגדולה, דלכאורה הוא אפיקורס, השיב הרבי: "הנני מכירו, הוא מאמין באמונה פשוטה"<ref>משבחי רבי עמ' 128-9.</ref>. לחסיד [[קלויזנבורג]] ששאל את הרבי מדוע אומר זאת דווקא עליו ולא על [[בן גוריון]], השיב הרבי: "מה אכפת לך אם ימחלו לעוד יהודי על עוונותיו?"<ref>נשיא וחסיד עמ' 201</ref>.


היה מגיע מספר פעמים ל[[התוועדות|התוועדויות]] אצל הרבי בשבת.
היה מגיע מספר פעמים ל[[התוועדות|התוועדויות]] אצל הרבי בשבת.

גרסה מ־11:24, 31 באוגוסט 2022

הרב יוסף שיינברגר (תרע"ט - י"ב שבט תשס"ז) היה סופר ומזכיר העדה החרדית.

תולדות חיים

נולד בשנת תרע"ט לדוד שיינברגר בירושלים. בנעוריו היה מפרסם מאמרים בעיתון "קול ישראל". נשא עם אלטא ציפורה רחל, ביתו של ר' צבי בלוי. היה פעיל בהעדה החרדית וערך את עיתון "העדה", בנוסף שימש גם כמזכיר העדה. נפטר בי"ב שבט תשס"ז ונטמן בהר הזיתים שבירושלים.

קשריו עם הרבי

הרבי שיינברגר נפגש עם הרבי מספר פעמים במהלך השנים[1]. וכן התכתב עם הרבי[2].

הפעם הראשונה בה נפגש עם הרבי ביחידות הייתה בשנת תשי"ח, בה דובר על החשיבות בלימוד תורת החסידות, נושא עליו דיברו השניים פעמים נוספות.

פעם שאל את הרבי אודות דבריו שאי אפשר בלא לימוד החסידות, הלא כמה וכמה מגדולי וגאוני ישראל שליט"א שבדורנו אינם לומדים חסידות. והשיב לו הרבי: "ודאי הוא ששמחה של מצוה בלתי אפשרית בלי חסידות"[3].

הרב שיינברגר שאל את הרבי מספר פעמים על הסיבה לכך שהוא מקרב את שז"ר, הרבי השיב על לו על כך באחת הפעמים ש"אני מבקש מכם, אל תקשו קושיות", בהזדמנות נוספת כאשר הקשה הרב שיינברגר על כך שהרבי התבטא על שז"ר[4] ש"נמחלו לו כל עוונתיו" משום שעלה לגדולה, דלכאורה הוא אפיקורס, השיב הרבי: "הנני מכירו, הוא מאמין באמונה פשוטה"[5]. לחסיד קלויזנבורג ששאל את הרבי מדוע אומר זאת דווקא עליו ולא על בן גוריון, השיב הרבי: "מה אכפת לך אם ימחלו לעוד יהודי על עוונותיו?"[6].

היה מגיע מספר פעמים להתוועדויות אצל הרבי בשבת.

ספריו

לקריאה נוספת

  • בסוד שיח, עמ' 361 - 364.
  1. ראה יומן ט' אדר ראשון תשכ"ה,
  2. מכתב מהרבי אליו מי"ז סיון תשט"ז נדפס ע"י ועד הנחות בלה"ק בקונ' לש"פ ראה תשפ"ב
  3. מקדש מלך ח"ד עמוד תיז
  4. שיחת ש"פ נשא, ט' סיון תשכ"ג. תורת מנחם חל"ז עמ' 57-8.
  5. משבחי רבי עמ' 128-9.
  6. נשיא וחסיד עמ' 201