חיים יוסף דוד אזולאי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 10: שורה 10:
'''רבי חיים יוסף דוד אזולאי''' ('''החיד"א''') (ה'תפ"ד - [[י"א אדר]] [[תקס"ו]]) היה מגדולי פוסקי ה[[הלכה]], [[קבלה|מקובל]], [[שד"ר]] וביבליוגרף. חיבר עשרות ספרים.
'''רבי חיים יוסף דוד אזולאי''' ('''החיד"א''') (ה'תפ"ד - [[י"א אדר]] [[תקס"ו]]) היה מגדולי פוסקי ה[[הלכה]], [[קבלה|מקובל]], [[שד"ר]] וביבליוגרף. חיבר עשרות ספרים.
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד לר' רפאל יצחק זרחיה אזולאי ב[[ירושלים]] בשנת ה'תפ"ד. למד בישיבות "יפאר ענוים", "בית יעקב" ו"ישיבת המקובלים בבית א-ל". נישא עם רחל בת הרב ניסים ברכה מירושלים. שימש כשד"ר עבור עניי [[חברון]] ו[[ירושלים]], והוא היה נודד בין ברחבי העולם בשביל כך. את מסעותיו תיעד בספרו "מעגל טוב".


בשנת [[תקל"ח]] לאחר שסיים את מסעו בליבורנו, הוא נשאר במקום, לבקשת תושבי העיר, והתגורר שם עד לפטירתו. נפטר ב[[י"א אדר]] [[תקס"ו]] וטמן בליבורנו. בשנת [[תשט"ז]], ביוזמתו של הרב [[יצחק נסים]] הועלו עצמותיו ל[[ארץ ישראל]] והוא נקבר ב[[הר המנוחות]] ב[[ירושלים]].
==חיבוריו==
==משפחתו==
לאחר פטירתה של אשתו הראשונה, הוא נישא בשנית לרחל בת הרב משה הלוי מפיזה.
*בנו, ר' אברהם ישעיה אזולאי
*בנו, ר' אברהם אזולאי
*ביתו, שרה.
*ביתו, שמחה פארדו.
*ביתו, קרלה.


==בתורת רבותינו נשיאנו==
==בתורת רבותינו נשיאנו==

גרסה מ־17:08, 2 במרץ 2022

רבי חיים יוסף דוד אזולאי
החיד"א
לידה תפ"ד
ירושלים
פטירה י"א באדר תקס"ו
רבותיו רבי חיים בן עטר, רבי שלום שרעבי, רבי יצחק רפפורט, רבי יונה נבון ועוד
חיבוריו ראה להלן

רבי חיים יוסף דוד אזולאי (החיד"א) (ה'תפ"ד - י"א אדר תקס"ו) היה מגדולי פוסקי ההלכה, מקובל, שד"ר וביבליוגרף. חיבר עשרות ספרים.

תולדות חיים

נולד לר' רפאל יצחק זרחיה אזולאי בירושלים בשנת ה'תפ"ד. למד בישיבות "יפאר ענוים", "בית יעקב" ו"ישיבת המקובלים בבית א-ל". נישא עם רחל בת הרב ניסים ברכה מירושלים. שימש כשד"ר עבור עניי חברון וירושלים, והוא היה נודד בין ברחבי העולם בשביל כך. את מסעותיו תיעד בספרו "מעגל טוב".

בשנת תקל"ח לאחר שסיים את מסעו בליבורנו, הוא נשאר במקום, לבקשת תושבי העיר, והתגורר שם עד לפטירתו. נפטר בי"א אדר תקס"ו וטמן בליבורנו. בשנת תשט"ז, ביוזמתו של הרב יצחק נסים הועלו עצמותיו לארץ ישראל והוא נקבר בהר המנוחות בירושלים.

חיבוריו

משפחתו

לאחר פטירתה של אשתו הראשונה, הוא נישא בשנית לרחל בת הרב משה הלוי מפיזה.

  • בנו, ר' אברהם ישעיה אזולאי
  • בנו, ר' אברהם אזולאי
  • ביתו, שרה.
  • ביתו, שמחה פארדו.
  • ביתו, קרלה.

בתורת רבותינו נשיאנו

פסקיו ודבריו של החיד"א בספריו, צוטטו פעמים רבות אצל רבותינו נשיאנו.

הרבי ציטט מספר פעמים את דבריו של החיד"א, בנוע לחשיבותה והמעלה של הציפייה לגאולה, שעצם הציפייה מקרבת את ביאת משיח.

בהזדמנות ציין הרבי בדבר גדולתו של החיד"א: "שאין צורך להאריך על דבר גדולתו של החיד"א - פוסק בנגלה דתורה, כפי שרואים בספרי השו"ת שלו (חיים שאל ועוד), ופוסק גם בנסתר דתורה, כפי שמצינו בספריו שמביא כמה עניינים בנסתר דתורה, ומכריע בהם כו'". בהמשך גם ציין הרבי את העובדה שהחיד"א היה שד"ר, ובכך היה הופך את המעות שקיבל בחו"ל - למעות ארץ ישראל, שהוא בדוגמת אמרת אדמו"ר הצמח צדק "עשה כאן ארץ ישראל"[1].

הערות שוליים