מיכאל מוצ'ניק: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א" ב־"קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 28: שורה 28:
[[קטגוריה:אמנים]]
[[קטגוריה:אמנים]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"ב]]

גרסה מ־16:15, 7 בפברואר 2021

ר' מיכאל מוצ'ניק (יליד שנת תשי"ב, 1952) הינו אמן יודאיקה חסיד חב"ד, המתגורר בקראון הייטס.

תולדות חיים

נולד בשנת תשי"ב במדינת פילדלפיה שבארצות הברית, למשפחה קונסרבטיבית שלא הקפידה על שמירת שבת.

כבר בשנות הילדות החל להתעסק בציור כתחביב, ובגיל 17 נכנס ללמוד בבית ספר מיוחד לאמנים, אך כעבור מספר שנים של מאמץ והשקעה לא מצא עוד את עצמו בתחום האומנות והחל לנדוד ולחפש משמעות לחיים, כשבסופו של דבר דבק בחסידות חב"ד בסיוע ידידו ר' מאיר אבוחצירא, ונכנס ללמוד בישיבת חב"ד במוריסטון שבניו ג'רזי.

בברכת הרבי חזר אט אט לעסוק בציור, בתנאי של יפריע ללימודיו בישיבה. מאוחר יותר, כאשר סיים את לימודיו בישיבה ונכנס ליחידות הראשונה שלו אצל הרבי שנמשכה באופן חריג לבחור צעיר בגילוי כשמונה דקות, הדריך אותו הרבי לעסוק באומנות, ואף ביקש ממנו לשגר לו עותקים מהציורים שלו.

במשך השנים התמחה בתחום אומנות הפסיפס (מוזאיקה), המתמקדת בעיקר בתחום היודאיקה, וזכה שהרבי יעניק לו עצות והדרכות בעבודת האומנות[1].

במסגרת פעילותו זכה לעצב עבור מבצע נש"ק סיכה עם תמונה של 2 נרות, כשהרבי העיר על כך שכדאי להוסיף עוד נר, קטן יותר, כדי להבהיר שגם ילדה קטנה מחויבת במצוות הדלקת נר של שבת.

פעילותו זכה לעידוד רב וקירובים מיוחדים מהרבי, עד שבשנת תשל"ז הורה הרבי באמצע ההתוועדות לקבוצה גדולה של צרפתים שהגיעה לביקור בחצרות קודשנו שילכו לבקר בתערוכה במוזיאון הגדול של ברוקלין, ובהזדמנות אחרת, הרבי ביקש ממנו לעצב קופות צדקה והשאיר את אחד מהעותקים בחדרו.

עבודות האומנות שלו מעטרות מוזיאונים, מרכזים קהילתיים, בתי כנסת ומקוואות ברחבי העולם כולו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. כך לדוגמא בשנת תשמ"א כאשר שלח לרבי ציור של עיירה יהודית עם בית כנסת בצד ימין וארגוני חסד בצד שמאל, כתב לו הרבי שיותר מתאים על פי התוכן הפנימי שארגוני החסד יהיו בצד ימין, ואילו בית הכנסת השייך לקו הגבורה יהיה בצד שמאל, ולהוסיף באמצע משהו השייך לקו התורה. כך גם הורה לו הרבי להוסיף באזור המפעלים מפעל ליצור נרות שבת ויום טוב.