שיחה:יהודה ליב נווחוביץ': הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(חשיבות)
 
(←‏העברה מהערך: פסקה חדשה)
 
שורה 1: שורה 1:
לדעתי תרגום מסמכים בלבד של אדמור הזקן לא מספיק לערך --[[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]] - [[שיחת משתמש:דוד קורצוג|שיחה]], 17:35, א' בחשוון, ה'תשפ"א 17:35, 19 באוקטובר 2020 (UTC)
לדעתי תרגום מסמכים בלבד של אדמור הזקן לא מספיק לערך --[[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]] - [[שיחת משתמש:דוד קורצוג|שיחה]], 17:35, א' בחשוון, ה'תשפ"א 17:35, 19 באוקטובר 2020 (UTC)
== העברה מהערך ==
'''יהודה ליב בן-נח נווחוביץ'''' (או: נבחוביץ'; [[ט' תמוז]] [[ה'תקל"ז]] - [[ד' אלול]] [[ה'תקצ"ב]]), מראשוני ה[[משכילים]] ב{{ה|אימפריה הרוסית}}. התעסק בין השאר בתרגום מסמכים הקשורים ל[[מאסר וגאולת אדמו"ר הזקן|עלילה שהביאה למעצרו של אדמו"ר הזקן]].
===תולדות חיים===
נולד ב[[עיירה]] לטיטשב בפודוליה. בגלל קרבתה של ה[[עיירה]] לתחומי [[גרמניה]], קיבל השכלה מודרנית יחסית ולמד גרמנית ורוסית. היה מורהו וידידו של [[אברהם פרץ]] בבית חותנו, [[יהושע צייטלין משקלוב]]. הוא עבר עם פרץ לעיר הבירה [[סנקט פטרבורג]] ושם עסק במסחר, ובמקביל שימש מתרגם מסמכים מ[[עברית]] לרוסית עבור הממשלה; בין השאר תרגם תעודות הנוגעות למאסרו של [[אדמו"ר הזקן]] בשנת [[תקנ"ח]].
בסביבות שנת [[תקס"ט]] (1809) המיר את דתו, ביחד עם ידידו [[אברהם פרץ]], לנצרות לותרנית.
נווחוביץ', פרץ וידידם [[נתן נטע נוטקין]] היו ההופעות המוקדמות ביותר של [[תנועת ההשכלה]] בתחומי [[מזרח אירופה]], והם החלוצים של העברת ההשקפות והחיבורים של השכלת ברלין אל תחומי האימפריה הרוסית.
[[:קטגוריה:משכילים]]

גרסה אחרונה מ־07:37, 12 בנובמבר 2020

לדעתי תרגום מסמכים בלבד של אדמור הזקן לא מספיק לערך --דוד קורצוג - שיחה, 17:35, א' בחשוון, ה'תשפ"א 17:35, 19 באוקטובר 2020 (UTC)

העברה מהערך[עריכת קוד מקור]

יהודה ליב בן-נח נווחוביץ' (או: נבחוביץ'; ט' תמוז ה'תקל"ז - ד' אלול ה'תקצ"ב), מראשוני המשכילים באימפריה הרוסית. התעסק בין השאר בתרגום מסמכים הקשורים לעלילה שהביאה למעצרו של אדמו"ר הזקן.

תולדות חיים[עריכת קוד מקור]

נולד בעיירה לטיטשב בפודוליה. בגלל קרבתה של העיירה לתחומי גרמניה, קיבל השכלה מודרנית יחסית ולמד גרמנית ורוסית. היה מורהו וידידו של אברהם פרץ בבית חותנו, יהושע צייטלין משקלוב. הוא עבר עם פרץ לעיר הבירה סנקט פטרבורג ושם עסק במסחר, ובמקביל שימש מתרגם מסמכים מעברית לרוסית עבור הממשלה; בין השאר תרגם תעודות הנוגעות למאסרו של אדמו"ר הזקן בשנת תקנ"ח.

בסביבות שנת תקס"ט (1809) המיר את דתו, ביחד עם ידידו אברהם פרץ, לנצרות לותרנית.

נווחוביץ', פרץ וידידם נתן נטע נוטקין היו ההופעות המוקדמות ביותר של תנועת ההשכלה בתחומי מזרח אירופה, והם החלוצים של העברת ההשקפות והחיבורים של השכלת ברלין אל תחומי האימפריה הרוסית.

קטגוריה:משכילים