ניגון א מאשינקע: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''ניגון ש"ה''' או '''ניגון א מאשינקע''', הוא ניגון שהלחין [[ר' שלום חריטונוב]] שהיה אחד מהאחים החסידים לבית משפחת חריטונוב מ[[ניקאלאייעוו]]. ר' שלום שהיה ה[[שוחט ובודק]] בניקאלאייעוו חיבר ניגונים רבים חב"דיים המעוררים [[חשבון נפש|חשבון הנפש]] וכיסופי ה[[נשמה]] להתרומם לחיים [[רוחני]]ים.
==אודות הניגון==
ניגון '''א מאשינקע''' לר' שלום חאריטאנאוו חובר על ידו מספר חדשים לפני פטירתו. בתקופה ההיא - בסביבות שנת תרפ"ט - אסרו השלטונות הרוסיים שחיטה של בהמות ור' שלום שהתפרנס כשחוט ובודק נותר ללא מקור פרנסה. הוא ניסה למצוא עבודה אחרת אך ללא הצלחה, הוא נדד ממקום למקום, כשהוא חולה ומתייסר.


== א מאשינקע ==
באחד מניסיונותיו למצוא פרנסה, הזמין מכונת תפירת גרביים. גם החסיד ר' [[פרץ מוצ'קין]] הזמין באותו הזמן מכונה שכזו{{הערה|חסידים רבים ברוסיה התפרנסו מעבודות כגון אלו, כדי שיוכלו לעבוד בביתם ולא יאלצו לעבוד בשבת}}, ובפועל הגיעה מהמפעל רק מכונה אחת. לאחר דין ודברים ופסיקת אדם שלישי, הפסיד ר' שלום את המכונה לטובת ר' פרץ מוצ'קין, ומיותר לציין את הרגשתו, כאשר לאחר כל התלאות הפסיד את אפשרות הפרנסה היחידה שהיתה לו. אז, במצבו הגופני הקשה, כשהי' שבור בליבו על הפסד המכונה ('א מאשינקא' באידיש), חיבר ר' שלום את הניגון הזה.
[[ניגון לר' שלום חריטונוב ]] שהיה אחד מהאחים החסידים לבית משפחת חריטונוב מ[[ניקאלאייעוו]]. ר' שלום שהיה ה[[שוחט ובודק]] בניקאלאייעוו חיבר הרבה ניגונים חב"דיים המעוררים [[חשבון נפש|חשבון הנפש]] וכיסופי ה[[נשמה]] להתרומם לחיים [[רוחני]]ים.


ניגון '''א מאשינקע''' לר' שלום חאריטאנאוו שחיברו מספר חדשים לפני פטירתו ומעשה שהי' כך הי' בתקופה ההיא אסרו השלטונות הרוסיים שחיטה של בהמות ור' שלום שהי' שו"ב נותר ללא פרנסה ואז (בסביבות תרפ"ט) החל לתור אחר פרנסה, אך ללא הצלחה. הוא הי' נע ונד בייסורים גדולים, והי' חולה מאד. אחד מנסיונותיו למצוא פרנסה הי', כשכבר הי' חלש מאד, והזמין מכונת תפירת גרביים ממפעל (מנהג החסידים ברוסי' הי' להתפרנס ממכונה כזו, כדי שעבודתם תהי' בביתם, ויוכלו לעבוד בימות החול, ולא בשבת ח"ו). באותו הזמן, הזמין מכונה ר' פרץ מוצ'קין ע"ה, ובפועל הגיעה מהמפעל רק מכונה אחת. לאחר דין ודברים ופסיקת אדם שלישי, הפסיד ר' שלום את המכונה לטובת ר' פרץ מוצ'קין, ומיותר לציין את הרגשתו, כאשר לאחר כל התלאות הפסיד את אפשרות הפרנסה היחידה שהיתה לו. אז, במצבו הגופני הקשה, כשהי' שבור בליבו על הפסד המכונה('א מאשינקא'), חיבר ר' שלום את הניגון הזה אשר משמעותו אינה זקוקה להסברים. (ר' שלום לא החזיק מעמד, ולאחר מספר חדשים בכ"ה טבת תרצ"ד נפטר במוסקבה, והוא בן 48).
ר' שלום לא החזיק מעמד, ולאחר מספר חדשים בכ"ה טבת תרצ"ד נפטר במוסקבה, והוא בן 48).


ניגון זה הוא '''ניגון ש"ה''' ב[[ספר הניגונים]] חלק ב'
ניגון זה הוא '''ניגון ש"ה''' ב[[ספר הניגונים]] חלק ב'
[[קטגוריה:ניגוני געגועים]]


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.770live.com/en770/nigunim/nigunSearch1.asp?nigunId=305&pg=6 לשמיעת הניגון מפי ר' דוד הורביץ.]
* [http://www.770live.com/en770/nigunim/nigunSearch1.asp?nigunId=305&pg=6 לשמיעת הניגון מפי ר' דוד הורביץ.]
[[קטגוריה:ניגוני געגועים]]
[[קטגוריה:ניגוני שלום חריטונוב]]

גרסה מ־18:17, 22 באפריל 2014

ניגון ש"ה או ניגון א מאשינקע, הוא ניגון שהלחין ר' שלום חריטונוב שהיה אחד מהאחים החסידים לבית משפחת חריטונוב מניקאלאייעוו. ר' שלום שהיה השוחט ובודק בניקאלאייעוו חיבר ניגונים רבים חב"דיים המעוררים חשבון הנפש וכיסופי הנשמה להתרומם לחיים רוחניים.

אודות הניגון

ניגון א מאשינקע לר' שלום חאריטאנאוו חובר על ידו מספר חדשים לפני פטירתו. בתקופה ההיא - בסביבות שנת תרפ"ט - אסרו השלטונות הרוסיים שחיטה של בהמות ור' שלום שהתפרנס כשחוט ובודק נותר ללא מקור פרנסה. הוא ניסה למצוא עבודה אחרת אך ללא הצלחה, הוא נדד ממקום למקום, כשהוא חולה ומתייסר.

באחד מניסיונותיו למצוא פרנסה, הזמין מכונת תפירת גרביים. גם החסיד ר' פרץ מוצ'קין הזמין באותו הזמן מכונה שכזו[1], ובפועל הגיעה מהמפעל רק מכונה אחת. לאחר דין ודברים ופסיקת אדם שלישי, הפסיד ר' שלום את המכונה לטובת ר' פרץ מוצ'קין, ומיותר לציין את הרגשתו, כאשר לאחר כל התלאות הפסיד את אפשרות הפרנסה היחידה שהיתה לו. אז, במצבו הגופני הקשה, כשהי' שבור בליבו על הפסד המכונה ('א מאשינקא' באידיש), חיבר ר' שלום את הניגון הזה.

ר' שלום לא החזיק מעמד, ולאחר מספר חדשים בכ"ה טבת תרצ"ד נפטר במוסקבה, והוא בן 48).

ניגון זה הוא ניגון ש"ה בספר הניגונים חלק ב'

קישורים חיצוניים

  1. חסידים רבים ברוסיה התפרנסו מעבודות כגון אלו, כדי שיוכלו לעבוד בביתם ולא יאלצו לעבוד בשבת