חב"דפדיה:ערכים מומלצים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(אין הבדלים)

גרסה מ־07:23, 12 במאי 2013

מיזם ערכים מומלצים נועד לרכז את כל הערכים המושלמים, המומלצים על ידי משתמשיה הרשומים של חב"דפדיה. המיזם גם נועד לריכוז כוחות משותפים על מנת להביא לגימורם הסופי של ערכים טובים, עד לעמידת בקריטריונים של ערך מומלץ.

חשוב להדגיש: מיזם זה לא נועד להשגת כמות של ערכים מומלצים, אלא הגברת וריכוז הערכים האיכותיים. עדיף ערך אחד מושלם במאת האחוזים, מאשר עשרה ערכים הקרובים לשלמות!

הדרך ל"המלצה"

  1. משתמש המעוניין להציע ערך כ"מומלץ", עליו לרשום את שם הערך בדף הדיונים, זאת כאשר הערך המוצע הוא פחות או יותר מקיף וממצה.
  2. הצבת תבנית:מועמד להמלצה בערך ופתיחת דיון בדף השיחה של הערך המועמד אודות הצריך שיפור וכו' עד שהערך יתאים למופיע בפיסקה "קריטריונים לערך מומלץ".
  3. בסיום העבודה על הערך המועמד, יידרש הגהה עיונית של שלושה חב"דפדים והסכמת הקהילה על 'מושלמות' הערך. במקרה של ביקורת קלושה או ספק - תהיה ההכרעה לחומרה.
  4. הכרזת הערך כמומלץ, הוספתו לקטגוריית הערכים המומלצים והדבקת תג המומלץ.

קריטריונים לערך מומלץ

חב"דפדיה כאנציקלופדיה חב"דית, תפקידה להגיש לקורא ערך בעל מידע אובייקטיבי, בשילוב נקודת המבט החב"דית על הנושא. זהו הקריטריון הבסיסי לקיומו של ערך וערך מומלץ בפרט. יחד עם זאת, יש להימנע להעלות להמלצה ערכים המכילים תוכן שעלול לפגוע במישהו או שהם שנויים במחלוקת.

על ערך מומלץ להיות כתוב בשפה מקצועית ומקיפה ככל האפשר כדלהלן:

מבנה

  • עליו להתחיל בהגדרה ברורה המתארת היטב את הנושא, מבלי להיכנס לפרטים מיותרים.
  • עליו להיות מובן; מפורט דיו, אך לא עמוס בפרטים מיותרים. עליו לסקור את הנושא ביסודיות ולהסבירו כך שיהיה מובן למומחים אך גם להדיוטות.
  • עליו לכלול מערכת הירארכית ברורה ומסודרת של כותרות וכותרות משנה.
  • עליו לעמוד בדרישות התחביריות והסגנוניות של השפה העברית.
  • על סגנון הכתיבה להיות מגוון, מעניין, מושך, אך עדיין אנציקלופדי.

תוכן

  • עליו להיות מקיף; לכלול את הטרמינולוגיה ההכרחית להבנת הנושא, ולהיות ערוך כך שהקורא יוכל לקבל סקירה מלאה של נושא הערך מבלי להיזקק לקריאת ערכים נוספים.
  • עליו לכלול קישורים לערכים נוספים אשר יוכלו להוסיף חומר רקע לנושא הערך. על הקישורים בערך מומלץ להיות ברובם הגדול "כחולים".
  • עליו להיות באורך ראוי; ארוך דיו על מנת לספק את כל המידע הנחוץ ולערוך ניתוח יסודי של נושא הערך, מבלי לכלול פרטים בלתי הכרחיים, אשר יכולים להכלל בערכי משנה אליהם יפנה הערך.
  • רצוי מאוד שיכלול תמונות הנוגעות לנושא הערך; על התמונות להיות נטולות זכויות יוצרים (מלבד התמונות שבאתרים חב"ד אינפו וחב"ד בישראל המאפשרים לנו להשתמש בתמונותיהם) ולכלול כותרות שיביאו לחיבור בין הטקסט והתמונה.
  • עליו להיות מדויק מבחינה עובדתית ולכלול הפניות למקורות חיצוניים המאששים את נכונות העובדות הכתובות בו.

הצעות להמלצה

ערכים בהמתנה