נצרות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הגהה.)
(חסרים פרטים חשובים.)
שורה 1: שורה 1:
{{לעריכה|אי דיוקים!}}
{{לעריכה|אי דיוקים!}}
'''נצרות''' הינה דת מונותאיסטית (מאמינה בא-ל אחד) מבוססת על דמותו של ישו בן סטדא הנוצרי ומאמינה שהוא המשיח המוזכר בתנ"ך. נוסדה לאחר חורבן בית שני על ידי שאול התרשיש (המכונה פולוס) מתלמידי רבן גמליאל הנשיא, יחד עם שמעון (שנקרא בכתביהם פטרוס), כמאה שנה לאחר מותו של ישו{{הערת שוליים|1=[[אברבנאל]] "מעיני הישועה" מעין י"א תמר י'.}}.
'''נצרות''' הינה דת מונותאיסטית (מאמינה בא-ל אחד) מבוססת על דמותו של ישו בן סטדא הנוצרי ומאמינה שהוא המשיח המוזכר בתנ"ך. נוסדה לאחר חורבן בית שני על ידי שאול התרשיש (המכונה פולוס) מתלמידי רבן גמליאל הנשיא, יחד עם שמעון (שנקרא בכתביהם פטרוס), כמאה שנה לאחר מותו של ישו{{הערת שוליים|1=[[אברבנאל]] "מעיני הישועה" מעין י"א תמר י'.}}.--להרחיב
   
   
== מקור השם ==
== מקור השם ==

גרסה מ־00:31, 21 באפריל 2012

ערך זה זקוק לעריכה: הסיבה לכך היא: אי דיוקים!.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

נצרות הינה דת מונותאיסטית (מאמינה בא-ל אחד) מבוססת על דמותו של ישו בן סטדא הנוצרי ומאמינה שהוא המשיח המוזכר בתנ"ך. נוסדה לאחר חורבן בית שני על ידי שאול התרשיש (המכונה פולוס) מתלמידי רבן גמליאל הנשיא, יחד עם שמעון (שנקרא בכתביהם פטרוס), כמאה שנה לאחר מותו של ישו[1].--להרחיב

מקור השם

שמה של הדת נגזר מהפסוק "ונצר משורשיו יפרה" (ישעיהו י"א א) אותו דרש ישו על עצמו ולכן נקרא ישו הנוצרי[2].

התייחסויות לנצרות

הקמת דת זו, הינה תחבולות השם שאיננו מבינים אותם, אך יש שאמרו שהיה בזה טובה גדולה, כדי שיתמלא כל העולם כולו מדברי התורה והמצוות והמשיח וכאשר יבוא משיח בן דוד ידעו כולם מי הוא זה[3].

בדברי הרבי

כאשר הרבי הציע את רעיון לעשות רגע של שתיקה בכל בתי הספר הגוים בארה"ב, היו שחששו שאותם גוים יחשבו באותם רגעים, מלבד על הקב"ה, גם על יסודות דתם הכפרנית, ונמצא שיש כאן הכשלה מצידנו. הרבי השיב מספר תשובות על כך,ובין השאר השיב שאין הגוים מצווים על היחוד, ולכן אין זה נקרא שאנו מכשילים אותם, מלבד זאת שהמורים כיום אינם מאמינים באמת ביסודות דת זו, וכפי שאומרת הגמרא במסכת עבודה זרה שעובדי עבודה זרה בדורנו מעשי אבותיהם בידיהם, ואינם מאמינים בכך באמת.

לרב שעמד לנאום בפני נוצרים, העיר הרבי על הצורך להמנע מהביטוי "אבינו שבשמים", "מפני עניין השילוש שאצלם" וכן להימנע מהביטוי "אזרחים בני כל הדתות" שכן אין לכלול אמונתנו עם כו' מבלי "להבדיל"[4].

קישורים חיצוניים

  • נצרות באתר דעת לימודי יהדות ורוח

הערות שוליים

  1. אברבנאל "מעיני הישועה" מעין י"א תמר י'.
  2. אברבנאל "מעיני הישועה" תמר "ישע הנצרי".
  3. רמב"ם בהלכות יסודי התורה פ"י.
  4. בתשורה מחתונת סימפסון-זאינץ בקראון הייטס