מרדכי זאב חאבקין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
{{בעבודה}}
'''מרדכי זאב (ולדימיר) חאבקין''' ([[תר"כ]] - [[תר"צ]]) היא רופא יהודי, שפיתח את ה[[חיסון]] נגד הכולרה, ובסוף ימיו חזר בתשובה.
'''מרדכי זאב (ולדימיר) חאבקין''' ([[תר"כ]] - [[תר"צ]]) היה רופא יהודי, שפיתח את ה[[חיסון]] נגד הכולרה, ובסוף ימיו חזר בתשובה.
==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד ב[[אודסה]] למשפחה מתבוללת. לאחר סיום לימודיו ב[[אוניברסיטה]] הוצע לו שלמש כפרופסור בפקולטה בתנאי שיתנצר, חבקין סירב לכך והמשיך את לימודיו האקדמאיים ב[[פריז]], עד שקיבל בשנת [[תרמ"ח]] את דרגת "הפרופסור". בפריז החל לעסוק בהדברת מחלות, עד שהצליח לפתח [[חיסון]] נגד מחלת הכלורה שהתפשטה אז ב[[הודו]], והודות לחיסונו הוא הצליח למנוע את תפוצתה. בהמשך הוא אף פיתח חיסון נגד מחלת הדבר.
נולד ב[[אודסה]] למשפחה מתבוללת. לאחר סיום לימודיו ב[[אוניברסיטה]] הוצע לו לשמש כפרופסור בפקולטה בתנאי שיתנצר, חבקין סירב לכך והמשיך את לימודיו האקדמאיים ב[[פריז]], עד שקיבל בשנת [[תרמ"ח]] את דרגת "הפרופסור". בפריז החל לעסוק בהדברת מחלות, עד שהצליח לפתח [[חיסון]] נגד מחלת הכלורה שהתפשטה אז ב[[הודו]], והודות לחיסונו הוא הצליח למנוע את תפוצתה. בהמשך הוא אף פיתח חיסון נגד מחלת הדבר.


בערוב ימיו החל לחזור בתשובה, ואף ייסד קרן מיוחדת לתמיכה ב[[ישיבה|ישיבות]] ובמוסדות תורניים. באותה תוקפה הוא היה חבר בכיר בארגון "כל ישראל חברים". במסגרת תמיכתו בישיבות, פעל גם רבות לטובת [[ישיבות תומכי תמימים]] . בחודש [[אייר]] [[תרפ"ו]] הוא נפגש עם [[אדמו"ר הריי"צ]] במסגרת ביקור שערך ב[[מוסקבה]] מטעם הארגון "כל ישראל חברים", כעבור מספר חודשים שלח לו אדמו"ר הריי"צ מכתב בנושא התמיכה במקוואות, ברבנים ובשוחטים{{הערה|אגרות קודש הריי"צ, חלק א', אגרת ש"א.}}. כעבור חודשיים נערכה אסיפה חשאית בין אדמו"ר הריי"צ לחאבקין, בה דובר אודות מצב היהודים ברוסיה{{הערה|[[תולדות חב"ד ברוסיא הסובייטית]], עמ' ע"ו.}}.
בערוב ימיו החל לחזור בתשובה, ואף ייסד קרן מיוחדת לתמיכה ב[[ישיבה|ישיבות]] ובמוסדות תורניים. באותה תוקפה הוא היה חבר בכיר בארגון "כל ישראל חברים". במסגרת תמיכתו בישיבות, פעל גם רבות לטובת [[ישיבות תומכי תמימים]] . בחודש [[אייר]] [[תרפ"ו]] הוא נפגש עם [[אדמו"ר הריי"צ]] במסגרת ביקור שערך ב[[מוסקבה]] מטעם הארגון "כל ישראל חברים". כעבור מספר חודשים נערכה אסיפה חשאית בין אדמו"ר הריי"צ לחאבקין, בה דובר אודות מצב היהודים ברוסיה{{הערה|[[תולדות חב"ד ברוסיא הסובייטית]], עמ' ע"ו.}}.


באחד ממכתביו של אדמו"ר הריי"צ לפרופסור הוא כותב כי הוא מתנצל על כך שמיעט מלהתכתב איתו "תמיד הצטערתי על שמחמת התנאים המיוחדים ברוסיא נמנע מאתי להתכתב עם ידידי עבודתינו בחו"ל...".
בין השניים התנהלה חליפת מכתבים, באחד ממכתביו של אדמו"ר הריי"צ לחבקין הוא כותב כי הוא מתנצל על כך שמיעט מלהתכתב איתו "תמיד הצטערתי על שמחמת התנאים המיוחדים ברוסיא נמנע מאתי להתכתב עם ידידי עבודתינו בחו"ל...".


נפטר בשנת [[תר"צ]]. בצוואתו הוריש את כספו לטובת הישיבות.
נפטר בשנת [[תר"צ]]. בצוואתו הוריש את כספו לטובת הישיבות.

גרסה מ־10:54, 30 במאי 2022

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

מרדכי זאב (ולדימיר) חאבקין (תר"כ - תר"צ) היה רופא יהודי, שפיתח את החיסון נגד הכולרה, ובסוף ימיו חזר בתשובה.

תולדות חיים

נולד באודסה למשפחה מתבוללת. לאחר סיום לימודיו באוניברסיטה הוצע לו לשמש כפרופסור בפקולטה בתנאי שיתנצר, חבקין סירב לכך והמשיך את לימודיו האקדמאיים בפריז, עד שקיבל בשנת תרמ"ח את דרגת "הפרופסור". בפריז החל לעסוק בהדברת מחלות, עד שהצליח לפתח חיסון נגד מחלת הכלורה שהתפשטה אז בהודו, והודות לחיסונו הוא הצליח למנוע את תפוצתה. בהמשך הוא אף פיתח חיסון נגד מחלת הדבר.

בערוב ימיו החל לחזור בתשובה, ואף ייסד קרן מיוחדת לתמיכה בישיבות ובמוסדות תורניים. באותה תוקפה הוא היה חבר בכיר בארגון "כל ישראל חברים". במסגרת תמיכתו בישיבות, פעל גם רבות לטובת ישיבות תומכי תמימים . בחודש אייר תרפ"ו הוא נפגש עם אדמו"ר הריי"צ במסגרת ביקור שערך במוסקבה מטעם הארגון "כל ישראל חברים". כעבור מספר חודשים נערכה אסיפה חשאית בין אדמו"ר הריי"צ לחאבקין, בה דובר אודות מצב היהודים ברוסיה[1].

בין השניים התנהלה חליפת מכתבים, באחד ממכתביו של אדמו"ר הריי"צ לחבקין הוא כותב כי הוא מתנצל על כך שמיעט מלהתכתב איתו "תמיד הצטערתי על שמחמת התנאים המיוחדים ברוסיא נמנע מאתי להתכתב עם ידידי עבודתינו בחו"ל...".

נפטר בשנת תר"צ. בצוואתו הוריש את כספו לטובת הישיבות.

לקריאה נוספת

הערות שוליים