משה מרדכי בידרמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(עריכה כללית)
שורה 1: שורה 1:
{{לעריכה}}
'''רבי משה מרדכי מלעלוב''' הינו אדמו"ר לבית לעלוב ופינסק-קרלין.
== רבי משה מרדכי בידרמן מלעלוב ==


נולד ב[[ירושלים]] לאביו רבי שמעון נתן נטע מלעלוב בשנת [[תרס"ט]]. עוד מנעוריו ניכר כעובד ה' מופלא. היה מקובל בדורו כאחד מצדיקי הדור ופועל ישועות אשר אלפים שחרו לפתחו. רוח הקודש שלו היתה מן המפורסמות. שימש כאדמו"ר לשני חסידויות, לעלוב - כממשיך אביו, וכאדמו"רם של זקני חסידי קרלין (הנקראים כיום פינסק-קארלין) - כממשיך דרך רבי אברהם אלימלך מקרלין רבו.


רבי משה מרדכי מלעלוב נולד בירושלים בין החומות לאביו רבי שמעון נתן נטע מלעלוב בשנת תרסעוד מנעוריו ניכר כעובד ה' מופלא. היה מקובל בדורו כאחד מצדיקי הדור ופועל ישועות אשר אלפים שחרו לפתחו. רוח הקודש שלו היתה מן המפורסמות. שימש כאדמולשני חסידויות, לעלוב - כממשיך אביו, וכאדמו"רם של זקני חסידי קרלין, (הפלג הנקרא כיום פינסק-קארלין) - כממשיך דרך רבי אברהם אלימלך מקרלין רבו, (ראה ערך [[אהרן רוזנפלד]]).
רבי משה מרדכי, זכה לראות את [[אדמו"ר הריי"צ]] בביקור [[תרפ]] ב[[ארץ הקודש]] וסיפר כי אף שמע ממנו אז [[מאמר]] [[חסידות]]. לאחר [[הסתלקות]] האדמוהריי"צ עם קבלת ה[[נשיאות]] ע"י [[הרבי]] התבטא בביטויי הערצה מופלאים על הרבי. במשך השנים תמך במפעלי הרבי, כגון ב[[מבצע תפילין]], [[אות בספר תורה]] ועוד. ידוע כי במשך השנים היה בקשר מסרים עם בית חיינו בעוד ענייני הכלל והפרט.


האדמו"ר רבי משה מרדכי, זכה לראות את אדמו"ר הריי"צ בביקור תרפ"ט בארה"ק וסיפר כי אף שמע ממנו אז מאמר חסידות. לאחר הסתלקות האדמו"ר הריי"צ עם קבלת הנשיאות ע"י הרבי התבטא בביטויי הערצה מופלאים על הרבי. במשך השנים האדמו"ר מלעלוב תמך בכל עת במפעלי הרבי כגון במבצע תפילין, אות בספר תורה,ועוד. וידוע כי במשך השנים היה בקשר מסרים עם בית חיינו בעוד ענייני הכלל והפרט.
== התקשרותו לרבי ==
מסופר כי אחד מ[[חסיד]]יו שהיה גם מקורב ל[[חב"ד]] עמד לפני אירוסין, אך כלתו התנתה כי כל זאת הוא בתנאי שלא יתלה תמונה של האדמו"ר מליובאוויטש בביתו. החסיד שאל את רבי משה מרדכי כיצד להתייחס לדרישה זו, הרבי מלעלוב הגיב ואמר כי בת ישראל אשר אינה מוכנה לתלות תמונה של הרבי מליובוויטש בביתה הרי זה מורה על חיסרון ביראת שמים. על כן - אמר רבי משה מרדכי, כדי להשלים ולתקן חסרונה, עליה לשמוע את ה[[ניגון צמאה לך נפשי]] כפי שהוא מושר ע"י הרבי מליובאוויטש, כי זו סגולה ל[[יראת שמים]].


== סגולה ליראת שמים והתקשרות מרבי משה מרדכי ==
עם ייסוד [[תקנת הרמב"ם]] היומי, כתב דברי עידוד וקריאה להצטרף לקהל לומדי הרמב"ם היומי והוסיף כי זכות גדולה היא לכל המשתתף בלימוד זה שכן ע"י כך מתקשר הלומד עם הצדיק - הרבי מליובאוויטש אשר תיקן תקנה זו.


נפטר כ"ד [[טבת]] [[תשמ"ז]] שהוא גם יום ההילולא של [[אדמו"ר הזקן]].


מסופר כי אחד מחסידיו שהיה גם מקורב לחבעמד לפני אירוסין, אך כלתו התנתה כי כל זאת הוא בתנאי שלא יתלה תמונה של האדמומליובאוויטש בביתו. החסיד שאל את רבי משה מרדכי כיצד להתייחס לדרישה זו, הרבי מלעלוב הגיב ואמר כי בת ישראל אשר אינה מוכנה לתלות תמונה של הרבי מליובוויטש בביתה הרי זה מורה על חיסרון ביראת שמים. על כן - אמר רבי משה מרדכי, כדי להשלים ולתקן חסרונה, עליה לשמוע את הניגון [http://chabad.info/chabadpedia/index.php?title=%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%94_%D7%9C%D7%9A_%D7%A0%D7%A4%D7%A9%D7%99_(%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%22%D7%A8_%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%22%D7%90) "צמאה לך נפשי"] כפי שהוא מושר ע"י הרבי מליובאוויטש, כי זו סגולה ליראת שמים.
== צאצאיו ==
לרבי משה מרדכי מלעלוב שבעה בנים. חלקם למדו בצעירותם בישיבת תומכי תמימים חבבתל אביב. לאחר פטירתו נתמנו שלושה מבניו לאדמו"רי לעלוב:
*בנו בכורו רבי אברהם בידרמן זצ"ל - אדמומלעלוב, ירושלים.
בנו רבי שמעון בידרמן זצ"ל - אדמו"ר מלעלוב בבית מדרש אביו בשיכון ה' ב"ב.
בנו רבי אלתר בידרמן זצ"ל - אדמו"ר מלעלוב, בני ברק.


עם ייסוד תקנת הרמב"ם היומי, כשנשאל לכתוב דברי עידוד וקריאה להצטרף לקהל לומדי הרמב"ם היומי, ביקש לכתוב בשמו כי זכות גדולה היא לכל המשתתף בלימוד זה שכן ע"י כך מתקשר הלומד עם הצדיק - הרבי מליובאוויטש אשר תיקן תקנה זו.
בניהם-נכדיו ממשיכים באדמו"רות לעלוב:
 
*רבי פנחס שליט"א - אדמו"ר מניקלשבורג, ירושלים.
נפטר כ"ד טבת תשמ"ז. יום זה ידוע כיום ההילולא של [[אדמו"ר הזקן]] בעל התניא.
*רבי בער שליט"א - אדמו"ר מפייטרקוב, ירושלים.
 
*רבי שמעלקא שליט"א מאן להתעטר באדמו"רות.
== ממשיכי דרכו ==
*צאצאי בנו רבי דוד זצ"ל נמנים על חסידי חב"ד.
 
 
לרבי מלעלוב שבעה בנים. חלקם למדו בצעירותם תקופת מה בישיבת תומכי תמימים חב"ד בתל אביב. לאחר פטירתו נתמנו שלושה מבניו לאדמו"רי לעלוב: בנו בכורו רבי אברהם בידרמן לאדמו"ר מלעלוב - ירושלים זצ"ל, בנו רבי שמעון בידרמן לאדמו"ר מלעלוב זצ"ל בבית מדרש אביו בשיכון ה' ב"ב, ובנו רבי אלתר לאדמו"ר מלעלוב - בני ברק זצ"ל. בניהם-נכדיו ממשיכים באדמו"רות לעלוב.  יבלח"ט, בנו רבי פנחס שליט"א מכהן כאדמו"ר מניקלשבורג-ירושלים. ובנו רבי בער שליט"א מכהן כאדמו"ר מפייטרקוב-ירושלים. בנו הרה"צ רבי שמעלקא שליט"א מאן להתעטר באדמו"רות. צאצאי בנו הרה"צ הגאון רבי דוד זצ"ל נמנים על חסידי חב"ד.

גרסה מ־20:38, 19 בינואר 2010

רבי משה מרדכי מלעלוב הינו אדמו"ר לבית לעלוב ופינסק-קרלין.

נולד בירושלים לאביו רבי שמעון נתן נטע מלעלוב בשנת תרס"ט. עוד מנעוריו ניכר כעובד ה' מופלא. היה מקובל בדורו כאחד מצדיקי הדור ופועל ישועות אשר אלפים שחרו לפתחו. רוח הקודש שלו היתה מן המפורסמות. שימש כאדמו"ר לשני חסידויות, לעלוב - כממשיך אביו, וכאדמו"רם של זקני חסידי קרלין (הנקראים כיום פינסק-קארלין) - כממשיך דרך רבי אברהם אלימלך מקרלין רבו.

רבי משה מרדכי, זכה לראות את אדמו"ר הריי"צ בביקור תרפ"ט בארץ הקודש וסיפר כי אף שמע ממנו אז מאמר חסידות. לאחר הסתלקות האדמו"ר הריי"צ עם קבלת הנשיאות ע"י הרבי התבטא בביטויי הערצה מופלאים על הרבי. במשך השנים תמך במפעלי הרבי, כגון במבצע תפילין, אות בספר תורה ועוד. ידוע כי במשך השנים היה בקשר מסרים עם בית חיינו בעוד ענייני הכלל והפרט.

התקשרותו לרבי

מסופר כי אחד מחסידיו שהיה גם מקורב לחב"ד עמד לפני אירוסין, אך כלתו התנתה כי כל זאת הוא בתנאי שלא יתלה תמונה של האדמו"ר מליובאוויטש בביתו. החסיד שאל את רבי משה מרדכי כיצד להתייחס לדרישה זו, הרבי מלעלוב הגיב ואמר כי בת ישראל אשר אינה מוכנה לתלות תמונה של הרבי מליובוויטש בביתה הרי זה מורה על חיסרון ביראת שמים. על כן - אמר רבי משה מרדכי, כדי להשלים ולתקן חסרונה, עליה לשמוע את הניגון צמאה לך נפשי כפי שהוא מושר ע"י הרבי מליובאוויטש, כי זו סגולה ליראת שמים.

עם ייסוד תקנת הרמב"ם היומי, כתב דברי עידוד וקריאה להצטרף לקהל לומדי הרמב"ם היומי והוסיף כי זכות גדולה היא לכל המשתתף בלימוד זה שכן ע"י כך מתקשר הלומד עם הצדיק - הרבי מליובאוויטש אשר תיקן תקנה זו.

נפטר כ"ד טבת תשמ"ז שהוא גם יום ההילולא של אדמו"ר הזקן.

צאצאיו

לרבי משה מרדכי מלעלוב שבעה בנים. חלקם למדו בצעירותם בישיבת תומכי תמימים חב"ד בתל אביב. לאחר פטירתו נתמנו שלושה מבניו לאדמו"רי לעלוב:

  • בנו בכורו רבי אברהם בידרמן זצ"ל - אדמו"ר מלעלוב, ירושלים.

בנו רבי שמעון בידרמן זצ"ל - אדמו"ר מלעלוב בבית מדרש אביו בשיכון ה' ב"ב. בנו רבי אלתר בידרמן זצ"ל - אדמו"ר מלעלוב, בני ברק.

בניהם-נכדיו ממשיכים באדמו"רות לעלוב:

  • רבי פנחס שליט"א - אדמו"ר מניקלשבורג, ירושלים.
  • רבי בער שליט"א - אדמו"ר מפייטרקוב, ירושלים.
  • רבי שמעלקא שליט"א מאן להתעטר באדמו"רות.
  • צאצאי בנו רבי דוד זצ"ל נמנים על חסידי חב"ד.