הבדלים בין גרסאות בדף "בן ציון רובינסון"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 16: שורה 16:
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==
*'''[http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=3082 האגדה לבית רובינסון]''', מתוך כתבה שפורסמה בעיתון האידי [[אלגמיינער זשורנאל]] בשנת [[תש"ע]], שתורגמה ללשון הקודש על ידי הרב [[משה מרינובסקי]] {{שטורעם}}
+
*'''[http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=3082 האגדה לבית רובינסון] {{*}} [http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=1173 ה"קדשי קדשים" החסידי]''', מתוך כתבה שפורסמה בעיתון האידי [[אלגמיינער זשורנאל]] בשנת [[תש"ע]], שתורגמה ללשון הקודש על ידי הרב [[משה מרינובסקי]] {{שטורעם}}
  
 
{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־16:11, 24 באפריל 2022

הרב בן ציון רובינסון (ידוע גם בכינוי בעניע) נמנה על חסידי חב"ד בעייר קרלביץ, נרצח על ידי הנאצים.

הרב רובינסון היה יהודי ירא-שמים ובעל מעשים טובים, חם, לבבי וחסידי. הוא זכה, באותן שנים של השלטון הקומוניסטי, כאשר רק משפחות בודדות מבין מליונים רבים של יהודי רוסיה שמרו על זהותם היהודית, להשיא את בנותיו לבחירי תלמידי ישיבת תומכי תמימים.

ביתו של ר' בן-ציון היה המרכז החסידי של העיירה. שם היה המנין החשאי בשבת וביום טוב; שם היו חונים ומתאכסנים בחורי הישיבה המסתתרים מישיבת תומכי תמימים הנודדת; שם בביתו התקיימו רוב ההתוועדויות במועדים החסידיים המלהיבים[1].

בביתו גם הוקם מקווה טהרה מחתרתי, ששירת את בני קהילת חב"ד המקומית ומשפחות חסידיות נוספות מהאזור שהגיעו על מנת לטבול במקווה בביתו.

ילדיו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. מפי הרב יהושע דובראוסקי