קלמן כהנא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 6: שורה 6:


==הקשר עם חב"ד==
==הקשר עם חב"ד==
בין [[הרבי]] לרב כהנא היה קשר קרוב מאוד, במשך שנים התכתב הרב כהנא עם [[הרבי]]. בעת שהוציא הרב כהנא חוברת על שנת השמיטה עודד אותו הרבי בכתיבה.
כמו כן [[הרבי]] עודד את הרב כהנא לכתוב את ספריו, והרב כהנא היה שולח אותם לרבי.
ב[[י"ח חשוון]] [[תשמ"ז]] הגיע הרב כהנא ל[[יחידות]] אצל [[הרבי]].
===מפלגת פא"י===

גרסה מ־09:36, 16 באוגוסט 2020

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

הרב קלמן כהנא (כ"ב באייר תר"ע - י"א באלול תשנ"א, 31 במאי 1910 – 20 באוגוסט 1991) רב הקיבוץ חפץ חיים, היה ממנהיגי פועלי אגודת ישראל, וחבר כנסת.

תולדות חיים

נולד בעיר ברודי שבגליציה, בשנת תר"ע. למד בבית המדרש לרבנים מיסודו של הרב עזריאל הילדסהיימר בברלין. בשנת תרצ"ח עלה לארץ ישראל והתיישב בקיבוץ חפץ חיים בכפר סבא, ובשנת ת"ש נבחר לרב הקיבוץ. הרב כהנא היה מתלמידיו המובהקים של החזון איש, ושימש פעמים רבות כשלוחו לעניינים שונים. לקראת שנת השמיטה תש"ה פרסם חוברת על הלכות שמיטה. כהנא היה מראשי מפלגת פועלי אגודת ישראל. כהנא נבחר להיות חבר כנסת ב9 כנסות הראשונות של מדינת ישראל. בשנת תשל"ט עבר להתגורר בירושלים, והקים את בית המדרש הגבוה להלכה בהתיישבות החקלאית ואת הקרן לחילול מעשר שני ורבעי.

הקשר עם חב"ד

בין הרבי לרב כהנא היה קשר קרוב מאוד, במשך שנים התכתב הרב כהנא עם הרבי. בעת שהוציא הרב כהנא חוברת על שנת השמיטה עודד אותו הרבי בכתיבה.

כמו כן הרבי עודד את הרב כהנא לכתוב את ספריו, והרב כהנא היה שולח אותם לרבי.

בי"ח חשוון תשמ"ז הגיע הרב כהנא ליחידות אצל הרבי.

מפלגת פא"י