משתמש:אחדות לקבלת פני משיח/טיוטה: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
(יצירת דף עם התוכן "===לעריכה=== הרב אליעזר פרדמסקי (פרעדמעסקי) היה רב הקהילה היהודית ברומשאן, ליטא, ולאחר על...")
 
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
===לעריכה===
===לעריכה===


[[הרב אליעזר פרדמסקי]] (פרעדמעסקי) היה רב הקהילה היהודית ברומשאן, ליטא, ולאחר עלייתו לאמריקה שימש כרב בית כנסת בשכונת ברונקס שבניו יורק. היה מהרבנים ומנהל הלשכה של אגודת הרבנים בניו יורק. בשנת תש"ד שלח אותו הרבי הריי"צ לשליחות עיין אצל [[דוד לייב מקלר]]. '''להוסיף את כל הקשרים עם הרבי הריי"צ מהאגרות קודש'''
הרב אליעזר פרדמסקי (פרעדמעסקי, [[תר"מ]] - [[תשכ"ט]]) היה רב בית כנסת של קהילת 'בראנקס טרימאנט תלמוד תורה' בשכונת ברונקס שב[[ניו יורק]].


מאחיו הרב ר' אליעזך פרעדמעמקי שליט"א נולד בעיר יאנאווא פלך גראד נא בשנת הר"מ לאביו הרבני ר' יעקב ז"ל ממשפחת בני תורה נתחנך בישיבת טעלז ה' שנים בראדין אצל הגאת בעל חפץ חיים זצ"ל בישיבת מיר ואחרי נשואיו בכולל קאוונא נסמך להוראה בשנת תרס"ה ע"י הגאונים ר' יחיאל מיכל עפשטיין אב"ד בהרדוק ר' זלמן סענדער שפירא אב"ד ור"מ דמאלץ וקריניק ור' אלי' ברוך קאמאי ר מ דישיבת מיר זצ"ל התחתן בשנת תרס"ג עם אשתו הרבנית אסתר סמא לענסקי מראדזילאו ע פלך לומזה שמש ברבנות בעיר רימשאן פלך קאיונא משנת תרסת עד פרוץ מלחמת עולם א' אחרי המלחמה נתמנה למנהלה של אגודת הרבנים דליטא בקאוונא בערך ' שנים עד עזבו את ליטא לארה"ב בשנת תרפ"ג הגיע לארה"ב בתור ציר של אגוה"ר מליטא בשליחות להסענטראל רעליעף עבור הישיבות וכל עניני הדת והצליח הרבה לטובת מוסדות התורה בליטא
==תולדות חייו==
הנ"ל נבחר למנהלה של אגודת הרבנים דארה ב וקנדה כהן ב' שנים ולרבה של קהלת בראנקס טרימאנט תלמוד תורה בבראנקס שמכהן בה עד היום הרב רעדמעסקי רעיל מאד בכל עניני הכלל מעודיו הנו סגן יו"ר של אגודת הרבנים וחבר ועד ההנהלה של ועד הרבנים דניו יורק רבתי חבר ועה"פ של המזרחי חבר הועד ורו"ח של עזרת תורה הי' ממיסדי ועד הרבנים בבראנקס וכהן כיו"ר במשך י"ר שנים משפחתו נכבדה ומפורסמת אשתו אסתר תחי' סגן נשיאה בהסתדרות נשים של ישיבת טעלז ובנו הרב הג' ד"ר ר' עקיבא פרעדמעסקי שליט"א הוא אחד מעמודי הסתדרות הרבנים בארה"ב דרשן נפלא חבר וקה"צ במזרה' יו"ר של הסניף דבראנקס רב בדזשואיש סנטר אף וויליאמסברידזש בבראנקס גם חתנו הרב הג' ר' ישראל שלמה ראזענבערג שליט"א אב ד הארטפארד קאנ בנו של הרב הגאון המפורסם ר' מאיר יהושע ז"ל אב"ד הארטפארט מחבר כפר כור המבחן הוא מהרבנים הנכבדים והצטין ביחוד בהצלת ועזרת שארית הליטה חתנו העו"ד המפו' ר' יעקב העיט ממשבחה הנכבדה העכט יר"א ותלמיד ישיבת רי"א


תרצ"ט נולד בליטא בשנת תר"ם רב ברימשאן פלך קובנה ובקרמנצוג שבאוקראינה בשנת תרפ"ג היגר לארצות הברית והיה רב בברונקס בראש ועד הרבנים של ברונקס לימים היה נשיא כבוד של אגודת הרבנים של ארצות הברית וקנדה מחשובי הרבנים במזרחי והיה חבר הוועד הפועל של התנועה כולה נפטר בט"ו כסלו תשכ"ט.  
הרב פרדמסקי נולד שנת תר"מ בעיירה 'יאנובה', ליטא.


בית הכנסה ברונקס טרימונם תלמור הורה ברונקם נ י הרב איתמר פרדמטקי הרב אליעזר פרדמסקי נולד בשנת תר"מ ביאנ יא פלך גרודנה תלמיד ישיבות טלז ראדין מיר וחבר כולל קובנה נסמך להוראה ע"י הגאונים ר' יחיאל מיכל עפשטיין אב"ד נובהרידוק ר' זלמן סנור שפירא אבמאלץ ור' אל ברוך קאמאי מיר שימש ברבנות ברימשוה פלך קובנה מנהל אגודת הרבנים דליטא בשנת תרפ"ג הגיע לאמריקה כציר אגוה"ר דליטא באותה שנה נבחר כמנהל אגודת הרבנים דאמריקה וכרבה של קהלת ברתקם טרימונט תת לשעבר סגן יו"ר אגודת הרבנים חבר ועד המצומצם של אגוה"ר חבר נשיאות של ועד הרבנים דניו יורק רבתי חבר ועה"פ של הסתדרות המזרחי ממיסדי ועד הרבנים דברונקס ונשיא שלו לשעבר.
התחנך בישיבת טעלז ולאחר מכן בישיבת מיר אצל [[החפץ חיים]].
 
התחתן בשנת [[תרס"ג]] עם מרת אסתר סמאלענסקי.
 
שנתיים לאחר חתונתו, בשנת [[תרס"ה]], נסמך להוראה בידי גדולי הרבנים, בניהם בעל '[[ערוך השולחן]]'. וכעבור שנתיים בשנת [[תרס"ז]] התקבל לרבנות העיר 'ראמשון' שבפלך קובנה, שם שימש ברבנות עד פרוץ [[מלחמת העולם הראשונה]] בשנת [[תרע]].
 
לאחר המלחמה נתמנה למנהלה של 'אגודת הרבנים בליטא' ושימש בתפקיד זה שלוש שנים עד עלותו לארה"ב.
 
בשנת תרפ"ג היגר ל[[ארצות הברית]] והחל בפעולות למען יהדות ליטא. באותה שנה נבחר למנהלה של 'אגודת הרבנים בארה"ב וקנדה' ושימש בתפקיד זה כשנתיים ולאחר מכן שימש כסגן יו"ר האגודה. כמו"כ נבחר לשמש כרב בקהילת 'בראנקס טרימאנט תלמוד תורה' שם שימש ברבנות עד פטירתו.
 
בנוסף הרב פרדמסקי היה חבר ההנהלה של 'ועד הרבנים דניו יורק רבתי', חבר 'ועה"פ של המזרחי', וחבר הועד ורו"ח של 'עזרת תורה'. וכן היה מהמייסדים של של 'ועד הרבנים בברונקס' ושימש כיו"ר שלו במשך 14 שנה.
 
נפטר בט"ו [[כסלו]] [[תשכ"ט]].
 
{{הערות שוליים}}
 
==קשריו עם חב"ד==
 
הרב פרדמסקי היה בקשר מיוחד עם הרבי הריי"צ שאף שלח אותו לשליחויות מיוחדות.
 
ב[[י]]' כסלו [[תר"צ]] במהלך [[מסע הרבי הריי"צ לארצות הברית]], ביקר הרבי הריי"צ בבית הכנסת של הרב פרדמסקי בברונקס וערך שם [[התוועדות]]{{הערה|קובץ 'תולדות חב"ד בארצות הברית' עמ' נט.}}.
 
בשנת ת"ש-תש"א ניהל הרבי הריי"צ מערכה גדולה להצלת תלמידי הישיבות תומכי תמימים בפולין מעמק הבכא הנאצי, לאחר שהתלמידים הגיעו לווילנא היה נצרך לשלם עבורם כרטיסים לארה"ב, וכדי להשיג את המימון לכרטיסים שלח הרבי הריי"צ את הרב פרדמסקי יחד עם הרב י"א זלמנוביץ ל[[בוסטון]] ולערים נוספות, כדי לערוך מגבית בין העשירים עבור המימון לכרטיסים{{הערה|[[אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ]] ח"ה עמ' קא ורצג.}}.
 
כמו"כ נשלח כמה פעמים ע"י הרבי הריי"צ כדי לערוך מגביות ולהשיג תקציבים עבור ישיבות תומכי תמימים{{הערה|ראה [[אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ]] ח"ז עמ' רנ-א.}}.
 
השתתף באסיפות ובמחאות שאירגן הרבי הריי"צ בשנת [[תש"ג]], כנגד פעולות הסוכנות היהודית בהעברת דתם של הפליטים היהודים וכן נבחר לחבר ה'ועד להצלת הילדים הפליטים'{{הערה|[[אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ]] ח"ז עמ' שצז-ט.}}.
 
בשנת [[תש"ד]], החל{{הערה|[[אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ]] ח"ח עמ' רלז, רעז ובהנסמן שם.}} אדמו"ר הריי"צ בפעולות לחיזוק יהודי ויהדות רוסיה, כחלק מן הפעולות שלח{{הערה| ראה [[אגרות קודש אדמו"ר הריי"צ]] ח"ח עמ' שסח.}} אדמו"ר הריי"צ את הרב פרדמסקי יחד עם חתנו - [[הרש"ג]], והחסידים הרב [[אפרים אליעזר ילס]] והרב [[דוד לייב מקלר]], לכמה מן הנציגים הממשלתיים של ארצות הברית ברוסיה הסובייטית, על מנת שיפעלו עליהם שיתנו אישור לשלוח משלחות של יהודים מאה"ק, אנגליה, וארה"ב, לרוסיה שיבדקו ויחזקו את מצב הדת בקרב היהודים שם.
 
בט"ז - ח"י ב[[אלול]] שנת [[תש"ד]], התקיים הכינוס הראשונה של כל המנהלים וראשי הישיבות של הישיבות '[[אחי תמימים]]' בארצות הברית וקנדה שעל יד מרכז הישיבות [[תומכי תמימים ליובאוויטש]], הרב פרדמסקי השתתף בכינוס ונאם בהתלהבות אודות חשיבות העבודה של ישיבות ליובאוויטש{{הערה|קובץ 'תולדות חב"ד בארצות הברית' עמ' רלב.}}. כמו"כ הרב פרדמסקי היה משתתף קבוע בכנסים שארגנה אגודת חסידי חב"ד בניו יורק{{הערה|ראה קובץ 'תולדות חב"ד בארצות הברית' עמ' שכח-ל.}}.
 
בתחילת חורף [[תש"ה]] כשהיה נראה בעיניים גשמיות שכביכול הורע מצב בריאותו של הרבי הריי"צ, הגיע הרב פרידמסקי יחד עם משלחת של רבנים לבקרו, בכ"ח ב[[תשרי]]{{הערה|קובץ 'מבית הגנזים' עמ' מח.}}.